افزایش ۲ برابری سرمایه صندوق ضمانت صنایع کوچک
به گزارش گروه اقتصاد ، محسن صالحی نیا، با اشاره به نام گذاری ۲۱ مرداد ماه به نام روز صنایع کوچک گفت: بخش اعظمی از صنایع کوچک کشور در شهرک صنعتی کشور مستقر هستند.
وی ادامه داد: در شهرکهای صنعتی ۲ طیف واحد صنعتی مستقر هستند، واحدهایی که در حال بهره برداری هستند تعداد ۴۳ هزار و ۶۵۰ واحد وجود دارند که ازاین تعداد حدود ۷۷ درصد فعال هستند و زمینه ا اشتغال ۷۱۰ هزارنفر فراهم است.
همچین ۲۲.۵ درصد واحدهای غیر فعال، با زمینه اشتغال ۱۸۰ هزار نفر در شهرکها قرار دارند.
وی ادامه داد: بیش از ۷۸ هزار و ۸۰۰ قرارداد منعقد شده در شهرکهای صنعتی کشور وجود دارد که ۱۶ هزار طرح صنعتی یعنی حدود ۴۰ درصد در مرحله تخصیص زمین و ۱۲ درصد در مرحله دیوار کشی، ۱۰ هزار طرح نصب سوله و تجهیزات جانبی، ۳۲۰۰ طرح نیز در مرحله نصب ماشین آلات هستند، که بزودی وارد چرخه تولید خواهند شد.
صالحی نیا در ادامه بیان کرد: ۸۱۱ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد که حدود ۵۰۰ مورد شهرک صنعتی و ۳۱۰ ناحیه صنعتی است و البته ۹ منطقه ویژه صنعتی هم در کشور مستقر است. همچنین برای ۲۲.۵ درصد واحدهای غیر فعال برنامه جامع جهت بازگشت به تولید واحدها در دستور کار است.
معاون وزیر صنعت با اشاره به اینکه در طی یک سال گذشته بیش از هزارو ۳۵۰ واحد احیا و به چرخه تولید بازگشته اند گفت: حدود ۱۳ هزار واحد با ۵۰ درصد ظرفیت فعال هستند، ۱۰ هزار واحد بین ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت و ۳۰ درصد مابقی هم با ۷۰ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند.
وی با اشاره به نحوه فعالیت این واحدهای تولیدی توضیح داد: ۱۷ درصد صنایع مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی ایران، در صنایع غذایی، ۲۲ درصد شیمیایی، ۱۳ درصد صنایع کانی غیر فلزی، ۲۷ درصد سلولزی، ۵ درصد صنایع نساجی، ۴ درصد برق و الکترونیک، ۲۷ درصد صنایع فلزی و ۶ درصد در صنایع متفرقه فعال هستند.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک وشهرکهای صنعتی ایران گفت: در شهرکهای صنعتی تامین زیر ساختها یکی از موارد دارای اهمیت بالا در راستای توسعه صنعتی تلقی میشود؛ در همین خصوص برای تامین آب در شهرکها ظرفیت ۱۵ هزار ۶۰۰ لیتر در ثانیه انجام گرفته و ۹ هزار و ۲۵۰ مگاوات برق و ۳ هزار کیلومتر شبکه انتقال برق صورت گرفته است.
وی گفت: برای کنترل و مدیریت منابع آب و فاضلاب صنعتی در ۲۰۲ شهرک در قالب ۲۳۰ مورد فرآیند تسویه به میزان ۱۷۵ هزار متر مکعب انجام شده و برای ۶۱۳ شهرک و ناحیه صنعتی بالغ بر ۷۵ درصد نیاز گاز تامین شده است. همچنین ۷۶۳ خط تلفن که ۳۸۰ تا از واحدها دارای فیبر نوری هستند.
وی به کاشت ۸.۵ میلیون اصله درخت در ۷ هزارو ۹۴۰ هکتار اشاره کرد و توضیح داد: ۷ هزار و ۹۴۰ هکتار به فضای سبز تخصیص یافته است.
صاحی نیا در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به فعالیت هزار و ۱۰۰ واحد در بخش صادرات گفت: براساس آخرین امار در سال گذشته سهم صادرات آنها ۴ میلیارد دلار بوده است، همچنین ۱۷ هزار شغل با سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری در شهرکهای نواحی صنعتی فراهم شده است
معاون وزیر صمت ادامه داد: ۶۸ شرکت مدیریت صادرات فعال است، که کنسرسیومهای مختلف صادراتی در زمینههای مختلف شکل گرفته است.
وی به شناسایی ۴۶۶ خوشه صنعتی اشاره کرد و گفت: ۹۷ خوشه صنعتی به نام وجود دارد که در این حوزه ۴۰ پروژه در مرحله اجرا است و در سالهای آینده به این رقم اضافه خواهد شد.
صاحی نیا به ایجاد سامانه تخصصی در آموزش در فضای مجازی اشاره کرد و توضیح داد: ۳۲ هزارو ۷۰۰ واحد برای شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی به صورت کنسرسیوم، خوشهای و انفرادی شرکت میکنند که تحت حمایت ما هستند
وی از برگزاری ۳ هزارو ۵۰۰ تور آموزشی و حمایت از هزار پایان نامه خبرداد.
صالحی نیا همچنین به راه اندازی سامانه ارائه خدمات تکنیکی، عارضه یابی و رفع بهبود شرایط کسب و کار واحدهای کوچک در تمام کشور خبرداد و گفت: فعالان و تولید کنندگان با مراجعه به واحدهای ارائه خدمات، از خدماتی، چون عارضه یابی، بهوبد شرایط تامین مواد اولیه و راهکارهایی برای کاهش قیمت تمام شده بهرهمند شوند.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با شاره به افزایش سرمایه صندوق ضمانت گفت: سرمایه در گردش صندوق ضمانت صنایع کوچک ۱۱۰ میلیارد تومان است و با تدابیر اندیشیده شده به ۲ برابر افزایش پیدا خواهد کرد.