چرا نباید از کاهش تعهدات برجامی عقب نشینی کرد؟

11:14 - 05 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۴۸۸۲
دسته بندی: سیاست ، گزارش و تحلیل
نباید فراموش کرد که احساس نیاز طرف غربی به مذاکره، آنقدر زیاد است که در نشست‌های رسمی نیز بدان اشاره شده است، اما آنچه برای ایران مهم است، ایستادگی برای تامین منافع حداکثری ملت ایران است.
چرا نباید از کاهش تعهدات برجامی عقب نشینی کرد؟گروه سیاسی ؛ کنفرانس خبری مشترک اخیر روسای جمهور ایالات متحده آمریکا و فرانسه نشان داد که واشنگتن و پاریس، هر دو در صدد «گذار از وضعیت موجود» هستند.

امانوئل مکرون به عنوان فردی که خود را یک “میانجی” می‌خواند، تلاش می‌کند تا میز مذاکره دوباره میان ایران و آمریکا را بچیند!

او و مشاورانش معتقدند که این اقدام، از یک سو منجر به تقویت پرستیژ بین المللی فرانسوی‌ها و از سوی دیگر، بهبود موقعیت وی نزد شهروندان فرانسوی (با تقویت فاکتور محبوبیت سیاست خارجی کاخ الیزه) خواهد شد.

این در حالی است که تعهدات تروییکای اروپایی و دیگر اعضای اتحادیه اروپا در قبال ایران و حفظ برجام همچنان بر روی زمین مانده است.

دونالد ترامپ نیز پس از مشاهده نتایج نظرسنجی‌های عمومی و ایالتی در آمریکا به وضوح متوجه شده است که نارضایتی شهروندان آمریکایی از اقدامات جنجالی وی در حوزه سیاست خارجی، ممکن است به پاشنه آشیل وی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ تبدیل شود.

در چنین موقعیتی ترامپ چاره‌ای جز ایجاد یک تحول در حوزه سیاست خارجی آمریکا نمی‌بیند.

اگرچه روسای جمهور آمریکا و فرانسه سعی در پنهان سازی و کنترل تمایلات واقعی خود دارند، اما خروجی رفتار آن‌ها نشان دهنده “احساس نیاز شدید” آن‌ها به مذاکره و توافق با ایران است.

اما در آن سوی معادله، جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که به واسطه ایستادگی در برابر تحریم‌های یکجانبه و غیر قانونی آمریکا و برداشتن گام‌های کاهشی تعهدات خود در برجام، شوک سختی را به واشنگتن وارد ساخته است.

نباید فراموش کرد که در چنین شرایطی، احساس نیاز طرف‌های غربی به مذاکره با ایران به اندازه‌ای زیاد است که حتی در رسمی‌ترین کنفرانس‌ها و نشست‌های خود قدرت کتمان آن را ندارند.

طبق گزارش نور نیوز، با این حال قرار نیست در این خصوص اتفاق خاصی رخ دهد! بدون شک آنچه کشورمان را در مواجهه با این بازی پیچیده غرب مقاوم می‌سازد، یکی “تمرکز بر مقوله کاهش تعهدات برجامی” و دیگری تاکید بر اصول و ثوابت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران به خوبی بازی واشنگتن و اتحادیه اروپا را رصد نموده و کماکان تمرکز خود را بر روی “لزوم تامین منافع خود در برجام” به کار گرفته است.

همچنین جمهوری اسلامی ایران در محاسبات خود جایی برای بازگشت دولت ترامپ به برجام در نظر نگرفته است، محاسباتی واقع بینانه که رمز پیروزی ما در برابر تحریم‌ها و تهدیدات آمریکاست.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *