مانع اصلی ماندگاری پزشکان در مناطق محروم چیست؟
به گزارش گروه فضای مجازی،محمد حسین قربانی در رابطه با خودداری برخی از پزشکان برای رفتن به مناطق محروم، گفت: توزیع عادلانه نیروی انسانی یکی از بستههای خدمتی طرح تحول نظام سلامت است تا مناطق محروم کشور معضل کمبود پزشک نداشته باشند. اما متاسفانه تاکنون نتوانستهایم زیرساختهای لازم را در مناطق محروم فراهم کنیم، بنابراین فضا برای ماندگاری پزشکان، به خصوص پزشکان متخصص در مناطق کم برخوردار فراهم نشد.
زیرساخت نامناسب مانع اصلی ماندگاری پزشکان در مناطق محروم
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بسیاری از پزشکان در مناطق توسعه یافته خدمت میکنند، اما به مناطق محروم و کم برخوردار نمیروند چرا که زیر ساخت حداقلی برای ماندگاری آنها فراهم نیست، بی تردید برای ماندگاری پزشکان در مناطق دور افتاده روستایی و شهرهای محروم باید حداقلها را فراهم کنیم، در غیر این صورت پزشک برای ماندن در مناطق محروم هیچ تمایلی نخواهد داشت.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به آمار اعلامی وزیر بهداشت مبنی بر اینکه ۴۰ هزار پزشک از رفتن به نقاط محروم خودداری میکنند، اظهار کرد: ما نتوانستیم بسترهای لازم را برای حضور و ماندگاری این تعداد پزشک در مناطق محروم فراهم کنیم به عنوان مثال پزشک خانوادهای که با حقوق کمتر از ۶ میلیون تومان در مناطق روستایی خدمت میکند و کارانهاش بیش از ۳ ماه پرداخت نشده است، تمایلی به ماندن نخواهد داشت.
عدم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را به افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی گره نزنیم
قربانی با تاکید بر اینکه ما نباید ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را به افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی گره بزنیم، تصریح کرد: اگر بتوانیم زیرساختهای مناطق محروم را برای ماندگاری بیشتر فراهم کنیم به مراتب هزینه کمتری نسبت به آموزش پزشکی به همراه خواهد داشت و بسیاری از پزشکان با عشق و علاقه به مناطق محروم میروند و در آنجا ماندگار نیز خواهند بود.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: وجود حداقل امکانات در مناطق محروم از جمله مسکن و پرداخت به موقع حقوق میتواند انگیزه لازم را برای ماندگاری پزشکان در مناطق دور افتاده را فراهم کند.