۶۶ سال تا پایان نوسازی بافت فرسوده منطقه ۱۵ شهرداری تهران/دور باطل نوسازی بافت فرسوده با حرکت لاکپشتی
گروه جامعه |وحید زارع سهیلی: منطقه پانزده شهرداری تهران از شمال به پادگان قصر فیروزه، ۴۵ متری آهنگ، خیابان خاوران و شوش شرقی، از غرب به خیابان فدائیان اسلام، از جنوب به خیابان دولت آباد، کوه بیبی شهربانو و کارخانه سیمان و از شرق به کوههای شرقی تهران و حد شرقی اراضی افسریه منتهی میشود.
شوش، طیب، بی سیم، مینابی، اتابک، هاشم آباد، مسگرآباد، کیانشهر، شهرک مشیریه، شهرک رضویه، اسلام آباد، شهرک والفجر و شهرک مسعودیه از جمله محلات منطقه ۱۵ شهرداری تهران هستند.
منطقه ۱۵ در جایگاه نوزدهم نوسازی بافت فرسوده در میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران
منطقه ۱۵ با ۲۴۶ هکتار بافت فرسوده در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در رتبه پنجم قرار دارد.
این منطقه از لحاظ تعداد بلوکهای فرسوده نیز در جایگاه دوم در بین مناطق شهر تهران قرار گرفته است.
نمودار تعداد بلوکها در بافت فرسوده مناطق 22 گانه تهران منتشر شده در سایت داده نمای تهران
این در حالی است که منطقه ۱۵ به لحاظ درصد نوسازی بافت فرسوده در بین مناطق ۲۲ گانه در جایگاه نوزدهم قرار دارد.
نمودار درصد نوسازی مساحت بافت فرسوده مناطق 22 گانه تهران منتشر شده در سایت داده نمای تهران
اتابک، طیب و مینابی از جمله محلاتی هستند که بیشترین حجم بافت فرسوده منطقه ۱۵ را در خود جای دادهاند.
کمتر از ۴ هکتار بافت فرسوده منطقه ۱۵ در سال ۹۷ نوسازی شد
طبق آمار ارسال شده از سوی روابط عمومی منطقه ۱۵ برای خبرنگار گروه جامعه ، تعداد ۱۷۶ پروانه ساختمانی داخل بافت فرسوده منطقه پانزده شهرداری تهران در سال گذشته صادر شده است.
مساحت عرصه برای این ۱۷۶ پروانه صادر شده در بافت فرسوده، ۳۶۸۴۰ متر مربع است که با محاسبه برمبنای هکتار، به عدد کمتر از ۴ هکتار خواهد رسید.
۶۶ سال زمان برای نوسازی بافت فرسوده فعلی منطقه ۱۵ لازم است
مساحت کل بافت فرسوده منطقه پانزده، ۲۴۶ هکتار است. مساحت بافت فرسوده نوسازی شده براساس تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده در سال ۹۷ نیز کمتر از ۴ هکتار است. با این حساب تقریبا یک و نیم درصد از کل بافت فرسوده منطقه ۱۵ در سال قبل نوسازی شده است.
حالا اگر بافت فرسوده منطقه ۱۵ شهرداری تهران با سرعت سال گذشته نوسازی شود، حدود ۶۶ سال زمان لازم است تا بافت فرسوده فعلی این منطقه نوسازی شود.
نوسازی بافت فرسوده چیزی شبیه مرگ و تولد
نوسازی بافت فرسوده شهر تهران به شکل فعلی و با این سرعتی که انجام میشود چیزی شبیه مرگ و تولد است. هر سال عدهای رهسپار آن دنیا میشوند و نوزادنی چشم گشوده به جهان، جای آنها را میگیرند.
وقتی برای نوسازی بافت فرسوده فعلی یک منطقه، ۶۶ سال زمان لازم است، باید در نظر داشت که در طول این ۶۶ سال بیشتر ساختمانهای آن منطقه مجددا در دور فرسودگی خواهند افتاد.
به نظر میرسد این روند نوسازی در مناطقی، چون پانزده، چیزی جز دور باطل نیست.