گره زدن مشکلات اقتصادی به مذاکرات اشتباه راهبردی است

14:52 - 20 خرداد 1394
کد خبر: ۵۴۰۶۲
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از اجرایی نشدن قوانین حمایتی از اقتصاد داخلی گفت: گره زدن مشکلات اقتصادی کشور با مذاکرات اتمی اشتباه راهبردی است و باید ساختار اقتصاد کشور اصلاح شود.
گره زدن مشکلات اقتصادی به مذاکرات اشتباه راهبردی است

به گزارش‌،محمدرضاپورابراهیمی در نشست علنی امروز چهارشنبه (20 خردادماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود٬ اظهارکرد:  خدا را شاکریم در ابتدای سال آخر مجلس نهم حضور در خدمت مقام معظم رهبری نصیب نمایندگان شد و به دلیل اهمیت موضوعاتی که معظم‌له بیان کردند ، چند نکته را بیان‌ می‌دارم.

وی ادامه داد: نکته اول،ابراز رضایت رهبر معظم انقلاب از عملکرد مجلس شورای اسلامی است که در طول این 3سال جای خوشحالی برای نمایندگان ملت دارد. توجه به رضای بنده خدا که مبنای اصلی فعالیت‌های همه مسئولین، شهروندان در نظام جمهوری اسلامی است به عنوان نکتهای دیگر بسیار مهم است.

پورابراهیمی تصریح کرد: نکته‌سوم، تلاش مستمر نمایندگان تا پایان این دوره و اجتناب از فعالیت‌های انتخاباتی است که به صورت جدی باید پیگیری شود. نکته چهارم ، تعامل اخلاقی دولت و مجلس است که باید لحاظ شود. موضوعی که به عنوان شعار سال انتخاب شده‌است باید به عنوان اساس و مبنای حرکت ما باشد. شعار یا حرکت‌هایی که متاسفانه شاهد هستیم در حوزه فعالیت‌ها بین مجلس و دولت صورت می‌گیرد نباید شاهد بروز آن باشیم.  موضوعاتی که مقام معظم رهبری به نمایندگان متذکر شدند را باید به صورت جدی در کلام و عمل پیگیری کنیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مراسم گرامیداشت ارتحال امام خمینی(ره) گفت: یکی از مهم ترین نکاتی که رهبرانقلاب بیان داشتند ، موضوع خط قرمز نظام جمهوری اسلامی در خصوص احتمال تحریف در کلام امام (ره) است؛ متاسفانه امروز شاهد آن هستیم که برخی افرادی که به نام امام دارند صحبت می کنند از موضوعات و چارچوب‌های مکتب امام مسائل جدید را مطرح می‌کنند.

وی گفت: ‌مبنای اصلی برای حرکت امام خمینی(ره)، صحیفه 22 جلدی امام و وصیت‌نامه الهی - سیاسی امام است. این خط قرمز نظام جمهوری‌اسلامی است که در سخنان مقام معظم رهبری در مراسم سالگرد ارتحال امام بیان شد، انشا الله مواضع معظم له مبنای حرکت مجلس شورای اسلامی و سایر کارگزاران نظام جمهوری‌اسلامی قرار گیرد.

 اشتباه راهبردی دولت در اقتصاد

پورابراهیمی با مخاطب قرار دادن رئیس‌جمهور در مورد مسائل اقتصادی گفت: نزدیک 2سال از آغاز به کار دولت می‌گذرد و تنها 2سال دیگر به پایان کار دولت باقی‌نمانده است ، انتظار این است، آنچه که به عنوان ضوابط و قوانین اقتصادی است با تمام وجود به تمام وزرا و مسئولین کشور تذکر داده شود که قوانین اجرایی شود. متاسفانه در کشور بعضی علاقه دارند که مشکلات اقتصادی را به مذاکرات گره بزنند.

وی گفت: اگر ما امروز تصور کنیم که تمام مشکلات تحریم‌ها که امروز در مذاکرات مطرح شده است، برطرف شود؛ یعنی ما به تفاهم برسیم تمام تحریم‌های مالی ایران لغو شود ، تازه به وضعیت اقتصادی سال 1391 باز می‌گردیم. سال 1390 چه وضعیتی بوده است؟ تورم دو رقمی موضوعی است که در اقتصاد ایران ریشه دوانده است. برخی به جای آن که بخواهند مشکلات ساختاری اقتصاد را حل کنند ، می خواهند همه چیز را با مذاکرات گره بزنند. به نظر بنده گره زدن مسائل به مذاکرات خطای بزرگ راهبردی در کشور محسوب می شود که متاسفانه نمونه‌های زیادی از این رویکرد اشتباه مشاهده می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه گفت: آقای رئیس جمهور در نخستین مصاحبه مطبوعاتی خود ، اولین جمله اقتصادی با این مضمون بود که ما قانون بهبود فضای کسب و کار را که از قوانین خوب کشور بود را اجرایی می کنیم. آقای رئیس جمهور! الان دوسال از ریاست جمهوری‌ شما می‌گذرد که هنوز بخش عمده‌ای از قانون بهبود فضای کسب و کار معطل مانده‌است. عدم اجرای بندهای قانون فضای کسب و کار چه ارتباطی با مذاکرات هسته‌ای دارد؟

 لزوم مبارزه با قاچاق کالا و قوانین حمایت از صنایع

وی با نکوهش عدم توجه به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت:  مقام معظم رهبری، سال گذشته و در دیدار انجمن اسلامی مهندسین گفتند که عدد قاچاق در کشور مبهوت کننده است. بنده به عنوان عضو ناظر مجلس در ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز بیان می کنم که امروز براساس آمار بین 20 تا 25 میلیارد دلار ارزش کالای قاچاق در کشور است؛ با دلار 3000 هزار تومانی این رقم را محاسبه کنیم از ارزش صادرات نفت بیشتر خواهد شد.  علیه قاچاق کالا قانون نوشتیم اما 50 درصد آن روی زمین مانده است، ماده 5 و 13 این قانون می گوید که وزارت صنعت و معدن مکلف به ایجاد کد کالا و کد رهگیری شده است تا بتوانیم کالای قاچاق را در کشور شناسایی کنیم ولی متاسفانه آقایان تنها این کار را انجام نداده‌اند. وزیر صنعت و معدن همراه وزیر مسکن و شهرسازی نامه ای نوشتند به رئیس جمهوری که براساس بخش‌هایی از قانون توسعه این موضوع لغو شود. با اجرایی نشدن این قانون دولت چگونه می خواهد از تولید داخلی حمایت کند؟ اگر از تولید حمایت نشود ، چه شکلی می شود از قانون می توانید از تولید حمایت کنید؟ اجرایی شدن این قانون چه ربطی به مذاکرات هسته ای دارد؟

پورابراهیمی در ادامه انتقاد از رویکرد اقتصادی دولت به قانون رفع موانع تولید  اشاره کرد و گفت: برای تهیه و تصویب قانون رفع موانع تولید زحمات زیادی کشیده شده‌است و رهبر معظم انقلاب نیز از این قانون به قانون خوب یاد کرده‌اند و ما باید به این قانون عمل نماییم.

 کارهای بر زمین‌مانده در استان کرمان

نماینده مردم کرمان و راور در مورد مسائل حوزه انتخابیه خود گفت: آقای وزیرکشور ، محرومیت شهرستان راور بر همگان محرز است. چرا در گزارشی که اخیرا مطرح کردید ، برای الحاق شهرستان راور به محرومیت این اتفاق رخ نداده است.

وی گفت: آقای وزیر رفاه و تامین اجتماعی ، قرار بود یک سال و نیم قبل بیمارستانی برای کارگران مظلوم شهرستان راور ایجاد کنید ، مصوب کردید ولی این موضوع برای کارگرانی که در عمق زمین کار می کنند اجرایی نگردید.

 پورابراهیمی گفت: آقای وزیر کشور تا چه زمانی باید منتظر بمانیم که وضعیت افاغنه را در شهر کرمان به عنوان شهر ممنوعه مشخص کنید؟ مردم کرمان تا کی باید منتظر این وضعیت حوزه مسائل اجتماعی و امنیتی خود باشند. آقای وزیر دفاع از طریق شرکت سرمایه گذاری غدیر قول داد به مردم که شرکت فولاد در استان کرمان راه اندازی شود اما علی رغم گذشت 2سال ، هنوز نمی دانیم در شرکت غدیر چه می گذرد؟


برچسب ها: دستور نطق میان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *