۶ ماه جهاد در مناطق سیلزده؛ گفتمانی که عمومی میشود
گروه سیاسی ؛ سیل سهمگینی که در آغازین روزهای سال ۹۸، کشور ما را دربرگرفت و ۲۴ استان کشور و حدود ۵۰۰ شهرستان را درگیر کرد و علاوه بر خسارات مالی و زیرساختی فراوان، موجبات مرگ غمانگیز حدود ۷۰ تن از هم وطنانمان را فراهم آورد، حقیقتاً تاثربرانگیز و اندوهآفرین بود.
اما ایران اسلامی، دارای ملتی است که در تبدیل تهدیدها به فرصت، پیشتاز است؛ اتحاد و انسجام ایجاد شده میان آحاد ملت برای مقابله با سیل و کاهش آلام هموطنان عزیز سیلزدهمان، از نیروهای داوطلب بسیجی تا نیروهای سپاه و ارتش؛ از هلال احمر و اورژانس و پلیس تا ستاد مدیریت بحران و فرمانداریها و استانداریها و مجموعههای دولتی، چشمگیر بود؛ همه از همان آغاز تعطیلات نوروزی پای کار بودند تا سیل ویرانگر را مهار کنند و با مدیریت اوضاع، آرامش و آسایش را به مناطق سیلزده بازگردانند.
مقام معظم رهبری در بخشی از بیاناتشان در جلسه ویژه بررسی اقدامات و امدادرسانیها در استانهای سیلزده در تاریخ ۱۳ فروردین، فرمودند: این روحیهی بسیجشوندگی برای خدمت و کمک، یک چیز فوقالعادهای است در کشور.
حضور نیروهای جهادگر و بسیجی در مناطق سیلزده تا آخرین لحظه که نیاز به کمک باشد
با وجود گذشت حدود ۶ ماه از سیل ویرانگر، هنوز هم نیروهای جهادگر بسیجی در مناطق سیلزده برای خدمترسانی به مردم و ساخت و سازهای مورد نیاز حضور دارند. بنا به گفته سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، نیروهای جهادگر و بسیجی به دستور و تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی تا آخرین لحظه که نیاز به کمک باشد در مناطق سیلزده حاضر خواهند بود.
تصمیمات مهم سپاه برای مناطق سیلزده
سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه در بازدیدی که اوایل مردادماه از مناطق سیل زده استان خوزستان داشت، با اشاره به مصمم بودن این نهاد برای پیگیری مشکلات سیلزدگان گفت: در راستای توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی و گله ایشان از وضعیت پیش آمده، سپاه تصمیمات مهمی برای مناطق سیلزده گرفته است.
ترمیم و ساخت بیش از ۱۱ هزار خانه در مناطق سیلزده با مشارکت نیروهای جهادگر بسیج
همچنین رئیس سازمان بسیج مستضعفین در تاریخ ۲۷ مرداد در آیین انعقاد تفاهمنامه مشرک با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، از ترمیم و ساخت ۱۱ هزار و پانصد خانه در مناطق سیلزده با مشارکت نیروهای جهادگر بسیج خبر داد.
اعزام ۷ هزار گروه جهادی به مناطق سیلزده در دو مرحله
در همین رابطه، محمد زهرایی رئیس سازمان بسیج سازندگی هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به استمرار خدمات گروههای جهادی در مناطقی که ابتدای امسال دچار سیل شدند، گفت: در مرحله اول وقوع سیل، ۵ هزار و ۳۸۰ گروه جهادی به استعداد ۸۷ هزار نفر در مناطق سیلزده استانهای درگیر سیل حضور پیدا کرده و به مردم خدمت رسانی کردند.
وی افزود: در مرحله دوم خدمترسانی به سیلزدگان، هزار و ۲۲۰ گروه جهادی به مناطق درگیر سیل اعزام شدند که این گروهها در زمینه تعمیر و ساخت منازل تخریب شده و آسیب دیده، اقدامات خود را انجام میدهند.
ساخت و تعمیر بیش از ۴ هزار خانه مسکونی در مناطق سیلزده توسط جهادگران
رئیس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه تا امروز توسط گروههای جهادی و بسیج سازندگی سپاههای استانی، یک هزار و ۳۰۰ منزل تعمیر شده و به مردم تحویل داده شده است، گفت: بیش از ۴ هزار خانه مسکونی سیل زدگان در استانهای خوزستان، لرستان و گلستان، همچنان در حال ساخت و تعمیر توسط جهادگران است.
اما در گلستان با گذشت حدود شش ماه از حادثه سیل در مناطق ترکمن صحرا به خصوص شهر آققلا، جهادگران بسیجی کماکان در حال امدادرسانی به آسیبدیدگان هستند و با وجود گرمای هوای تابستان، ایثارگونه و مجاهدانه در حال مرمت و بازسازی خانههای مردم و بخشهایی از زیرساختهای آن منطقه هستند.
استقرار ۱۰ قرارگاه جهادی در مناطق سیلزده خوزستان
در خوزستان نیز بنا به گفته مسئول بسیج سازندگی سپاه این استان، از ابتدای وقوع سیل تاکنون، بیش از ۲۲۵۰ جهادگر بسیجی در قالب ۱۵۰ گروه، به امدادرسانی مردم سیلزده شتافتند و درحال حاضر ۱۰ قرارگاه جهادی در مناطق مختلف استان خوزستان استقرار دارند؛ علاوه بر این تعداد، حدود ۱۵۰ گروه جهادی دیگر از استانهای تهران، البرز، فارس، هرمزگان و کرمان نیز به عنوان سپاههای استانی معین مشغول خدمت به مردم مناطق محروم در خوزستان هستند.
حضور ۲۰ گروه جهادی با استعداد سه هزار بسیجی در مناطق سیلزده ایلام
از استان ایلام نیز خبر میرسد که ۲۰ گروه جهادی با استعداد سه هزار نفر نیروی بسیجی در مناطق سیلزده و محروم این استان حضور دارند. بنا به گفته سردار شاکرمی فرمانده سپاه امیرالمومنین(ع) ایلام در این استان با همفکری نخبگان بسیج، قرارگاه جهادی برای خدمترسانی به مردم مناطق سیلزده تشکیل شده و در این قرارگاه پس از احصا مشکلات مناطق سیلزده، چهار کارگروه در قالب کارگروه پزشکی، عمرانی، اقتصاد مقاومتی و فرهنگی اجتماعی، به خدمترسانی مشغول شدهاند.
برپایی اردوهای جهادی بسیج دانشجویی در مناطق سیلزده
گروههای جهادی بسیجهای دانشجویی سراسر کشور نیز اردوهای خود را در تابستان جاری در مناطق سیلزده برپا کردهاند؛ برای نمونه، گروههای جهادی بسیج دانشجویی استان فارس در مناطق سیلزده استان خوزستان حضور دارند و به گفته مسئول گروه جهادی بسیج دانشجویی این استان، با عنایت به توصیه مقام معظم رهبری که فرمودند «مناطق سیلزده را دریابید و آنها را رها نکنید»، دانشجویان بسیجی استان فارس در مناطق سیل زده استان خوزستان، به انجام امور عمرانی و خدماتی و فرهنگی مشغول هستند.
حرکت عظیم و کمنظیر خدمت رسانی به سیلزدگان
مقام معظم رهبری در تاریخ ۲۶ فروردین در دیدار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن، فرمودند: حرکت عظیم مردم از مناطق مختلف کشور بهسمت مناطق سیلزده، پدیدهی عجیبی است. مردم و جوانها آنجا میروند و همراه جوانان خود آن محلها، با تنشان و دستشان و امکاناتشان و پولشان، امداد میکنند. حرکت عظیمی راه افتاده که در دنیا کم نظیر است؛ اینکه آحاد مردم اینجور سیل آسا حرکت کنند و بروند؛ این درس شهدای ماست.
اما حجم و استمرار امدادرسانی به مناطق سیلزده توسط جهادگران و بسیجیان، یک بار دیگر ثابت کرد که اتکاء به نیروها و استعدادهای داخلی و جوانان و بسیجیان مخلص چه مواهبی برای کشور دارد؛ مقام معظم رهبری در تاریخ سیام شهریور سال ۹۶ در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، تعبیر نغری را بکار بردند و فرمودند: بحثِ من این است که ما پای قدرتمند و طبیعیِ خودمان را با عصای بیگانه عوض نکنیم. اینکه بهجای اینکه روی پای خودمان بِایستیم و به پای خودمان تکیه کنیم، به عصای بیگانه تکیه کنیم، خطا است.
جوانان بسیجی و جهادگر، پای قدرتمند و طبیعی ما
پای قدرتمند و طبیعی خودمان، همین جوانان بسیجی و جهادگر هستند که پس از گذشت ۶ ماه از سیل مخرب، در گرمای بالای ۴۰ درجه مناطق سیل زده از خوزستان تا گلستان، همچنان بدون کوچکترین چشمداشتی، مخلصانه در حال خدمت به مردم بویژه محرومان هستند.
از سویی دیگر، مردم ما فراموش نکردهاند که در فروردین ماه ۹۸ که سیل بخشهای زیادی از کشور ما را فرا گرفته بود، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، صریحا اعلام کرد، جمعیت هلال احمر ایران برای کمک به سیلزدگان نمیتواند هیچگونه منابع مالی را به دلیل تحریمهای آمریکا دریافت کند.
گفتمان حرکت جهادی باید به یک گفتمان عمومی تبدیل شود
پنجشنبه شب دهم مرداد، ۴۲ نفر از اعضای گروههای جهادی به محضر مقام معظم رهبری رسیدند و پس از ارائه گزارش اقدامات خود در مناطق محروم و تشریح نظراتشان دربارهی این مسئله، از معظمله شنیدند: هرچه ممکن است تلاش کنید و پیش بروید. هرچه ممکن است فکر کنید و این فکر را به مرحلهی عمل در بیاورید. بگذارید ما مجموعهی عظیمی از نسل انقلاب اسلامی را در کشورمان شاهد باشیم که از لحاظ سطح فهم، مسائل مدیریتی، خدمترسانی، ایجاد عدالت و قیام به قسط، به جایی رسیده باشد که ذهنهای معمولی بشر به آنجا نرسیده و باید از او الگو بگیرند. گفتمان حرکت جهادی، شماها را به وجود آورده. ما بایستی کاری کنیم که این گفتمان به یک گفتمان عمومی تبدیل شود؛ عدهای هستند که محرومیت زندگی و جسمانی ندارند اما از خدمت به محرومان محرومند. به آنها هم خدمت کنید.
وی با بیان اینکه «افزایش خدمتگزاران و عاملان کارهای جهادی» از دیگر موضوعات مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: حضرت آقا همچنین جهادگران را به «ثبات قدم»، «معنویتافزایی»، «جلوگیری از لرزش»، «خواندن سر موعد نماز جماعت» و «خواندن مستمر قرآن کریم» توصیه کردند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: یکی از موضوعات مهمی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فعالان جهادی آن را یادآوری کردند این بود که کار جهادگران کاری هنرمندانه است اما این اقدامات هنرمندانه منعکس نمیشوند و باید برای این موضوع راه حلی پیدا کرد.
زهرایی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اقدامات گروههای جهادی در مناطقی از کشور که ابتدای امسال دچار سیل شدند، گفت: طبق آخرین آمار موجود، تا کنون یک هزار و ۳۵۰ واحد مسکونی توسط گروههای جهادی و بسیج سازندگی سپاههای استانی تعمیر و مرمت شده و به مردم تحویل داده شده است.
وی افزود: بیش از ۴ هزار خانه مسکونی سیل زدگان در استانهای خوزستان، لرستان و گلستان، همچنان در حال ساخت و تعمیر توسط جهادگران هستند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی یادآور شد: از ابتدای امسال تا امروز بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ گروه جهادی در مناطق سیلزده کشور به ارائه خدمات عمرانی و فرهنگی پرداختهاند.
بدون تردید، همین تفکر و روحیه جهادی و بسیجی، کشور و نظام ما را از پیچهای سرنوشتساز تاریخی از جنگ تحمیلی عفلقیان تا تحریمهای ظالمانه شیطان بزرگ، عبور داده است و امروز هم که تروریسم اقتصادی بی شرمانه آمریکا علیه مردم ما تشدید شده است، فقط و فقط اتکاء به همین روحیه جهادی و بسیجی نسخه عبور از سختی و نهایتا ظفرمندی و سربلندی است. هراس دشمنان نیز از همین روحیه بسیجی و جهادی است، بنابراین باطلالسحر توطئهها و دسیسههای روزافزون دشمنان علیه نظام و مردم ما، همگانی کردن شعار «خدمترسانی برای تحقق عدالت و پیشرفت» است که در پیام اخیر مقام معظم رهبری به جوانان گروههای جهادی و بسیج سازندگی نیز این اصل مورد تاکید قرار گرفت.
انتهای پیام/