تیغ دو لبه فضای مجازی بیخ گلوی زندگی زناشویی
گروه جامعه | سارا خانمحمدی: رشد تکنولوژی این روزها همه فعالیتهای اداری و غیر اداری را به صفحه کوچک موبایل کشانده، اما این تنها روی خوش سکه فناوریهای نوین است، اما همین علم نوین توانسته بسیاری از زندگیها را به ایستگاه آخر برساند.
فضای مجازی این روزها کاربرانی از همه طیفها و سنین به خود میبیند در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته محدودیتهایی برای افراد در سنین مختلف برای استفاده از موبایل و اینترنت وجود دارد که همین محدودیتها توانسته سطح بالایی از امنیت را نیز ایجاد کند.
اعتیاد به فضای مجازی و رشد آمار اختلافات زناشویی
ضرورت افزایش سواد رسانهای و تلاش برای قاعدهمند سازی حضور در فضای مجازی زمانی مورد تاکید است که سرانه استفاده از گوشی همراه در ایران روز به روز بیشتر میشود و پا به پای آن پروندههای قضایی نیز رشد میکند در این رابطه محمدرضا ایمانی کارشناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به افزایش اختلافات زناشویی در پی اعتیاد یکی از آنها به فضای مجازی، میگوید: باید در این حوزه افزایش دانش صورت گرفته و مزایا و معایب این حوزه مشخص شود.
وی با تاکید بر اینکه خیانت، روابط ناسالم و ناهنجاریهای رفتاری از آسیبهای استفاده نامناسب از فضای مجازی است، میافزاید: متاسفانه فضای مجازی همه جای زندگی افراد را گرفته و فرصتی برای تعامل اعضای خانواده با یکدیگر باقی نگذاشته است.
ایمانی راه رهایی از مضرات فضای مجازی را در افزایش خودآگاهی و رشد سواد رسانهای دانسته و ادامه میدهد: باید تعریف دقیقی از نیاز خود از فضای مجازی داشته و با برنامه ریزی اقدام به حضور در این حوزه داشته باشیم.
استفاده بیش از حد مجاز از موبایل سلامت روانی و جسمی افراد را به خطر میاندازد
پاشیدن یک زندگی، طلاق برای رهایی از اعتیاد یکی از طرفین به موبایل یا تیترهایی از این دست در سالهای اخیر در رسانهها بسیار به چشم میخورد از این رو با توجه به افزایش مراجعات به مشاورهها و حتی دادگاههای خانواده برای طلاق با علت حواشی استفاده از موبایل باید برنامهای در این حوزه تدوین شده و مردم نسبت به مضرات این تکنولوژی مطلع شوند در این رابطه نصرالله منصوری روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به افزایش آمار مراجعات به روانشناس و مشاوره در خصوص اعتیاد همسران به فضای مجازی خبر داد و میگوید: متاسفانه این موضوع در حال حاضر در جامعه شیوع پیدا کرده و به اختلافات بسیاری در زندگی زناشویی انجامیده است.
وی با بیان اینکه افراط و تفریط در هیچ چیزی به صلاح نیست، میافزاید: استفاده بیش از حد مجاز از موبایل سلامت روانی و جسمی افراد را به خطر میاندازد ازاین رو باید با علم به تبعات این تکنولوژی نسبت به استفاده از آن اقدام کرد.
روانشناس و مشاور خانواده با پررنگ خواندن نقش رسانهها در فرهنگ سازی استفاده صحیح از فضای مجازی، گفت: باید نسبت به مضرات فضای مجازی هشدارهای لازم داده شود، زیرا در حال حاضر بسیاری از اختلافات زوجین بر سر همین مسائل است.
دود استفاده نامناسب از فضای مجازی این روزها در چشم بسیاری از مردم در سنین مختلف رفته و بسیاری از افراد چه کودک، نوجوان و چه بزرگسال با مشکلاتی در این حوزه دست به گریبان شده اند از این رو لازم است تدبیری در جهت کاهش استفاده از این فضا برای امور غیر ضروری اتخاذ شود، زیرا به طور حتم ادامه رویه پرمصرفی در استفاده از اینترنت و فضای مجازی جدا از مباحث اخلاقی و اجتماعی بنیان اقتصادی خانواده را نیز متزلزل میکند.