کامران و ایلدا کنار هم آرام میگیرند
به گزارش گروه فضای مجازی ، شیر همواره نماد قدرت و سمبل زیبایی در کشورهای دارای این گونه ارزشمند بوده است و یکی از باشکوهترین و قدرتمندترین حیوانات حیات وحش محسوب میشود که در چند سال و شاید بهتر است، گفته شود در چند دهه اخیر به دلیل شکار بیرویه و از دست دادن زیستگاه، با خطر جدی انقراض مواجه شده است.
جمعیت شیرهای آفریقا و آسیا به سرعت در حال کاهش است و به اعتقاد کارشناسان امر، این گربهسان در خطر انقراض خاموش قرار دارد. آمارهای جهانی نشان میدهند، این گربهسان بزرگ درست مانند پسرعمویش ببر در معرض خطر انقراض گرفته است. بر اساس گزارش منتشر شده در کارگاههای محافظت از شیر منطقهای IUCN که سال ۲۰۰۶ برگزار شد، شیرها در کشورهای مالی، جمهوری دموکراتیک کنگو، نیجریه و مالاوی به طور کامل منقرض شدهاند.
در سال ۱۹۷۵ تعداد شیرهای آفریقایی افزون بر ۲۵۰ هزار قلاده تخمینزده شده بود؛ درحالیکه این تعداد به حدود ۳۰ هزار قلاده کاهش یافته است. شیرهای آفریقایی در مدت ۵۰ سال، حدود ۸۰ درصد از قلمرو و زیستگاه طبیعی خود را از دست دادهاند. مطالعات اخیر نشان میدهند که شیرهای آفریقایی تنها در ۶۷ نقطه در سراسر قاره سیاه حضور دارند و ۹ کشور آفریقایی فقط هزار قلاده شیر در اختیار دارند.
البته به نظر میرسد وضعیت شیرهای آسیایی نسبت به عموزادههای آفریقاییشان تا حدودی بهتر است، جنگلهای هند، زیستگاه اصلی شیر آسیایی (Asiatic Lion) محسوب میشود. در سال ۱۹۰۷، باتوجه به شکار بیرویه شیر، جمعیت این حیوان در هند و خاورمیانه فقط ۱۳ قلاده بود، اما از سال ۱۹۷۵ و با اجرای ممنوعیت شکار این حیوان، جمعیت شیرها به ۱۸۵ قلاده افزایش یافت.
طی سه دهه گذشته، جمعیت شیرهای آسیایی خوشبختانه از مرز انقراض عبور کرده و به محدوده حفاظت رسیده است و گفته میشود اکنون ۵۲۳ قلاده شیر آسیایی وجود دارند که افزایش ۲۷ درصدی را از سال ۲۰۱۰ نشان میدهد.
با این حال، تخمین زده میشود که سالانه ۵۰ قلاده شیر به دلایل مختلف جان خود را از دست میدهند. کوچک شدن زیستگاه، خشکسالی شدید و آتشسوزی جنگلها، بروز فاجعه زیستمحیطی از جمله ابتلا به بیماریهای همهگیر، از جمله مسائلی هستند که زندگی شیر آسیایی را مورد تهدید قرار میدهند.
بر این اساس از سوی سازمانهای بینالمللی مسئول، ۱۰ اگوست (۱۹ مرداد) با هدف بالا بردن آگاهی عمومی درباره سلطان جنگل و جلب حمایتهای مادی و معنوی بیشتر از سوی مردم و سازمانهای مسئول، به نام روز جهانی شیر (World Lion Day) نامگذاری شده است.
هدف از نامگذاری یک روز خاص به نام سلطان جنگل، جلب حمایتهای مادی و معنوی بیشتر از سوی مردم و سازمانهای مسئول، برای مراقبت از این گربهسان باشکوه و زیباست.
منبع: ایرنا