ممنوعیت واردات تاثیری بر صنعت پوشاک نداشته است

10:43 - 02 شهريور 1398
کد خبر: ۵۴۳۸۲۵
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان نساجی و پوشاک با بیان اینکه ممنوعیت واردات تاثیری بر صنعت پوشاک کشور نداشته است، گفت: با توجه به واردات ۶۰ میلیون دلاری پوشاک، این ممنوعیت فقط توانست جلوی این حجم از واردات را بگیرد.

ممنوعیت واردات تاثیری بر صنعت پوشاک کشور نداشته است/ برنامه‌ریزی برای حمایت از واحد‌های پوشاکبهرام شهریاری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره تاثیر ممنوعیت واردات بر صنعت پوشاک، اظهار کرد: ممنوعیت واردات پوشاک به همراه ۱۴۰۰ قلم کالا دیگر یک اجبار بوده که توسط دولت صورت گرفت.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان نساجی و پوشاک تصریح کرد: با توجه به واردات ۶۰ میلیون دلاری پوشاک، این ممنوعیت فقط توانست جلوی این حجم از واردات را بگیرد در حالی که ۲.۸ میلیارد دلار پوشاک به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود که علی رغم اقداماتی که صورت گرفت فقط ۱۰۰ میلیون دلار آن کاهش یافت.

وی با بیان اینکه ممنوعیت واردات تاثیری بر صنعت پوشاک کشور نداشته است، افزود: البته این ممنوعیت می‌تواند تاثیرگذار باشد به شرطی که برنامه ریزی لازم برای تامین مواد اولیه و حمایت از واحد‌های پوشاک صورت گیرد.

شهریاری خاطرنشان کرد: تاثیر ممنوعیت واردات در حدی بوده که بازار برند‌هایی که قانونی وارد می‌شدند به دست تولیدکنندگان داخلی افتاده است.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان نساجی و پوشاک با اشاره به صادرات پوشاک در سال‌های گذشته گفت: در سال‌های گذشته بخش قابل توجهی از صادرات را به دلیل اینکه قیمت ارز در کشور پایین نگه داشته شد از دست دادیم تا جایی که این حجم به صفر رسید و واردات به صرفه شد در نتیجه به جز بازار‌های صادراتی بازار داخل را نیز واگذار کردیم.

شهریاری ادامه داد: هشت تا ۱۰ سال زمان برد تا بازار‌های صادراتی خود را ازدست بدهیم و این انتظار که، چون واردات ممنوع شده، طی چند ماه بتوانیم آن‌ها را مجددا به دست بیاوریم فکر اشتباهی است.

وی خاطرنشان کرد: بهترین اقدامی که در این زمینه می‌توان انجام داد این است که طی چند سال آینده بازار‌های عراق، روسیه و افغانستان را که امکان صادرات به آن‌ها وجود دارد را هدف قرار دهیم البته به شرطی که نرخ دلار را واقعی نگه داریم.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان نساجی و پوشاک تاکید کرد: اگر دولت مجددا بخواهد قیمت دلار را سرکوب کند، نه تنها طی یک تا دو سال آینده صادرات از بین خواهد رفت بلکه مجددا واردات به صرفه خواهد شد و با حجم زیاد واردات مواجه خواهیم شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *