پژوهشگاه باید مرکز تصمیم سازی برای قوه قضاییه باشد/ از ظرفیت علمی قضات متعهد دستگاه قضایی و اساتید دانشگاهی استفاده شود
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دکتر حجتالله علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در مراسم تودیع روسای دانشگاه علوم قضایی و پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به سخنی از امیر المومنین (ع) بیان کرد: به فرموده امیر المومنین علی (ع) از نگاه و نظام اسلامی مسئولیتها امانت هستند.
وی ضمن تشکر از حاضرین در این مراسم و ریاست قوه قضاییه افزود: از ریاست قوه قضاییه بابت اعتمادی که به یک جوان برای انتصاب این مسئولیت داشتند، تشکر دارم.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه تصریح کرد: از گذشته تاکنون زحمات ارزشمندی در پژوهشگاه قوه قضاییه کشیده شده است که به نوبه خود از زحمات مسئولین سابق پژوهشگاه تقدیر و تشکر میکنم.
علم الهدی گفت: بنده یک جوان دهه شصتی و متولد بعد از انقلاب هستم و در مبارزات منتهی به انقلاب نبودم. جنگ تحمیلی، شهدای دفاع مقدس و امام راحل را نیز به یاد ندارم عموی شهید خود را نیز ندیدهام و بعد از آن به دنیا آمدم، اما خود را مدیون امام راحل، شهدا، انقلاب و آن مجاهدتها میدانم.
وی در ادامه با اشاره به گام دوم انقلاب اسلامی بیان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری میدانم که گام دوم انقلاب باید توسط بنده و نسل بنده برداشته شود که انتهای آن تحقق تمدن نوین اسلامی است و میدانم اگر بنده و نسل بنده در رساندن این بار امانت به مقصد کوتاهی کنیم نمیتوانیم پاسخ امام راحل، شهدا، مجاهدتها و ایثارگریهای آنها را بدهیم.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه این انتصاب حاصل نگاه جوانگرایی ریاست قوه قضاییه است، عنوان کرد: البته پرچمدار جوانگرایی مقام معظم رهبری هستند که در حکم انتصاب ریاست قوه قضاییه نیز به موضوع استفاده از نیروهای جوان اشاره کردند.
علم الهدی افزود: البته جوانگرایی به معنای نفی تجربه و تخصص غیر جوانها نیست و ما پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب در نقطه صفر نیستیم و موظفیم از تمام ظرفیتها و تجربهها برای پیشرفت کشور استفاده کنیم.
وی با اشاره به رویکردهای کلی خود در پژوهشگاه قوه قضاییه اذعان کرد: پژوهشگاه قوه قضاییه به عنوان زیر مجموعه قوه قضاییه نیازمند تحول است که این تحول به معنای فاصله داشتن با آرمانها و اهدافی است که با تلاش مضاعف و رویه جهادی عملی میشود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه دانشگاه علوم قضایی مرکز نیروسازی برای قوه قضاییه است، افزود: پژوهشگاه قوه قضاییه باید مرکز تصمیم سازی برای قوه قضاییه و بازوی علمی و کارشناسی دستگاه قضا و مغز متفکر آن باشد و نیازمندیهای علمی و پژوهشی کل دستگاه قضایی باید همگی توسط پژوهشگاه قوه قضاییه تأمین شود.
دکتر علم الهدی اضافه کرد: ارتباط نظام مند و سازمانی میان پژوهشگاه قوه قضاییه و بدنه دستگاه قضایی باید وجود داشته باشد تا نیازمندیهای دستگاه قضایی در پژوهشگاه قوه قضاییه منعکس و تأمین شود.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل تیم پژوهشی در پژوهشگاه قوه قضاییه بیان کرد: در این راستا باید از ظرفیت علمی قضات متعهد دستگاه قضایی و اساتید دانشگاهی استفاده شود و پژوهشگاه قوه قضاییه باید پل ارتباطی میان نخبگان جامعه و دستگاه قضایی باشد و معرفی دستگاه قضایی به جامعه نخبگان میتواند توسط پژوهشگاه قوه قضاییه انجام شود.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در ادامه با اشاره به توانمندی پژوهشگاه قوه قضاییه در نقش آفرینی در تنظیم لوایح قضایی عنوان کرد: این موضوع میتواند دانش آموختگان رشته حقوق را وارد این فضای کاربردی و عملیاتی کند.
علم الهدی با بیان اینکه امروز کشور نیازمند عزم جهادی و تفکر انقلابی است، گفت: باید بنده و نسل بنده این همت را داشته باشیم که این بار امانت را به سلامت به مقصد برسانیم و برای تحقق تمدن نوین اسلامی تلاش کنیم، لذا امیدوارم تلاشهای ناچیز ما بتواند بخشی از مقدمات ظهور منجی عالم بشریت را فراهم کند و رضای امام عصر (عج) را در پی داشته باشد.