انتقاد تند جهانگیر الماسی به سینمای لاکچری/نارضایتی مدیر انتشارات شهید کاظمی از وضعیت قیمت کاغذ در بازار نشر
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیست و سومین روز از مرداد ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به تاثیر قیمت ارز بر بازار نشر و کتاب از زبان مدیرعامل انتشارات شهید کاظمی اشاره کرد.
سینمای امروز تبدیل به ماشین سلبریتی سازی شده/فیلم لاکچری چه دردی از مردم دوا میکند؟
بازیگر سریال «گوهر کمال» گفت: چه اتفاقی در پس پرده وجود دارد که سینما تبدیل به ماشین سلبریتی سازی شده است، چه اتفاقی افتاده که افرادی که واقعاً هنر خاصی ندارند یک روزه چهره و برند میشوند و مهمتر چرا رسانهها تا این حد این افراد را پوشش میدهند؟.
جهانگیر الماسی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون فعالیت خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر درگیر هیچ کاری نیستم، طرح های زیادی برای ساختن دارم اما انگار در سینمای امروز دیگر جای من و امثال من نیست، البته به احتمال فراوان ساخت فیلمی را در برنامه دارم.
وی درباره حضور پرتعداد عدهای خاص در سینما افزود: کافی است به ظاهر و سیمای بازیگران امروز نگاه کنید تا بفهمید امروز سینما دست چه کسانی افتاده است.
بازیگر سریال "گوهر کمال" با اشاره به وجود فساد در سینما تاکید کرد: ورود پولهای کثیف و بودجههای نامعلوم به سینما از طریق عده ای دلال، با بالا بردن قیمتها سینما و فرهنگ کشور را به سمت و سوی گیشه و نگاه کاملاً اقتصادی برده است، با این حربه بسیاری از نهال های تفکر، ارزش ها و تعلق در سینما از بین رفته است.
وی با اشاره به تضعیف سینمای ارزشی توسط ثروت موجود در سینما افزود: امروزه تعداد کسانی که برای آثار دفاع مقدس و یا روایت هایی از ایثار سرمایه گذاری می کنند کمیاب یا شاید بهتر بگویم نایاب است، اما همین الان شما فیلمی در مورد زندگی لاکچری، ماشین های گران قیمت، سفرهای خارجی و غیره بسازید، به سرعت سرمایه گذاران برای تهیه آن فیلم صف می کشند.
کارگردان فیلم رنج سرمستی ادامه داد: امروزه سینما تبدیل به سالن مد لباس شده است، همه چیز سینما به ترویج تجملات تبدیل شده است، چه دلیلی دارد که در اکثریت فیلم های ما ماشین های آخرین مدل و به روز نمایش داده می شوند، چه دلیلی مبنی بر ساختن فیلم در کشورهای خارجی وجود دارد؟.
وی پدیده سلبریتی سازی را معضلی بزرگ در فرهنگ امروز خواند و ادامه داد: واژه سلبریتی و لاکچری چند سال اخیر مد شده است، چه اتفاقی در پس پرده وجود دارد که سینما تبدیل به ماشین سلبریتی سازی شده است؟، چه اتفاقی افتاده که افرادی که واقعاً هنر خاصی ندارند یک روزه چهره و برند می شوند و مهمتر چرا رسانه ها تا این حد این افراد را پوشش می دهند؟.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
کاغذ با ارز دولتی دریافت میکنند، اما کتاب را با قیمت ارز آزاد میفروشند/هدف انتشارات شهید کاظمی پرداخت به موضوع دفاع مقدس است
مدیر انتشارات شهید کاظمی گفت: متأسفانه برخی از ناشران، کاغذی را که به قیمت ارز دولتی دریافت کردهاند، کالای خود را با این کاغذ تولید اما با قیمت آزاد روانه بازار میکنند، بهعبارت دیگر آنها کاغذ را با قیمت ارز دولتی گرفتهاند و قیمت روی جلد کتاب را با ارز آزاد محاسبه کرده و کتاب را روانه بازار کردهاند.
حمید خلیلی مدیر انتشارات شهید کاظمی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، دلیل بالا رفتن قیمت کتاب را افزایش قیمت کاغذ خواند و کمبود کاغذ را به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات حوزه نشر دانست و گفت: کاغذ به عنوان یکی از مواد اولیه تولید کتاب در حوزه نشر از جایگاه خاصی برخوردار است، تمام کتابهایی که بهصورت فیزیکی و مکتوب تولید میشوند وابسته به این کالای استراتژیک هستند، اما با افزایش قیمت کاغذ و نوسانات قیمت این کالا در دو سال اخیر، مشکلات فراوانی گریبانگیر حوزه نشر شده، به حدی که برخی از ناشران اقدام به چاپ کتاب با تیراژهای پایین و با کمک چاپهای دیجیتال روی آوردهاند.
وی در همین راستا ادامه داد: در کنار افزایش قیمت کاغذ، کمبود و نبود انواع کاغذ نیز بر مشکلات حوزه نشر افزوده است، بدین ترتیب قطعاً ادامه روند موجود سبب آسیب در حوزه نشر خواهد شد، آسیبهایی که جبران آن به سختی و تنها با هزینههای بیشتر امکانپذیر خواهد بود.
مدیر انتشارات شهید کاظمی به کتابهای در نوبت چاپ «انتشارات شهید کاظمی» اشاره کرد و افزود: هماکنون ۵۰ کتاب در نوبت چاپ داریم که برای آنها کاغذ وجود ندارد و این به علت افزایش قیمت کاغذ بوده که دامنگیر نشر شده است، بالا بودن قیمت کاغذ دست ناشران را برای چاپ بسته است.
خلیلی عدم نقدینگی را بزرگترین مشکل در حوزه چاپ کتاب دانست و اظهار کرد: ناشران با مشکلات گوناگونی روبرو هستند، آنها با عدم نقدینگی مواجه شدهاند و توان خرید کاغذ به میزان لازم را ندارند، در این میان عدم استقبال مردم از کتاب نیز سبب شده که نقدینگی تأمین نشود.
وی انتخاب ناشران برای چاپ تنها برخی از کتابها را ریشه در کمبود کاغذ دانست و اظهار کرد: سبد خانوار از کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی خالی شده و کتابهای تولید شده به فروش نمیرسند، بدین ترتیب چرخه نشر با مشکل مواجه و سرمایهگذاری در حوزه کتاب برگشت مناسبی ندارد، به عبارت دیگر کتابهایی که به چاپ میرسد عمدتاً روی دست ناشران باقی میماند و به همین دلیل ناشران مجبور به انتخاب کتابهایی میشوند که در بازار از جذابیت بیشتری برخوردار هستند و کشش بیشتری دارند.
خلیلی به اولویت ناشران در انتخاب کتابها اشاره کرد و افزود: کتابهایی که بتواند سریعتر به فروش برسد در اولویت هستند، البته این کتابها با توجه به خط مشی و اهداف هر انتشاراتی مشخص میشود.
وی به انتشاراتیهای تخصصی و چالشی که با آن مواجه هستند اشاره و ابراز کرد: هر انتشاراتی مخاطبان خاص خود را دارد، به طور مثال برخی در حوزه کودک و برخی در حوزه کتابهای تاریخی فعالیت میکنند، «انتشارات شهید کاظمی» نیز در حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در حال فعالیت است و تلاش دارد تا در کار خود بهترین باشد، با این همه مهمترین دغدغه همه ناشران به فروش کتابهایشان برمیگردد.
این ناشر فعال با اشاره به حاشیههایی که برای برخی از ناشران به منظور فروش کاغذهای دولتی ایجاد شده اظهار کرد: متأسفانه برخی از ناشران اقدام به دریافت کاغذ با ارز دولتی کردند و کاغذها را در بازار با قیمت ارز آزاد فروختند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
«بیست و سه نفر» چه زمانی اکران میشود؟/بهترین فیلم از نگاه ملی جشنواره فیلم فجر همچنان در انتظار اکران
وضعیت اکران در سینما همواره مورد نقد بسیاری از فیلمسازان سینما بوده است، اکران در سال جاری نیز منتقدان فراوانی داشته و بسیاری از فیلمسازان یا از وضعیت اکران آثارشان راضی نیستند یا به کل هنوز پشت صف اکران ماندهاند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، وضعیت اکران در سینما همواره مورد نقد بسیاری از فیلمسازان سینما بوده است، اکران در سال جاری نیز منتقدان فراوانی داشته و بسیاری از فیلمسازان یا از وضعیت اکران آثارشان راضی نیستند یا به کل هنوز پشت صف اکران ماندهاند.
در این میان عدم اکران آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر همواره یکی از مهمترین مشکلات چرخه اکران بوده است، جشنواره فیلم فجر به عنوان ویترین سینمای ایران بهترین تولیدات یکسال سینما را در خود جای می دهد، اما مشخص نیست چرا بهترین آثار سینما در سال در چرخه اکران مورد بی مهری قرار می گیرند.
فیلمبرداری فیلم سینمایی ۲۳ نفر به تهیهکنندگی مجتبی فرآورده و کارگردانی مهدی جعفری از جمله مهمترین آثار بازمانده از جشنواره فیلم فجر است، این فیلم با توجه به قراردادهای بسته شده سینما تا آبان ماه اکران نمی شود و هنوز مشخص نیست چه زمانی بر پرده نقره ای نقش خواهد بست.
نکته جالب توجه اینجاست که این فیلم در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم از جشنواره فیلم فجر از نگاه ملی را از آن خود کرد و مشخص نیست چرا بهترین فیلم از نگاه ملی همچنان باید در صف انتظار اکران ایستاده و به نوعی بهترین زمان های اکران را از دست بدهد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
امسال با گلاره عباسی «دختر ایران» را راهی جشنواره فیلم فجر میکنیم/بازی در نقشهای خاکستری را دوست دارم
بازیگر فیلم سینمایی "رگ خواب" گفت: دوست ندارم در یک روال تکراری پیش بروم و می خواهم در بازیگری ریسک کنم، این روزها احساس می کنم نقشهای خاکستری بیشتر می تواند توانایی مرا به چالش بکشد و به همین خاطر این روزها تلاش می کنم با دقت بیشتری انتخاب نقش کنم.
کوروش تهامی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون آخرین فعالیتهای خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر مشغول بازی در سریال نمایش خانگی "دل" به کارگردانی "منوچهر هادی" هستم، هماکنون بخشهای مربوط به نقش من در این سریال شروع شده و بیشتر وقتم را مشغول این اثر هستم.
وی با اشاره به حضور دوباره خود در سینما افزود: علاوه بر سریال دل، چند ماه پیش فیلمبرداری یک فیلم سینمایی به نام "دختر ایران" به کارگردانی سید جواد اشکذری را به پایان رساندهام که نخستین اکران آن در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر خواهد بود، علاوه بر این دو فیلمنامه به دستم رسیده که فعلاً در حال مطالعه آنها هستم و چیزی قطعی نشده است.
بازیگر فیلم سینمایی "رگ خواب" درباره نقش خود در فیلم سینمایی "دختر ایران" اضافه کرد: نقش من در این فیلم کاراکتر متفاوتی در کارنامه کاری من است، این فیلم به سالهای دهه شصت بر میگردد و فیلم در شهر یزد و اقلیم آن شهر ساخته شده است، فکر میکنم در این فیلم تصاویر بسیار بکری ثبت شده و اگر منصفانه با آن برخورد شود، فیلم قابل توجهی خواهد بود.
وی در همین راستا ادامه داد: در فیلم "دختر ایران" گلاره عباسی نقش همسرم را ایفا میکند که به لهجه یزدی صحبت میکند، اما خودم نقش مردی را بازی میکنم که از تهران به یزد سفر کرده است.
بازیگر سریال "دل" درباره اکران فیلم سینمایی کروکودیل تاکید کرد: خود من چند هفته پیش فیلم را به صورت کامل دیدم، نقشم در فیلم سینمایی کروکودیل را خیلی دوست دارم، این اثر کاملاً متفاوت است، کروکودیل پنجره جدیدی در نقشهایی است که تاکنون بازی کرده ام.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
«مستند بَلَم»، روایت حسن شیروانی از سختیهای سیلزدگان روستای ابورفوش در یک قایق
«مستند بَلَم» به نویسندگی سپهر حقشناس و کارگردانی حسن شیروانی عکاس و مستندساز عرصه خبر جمعه ۲۵ مرداد ماه ساعت ۱۵ از شبکه مستند سیما روی آنتن خواهد رفت.