آمادگی شاگردان شهید طهرانی‌مقدم برای کمک به صنایع کشور/ چرا هوافضا برترین نیروی سپاه شد؟

3:12 - 29 مرداد 1398
کد خبر: ۵۴۲۹۵۸
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
«فرماندهی شایسته»، «ابداع و نوآوری در انجام مسئولیت‌های محوله»، «استفاده از نیروی جوانی» و «توجه به ظرفیت‌های داخلی»، اولویت‌هایی بوده‌اند که بر مبنای آنها نیروی هوافضای سپاه به عنوان نیروی برتر در میان رده‌های مختلف سپاه معرفی شد.

آمادگی شاگردان حسن طهرانیمقدم برای کمک به صنایع کشور/ چرا هوافضا برترین نیروی سپاه شد؟گروه سیاسی ؛ نیروی هوافضای سپاه در جشنواره مالک اشتر سپاه که روز یکشنبه ۲۷ مرداد برگزار شد، بالاتر از نیرو‌های دریایی و زمینی، به عنوان نیروی برتر سپاه معرفی شد و سردار «امیرعلی حاجی‌زاده» فرمانده این نیرو به عنوان نماینده کارکنان، مدیران و فرماندهان هوافضا جایزه خود را از دستان سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه دریافت کرد.

«فرماندهی شایسته»، «ابداع و نوآوری در انجام مسئولیت‌های محوله»، «استفاده از نیروی جوانی» و «توجه به ظرفیت‌های داخلی»، اولویت‌هایی بوده‌اند که بر مبنای آن‌ها نیروی هوافضای سپاه به عنوان نیروی برتر در میان رده‌های مختلف سپاه معرفی شد.

فرماندهی شایسته
فرمانده معظم کل قوا در حکم ۸۹ کلمه‌ای روز دوازدهم مهر سال ۱۳۸۸، سردار امیرعلی حاجی‌زاده را به عنوان فرمانده نیروی هوافضای سپاه، جایگزین سردار «حسین سلامی» کردند. در متن این حکم خطاب به سردار حاجی‌زاده آمده بود: «انتظار می‌رود آمادگی‌ها و توان رزم نیرو را با رعایت دقیق الزامات و آئین‌نامه‌های کاری به سطح مطلوب برسانید». سردار حاجی‌زاده در سن ۴۸ سالگی فرمانده نیروی هوافضای سپاه شد و امروز با گذشت ۱۰ سال از این مسئولیت، توانسته است با هدایت و راهبری دقیق این نیرو، قدرت بازدارندگی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران را به شکل قابل توجهی گسترش دهد. گسترش برد موشک‌های نقطه‌زن، طراحی و ساخت انواع موشک‌های سوخت مایع و سوخت جامد با قدرت تخریب بالا، ایجاد شهر‌های موشکی در بستر زیر زمین و دور از رصد ماهواره‌های بیگانگان، آغاز نهضت ساخت پهپاد‌ها‌ی شناسایی و بمب‌افکن با مقیاس‌ها و توانمندی‌های مختلف و همچنین اورهال و بازآماد هواپیما‌های جنگی سپاه، از جمله اقدامات برجسته نیروی هوافضای سپاه در زمان مسئولیت سردار حاجی‌زاده در فرماندهی این نیرو محسوب می‌شود.

ابداع و نوآوری در انجام مسئولیت‌های محوله
«خلاقیت» کلیدواژه اصلی نیروی هوافضای سپاه در زمینه طراحی و ساخت ادوات نظامی همچون موشک و پهپاد است. این نیرو طی ۱۰ سال گذشته با بهره‌گیری از توان شاگردان پدر موشکی ایران شهید حاج حسن طهرانی مقدم توانسته است انواع و اقسام موشک‌های کوتاه‌برد، میان‌برد و دوربرد نقطه‌زن را طراحی و تولید کند. از سوی دیگر پیشرفت‌های شگفت‌انگیز این نیرو در حوزه پهپادی و ساخت گونه‌های مختلف پهپاد اعم از راداری و شناسایی و بمب‌افکن، قدرت رزم هوایی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران را به میزان قابل توجهی ارتقا بخشیده است.

استفاده از نیروی جوانی
«دارا بودن روحیه جنگندگی و خستگی‌ناپذیر بودن»، «بهره‌گیری از دانش‌های روز» و البته «آرمان‌گرا بودن» از جمله ویژگی‌های جوانان شاغل در نیروی هوافضای سپاه است. به گفته سردار حاجی‌زاده «بیش از ۷۰ درصد مدیران و فرماندهان در هوا فضای سپاه سنی بین ۳۰ تا ۴۰ سال دارند». مدیران و فرماندهان جوانی که مورد اعتماد فرمانده نیرو هستند و الحق و الانصاف هم پاسخ شایسته‌ای به این اطمینان و اعتماد داده‌اند. دور از ذهن است اگر تصور کنیم پیشرفت‌های امروز نیروی هوافضای سپاه در عرصه‌های پهپادی و موشکی، می‌توانست با حضور مدیران و فرماندهان میانسال و سالخورده هم رقم بخورد.

توجه به ظرفیت‌های داخلی
تعامل سازنده و حداکثری نیروی هوافضای سپاه با نخبگان علمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، ظرفیت عظیمی را برای اجرای پروژه‌های بزرگ در اختیار این نیرو قرار داده است. نشست‌های مستمر فرمانده نیروی هوافضای سپاه با مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین دیدار با نخبگان عملی کشور - نظیر دیدار با چهره‌های برتر کنکور سراسری - بستری را در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار داده است تا آن‌ها از این طریق بتوانند علی‌رغم اشتغالزایی که انجام می‌دهند، با هزینه‌های پایین محصولاتی را در لبه فناوری روز دنیا تولید کنند.

نیروی هوافضای سپاه به عنوان خار چشم دشمنان ملت ایران اسلامی، در کنار پیش بردن اهداف دفاعی که برای خود ترسیم کرده و در مقام عمل، خار چشم دشمنان ملت ایران اسلامی شده است، طی چند سال اخیر آمادگی خود را اعلام کرده است که در نقش بازویی توانمند به کمک بخش‌های اجرایی کشور که دچار کاستی هستند بیاید. کمک به دستگاه‌های اجرایی در زمینه «بارورسازی ابرها»، «حل مشکلات پالایشگاهی» و «طراحی و ساخت خودروی بومی» از جمله مواردی بوده‌اند که نیروی هوافضای سپاه آمادگی خود را برای انجام این دو مهم به صورت علنی و رسانه‌ای بیان کرد.

سردار حاجی‌زاده در سی‌ام دی ماه سال ۹۶ گفته بود: «آماده هرگونه همکاری برای رفع مشکل باروری ابر‌ها هستیم. نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همه امکانات خود را متعلق به ملت عزیز ایران دانسته و اعلام آمادگی نموده با بسیج امکانات به دولت محترم برای خدمت رسانی بهتر به مردم کمک نماید». فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین در روز ۵ اسفند سال ۹۷ در حاشیه همایش عملی سلمان فارسی در جمع خبرنگاران گفته بود: «ما اعلام کردیم در هر بخشی که دوستان ما مشکل و گیر و وابستگی دارند، آمادگی کمک داریم منتها نباید به امکان داخلی به عنوان یک توانمندی موقت و موضوع گذرا نگاه کرد. ما همانگونه که اعلام کردیم موشک صددرصد داخلی بشود و این کار شد، می‌توانیم تصمیم بگیریم پلت‌فرم ایرانی برای خودرو طراحی کنیم و به فرانسه و چهار کشور دیگر اروپایی وابستگی نداشته باشیم. چنانچه اخیرا عزیزان ما در بخش‌هایی از ساخت پالایشگاه مشکل داشتند و به ما مراجعه کردند و بخش‌های تحقیقاتی ما فعال شدند و ما تعهد کردیم آن قطعه را پیچیده را برای آن‌ها بسازیم. در این مملکت هیچ کار نشدنی وجود ندارد، چون جمعیت کثیری از جوانان وجود دارند که تشنه و علاقمند و پای‌کار هستند».

فراموش نکنیم که در نمودار پیچیدگی صنایع، موشک و پهپاد در جایگاه‌هایی به مراتب بالاتر از خودرو قرار گرفته‌اند و اعلام آمادگی نیروی هوافضای سپاه برای کمک به حوزه‌هایی مانند «بارورسازی ابرها» یا «طراحی و ساخت خودرو» یادآور این عبارت شیرین فارسی است که می‌گوید «چونکه ۱۰۰ آید ۹۰ هم پیش ماست».

در همین زمینه «محمدجواد جمالی نوبندگانی» به خبرنگار گروه سیاسی می‌گوید: «مسلما تا امروز به طور مناسب از ظرفیت نیروی هوافضای سپاه در زمینه‌‎ پلَت‌فرم ایرانی خودرو استفاده نشده است و ما امیدواریم و از دستگاه‌های مسئول می‌خواهیم برای کاهش هزینه‌های خود در تولید محصولات، نسبت به این توانمندی توجه ویژه‌ای داشته باشند».

وی در ادامه می‌افزاید: «یکی از کار‌های خوبی که نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران علی‌الخصوص هوافضای سپاه انجام داده است، ارتباط‌گیری با دانشگاه و نخبگان علمی بسیجی است که ظرفیت فکری و خلاقیت بالایی دارند. ضمن اینکه برنامه‌ریزی‌های بلندمدت نیروی هوافضای سپاه در زمینه طراحی و ساخت موشک‌ها به خوبی پیش می‌رود».

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین می‌گوید: «به واسطه اقدامات به‌جای نیروی هوافضای سپاه در زمینه ساخت موشک، طراحی‌های خصمانه دشمنان ما امروز به صورت منفعلانه در آمده است. اگر نیروی هوافضای سپاه با سامانه موشکی بومی سوم خرداد پهپاد فوق سری آمریکا را در ارتفاع بسیار بالای ۵۱ هزاری پایی مورد اصابت قرار نمی‌داد احتمال جنگ خیلی بیشتر از امروز بود».



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *