پاسخ وزیر علوم به گزینشی عمل کردن دانشگاهها در جذب اعضای هیات علمی
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، جذب هیات علمی مخصوصا در دانشگاههای برتر کشور همیشه محل شبهه و سوالاتی بوده است به نحوی که دانشجویانی که به این مرحله ورود پیدا میکنند از اظهار نظرهای سلیقهای انتقاد میکنند و اظهار میکنند که عامل مهم برای پذیرش گرفتن در مقطع دکتری و هیات علمی این دانشگاهها منوط به تحصیل در این دانشگاهها است و دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه های شهرستان عمدتا در این قبولی ها جایگاهی ندارند.
به همین دلیل موضوع انتخابهای گزینشی اعضای هیات علمی و دانشجویان دکتری و صحت و سقم این موضوع را از وزیر علوم تحقیقات و فناوری جویا شدیم که وی در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله درست یا خیر؟ گفت:«دانشگاه ها به دنبال همکاران توانمند علمی هستند و انتخاب ها فقط جانبدارانه نیست»
منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، گفت: جذب اعضای هیات علمی فرآیند خود را دارند و یک ظرافت خاص دارد اعضای هیات علمی دانشگاهها که از افراد راه یافته به این مرحله مصاحبه میکنند به دنبال انتخاب همکاران توانمند علمی هستند و فقط جانبدارانه نیست.
اگر دانشگاه تهرانیها فقط دنشگاه تهرانی را برای هیات علمی انتخاب میکنند فقط جانبدارانه نیست
وی در ادامه گفت: انتخاب این افراد توانمند علمی بخشی به شناخت قبلی برمی گردد بر این اساس که با تخصص و اخلاق کاری این افراد آشنایی دارند و بخش دیگر اینکه دانشگاههای بزرگ ما به لحظ جریان قبولی دانشجوی عمدتا دانشجویان با استعداد تحصیلی بهتر قبول میشوند و اگر به عنوان مثال: اگر دانشگاه تهرانیها فقط دنشگاه تهرانی را برای هیات علمی انتخاب میکنند فقط جانبدارانه نیست و شاهد این امر این است که دانشگاههای دیگر نیز دوست دارند دانشگاه تهرانیها را جذب کنند.
غلامی گفت: مورد بعدی علت این امر آن است که خیلی از دانشگاهها فارغ التحصیلان خود را میشناسند و در شرایط مساوی بین شرکت کنندگان به نظر طبیعی میرسد که کسی را که بهتر میشناسند انتخاب کنند.
وی در ادامه گفت: اگر اعتبار علمی اساتید دانشگاهها را تقویت کنیم قطعا اشتباه و خطا در آنها کاهش پیدا میکند.