توزیع ۴ هزار دام سنگین در سیستان و بلوچستان به همت بنیاد برکت
به گزارش گروه جامعه ، در مراسمی با حضور محمود عسکریآزاد رییس هیأت مدیرهی بنیاد برکت، معاونان و مدیران اشتغالزایی این بنیاد و احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان، فرآیند ایجاد یکهزار طرح اشتغالزایی مبتنی بر الگوی مردممحور و برنامههای محرومیتزدایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و مطابق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در ۵ شهرستان و ۲۰۰ روستای این استان آغاز شد.
براساس این گزارش، در یکهزار طرح اشتغالزایی مذکور که در قالب مدلهای اجتماعمحور «سحاب» (سرمایهگذاری حمایتی اشتغالزایی برکت) و «آسمان» (آییننامهی سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) و در روستاهای ۵ شهرستان زاهدان، زابل، نیمروز، هیرمند و هامون استان سیستان و بلوچستان به اجرا درمیآید، به هر خانوار چهار رأس گوساله واگذار و پس از پایان دورهی ۶ ماههی پرواربندی، از آنها خریداری میشود. در ادامه، مجدداً به هر متقاضی چهار رأس گوسالهی دیگر تحویل داده میشود تا این فرآیند برای دومین مرتبه در سال تکرار شود. به این ترتیب، ضمن تأمین دوبارهی سرمایهی اولیه برای اشتغال، سود حاصل از فروش دامهای پرورشیافته، به عنوان درآمد متقاضیان منظور میشود. هر متقاضی اشتغال مشمول این طرح، بهطور متوسط در ماه ۱۵ میلیون ریال درآمد خواهد داشت.
لازم به توضیح است، در تمام این مراحل، بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) فقط نقش تسهیلگر را دارد و همهی امور از جمله واردات دام از کشور پاکستان، قرنطینه، حمل و نقل به شمال استان سیستان و بلوچستان و بهطور مشخص منطقهی زابلستان، پشتیبانی، تأمین علوفه و خوراک، خرید به نرخ روز، کشتار دامها و توزیع در بازار داخلی توسط بخش خصوصی انجام میشود. به عبارت دیگر، بنیاد برکت در نقش یک تسهیلگر، بخش خصوصی را به مردم مرتبط میکند.
اجرای طرحهای اشتغالزایی جدید بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سیستان و بلوچستان، علاوه بر فراهم آوردن بیش از ۲ هزار شغل در مناطق محروم این استان، باعث رونق تولید، ایجاد معیشت پایدار، توانمندسازی اقتصادی، تحقق اقتصاد مردمی، کمک به تأمین گوشت در داخل کشور، افزایش امنیت مواد غذایی و تبدیل سرمایههای مردم با ارزش افزودهی بیشتر خواهد شد.
پرورش این ۴ هزار رأس گوساله به شکل صنعتی، اعتباری معادل قیمت خود آنها را برای تأمین زیرساختهای نگهداری میطلبید که با الگوی جدید کسبوکار طراحی شده توسط بنیاد برکت، عملاً بخش سرمایهگذاری ثابت حذف میشود و صرفهجویی اقتصادی و ارزی چشمگیری را در پی دارد.
بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای اجرای این یکهزار طرح اشتغالزایی مطابق با اقتصاد مقاومتی در سیستان و بلوچستان، بیش از ۹۰۰ میلیاد ریال اعتبار در نظر گرفته است. این طرحها قابلیت تعمیم و اجرا در سایر مناطق این استان را نیز دارند.
رییس هیأت مدیرهی بنیاد برکت و هیأت همراه همچنین در جلسهی شورای استان سیستان و بلوچستان حضور یافتند. دکتر عسکریآزاد در این جلسه، ضمن تشریح مدلها و طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، به تبیین اقدامات انجام شده و در دست اقدام این بنیاد در استان سیستان و بلوچستان پرداخت.
گفتنی است، بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تا به امروز ۲۳۵۰ طرح اشتغالزایی را در استان سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری کامل رسانده و ۱۶۶۸ طرح دیگر را نیز در دست اقدام دارد. ۱۴ شهرستان و ۴۰۴ روستای سیستان و بلوچستان تحت پوشش فعالیتهای اشتغالزایی بنیاد برکت قرار دارند و در همین راستا، ۶۸ مجری و تسهیلگر در این استان مشغول به فعالیت و خدمترسانی هستند.