دودی که شاید از تلآویو بلند شود/ صهیونیستها حکم مرگ زودتر از موعد خود را امضا میکنند؟
گروه سیاسی ؛ آمریکاییها بیش از یک ماه است که به بهانه تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز، درصدد راهاندازی یک ائتلاف نظامی در این آبراه استراتژیک هستند!
اغلب متحدان آمریکا از جمله آلمان و ژاپن و اسپانیا، درخواست واشنگتن برای پیوستن به ائتلاف نظامی در تنگه هرمز را رد کردهاند؛ اما «اسرائیل کاتص» وزیر خارجه رژیم نامشروع صهیونیستی اخیرا اعلام کرده که تلآویو به ائتلاف نظامی آمریکا در تنگه هرمز خواهد پیوست. آنطور که وزیر خارجه صهیونیستها گفته، نقش تلآویو در ائتلاف دریایی آمریکا، جنبه اطلاعاتی دارد و به منزله تجارتی سودمند برای این رژیم است.
پیوستن رژیم صهیونیستی به ائتلاف کذایی آمریکایی در تنگه هرمز، تلاش دیگری از سوی سردمداران این رژیم برای عادی سازی روابط با کشورهای حاشیه خلیج فارس است؛ تلاشی که از سوی برخی حکام مرتجع کشورهای عرب، پاس داشته میشود. عبدالباری عطوان تحلیلگر سرشناس جهان عرب طی سرمقالهای در روزنامه رای الیوم به این موضوع اشاره کرد و نوشت: عضویت رژیم اشغالگر اسرائیل به ائتلاف آمریکایی به بهانه محافظت از کشتیهای تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز گامی خطرناک در مسیر عادی سازی امنیتی و نظامی میان تلآویو و بیشتر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.
اما تلاش مذبوحانه آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف نظامی – دریایی در تنگه هرمز و اظهار تمایل رژیم نامشروع و غاصب صهیونیستی برای پیوستن به چنین ائتلافی، در شرایطی است که همواره امنیت دریانوردی و کشتیرانی تجاری در خلیج فارس و تنگه هرمز به عنوان رگ حیاتی و شاهراه ترانزیت انرژی جهان، توسط جمهوری اسلامی ایران تامین شده است؛ از سویی دیگر ایران با داشتن ۱۵۰۰ مایل ساحل در منطقه خلیج فارس، این منطقه را ادامه قلمرو سرزمینی خود میداند و اشراف و نظارت بر تردد کشتیها در تنگه هرمز را در زمره یکی از اولویتهای امنیت ملی خود قلمداد میکند.
بر همین اساس ایران واکنشی قابل توجه و قاطعانه را در قبال تشکیل ائتلاف آمریکایی در تنگه هرمز و احتمال عضویت رژیم صهیونیستی در این ائتلاف کذایی، اتخاذ کرده است. محور اصلی واکنش ایران، تاکید بر روی این نکته بوده که حضور هر نوع قوا و ائتلاف خارجی در منطقه بویژه رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی ایجاد کننده ناامنی و بیثباتی است؛ امری که ایران با توجه به اولویتهای امنیت ملی خود، در قبال آن بی تفاوت نمیماند لذا عواقب تشکیل چنین ائتلافهای تنشزایی برعهده ترتیب دهندگان آن است.
در همین رابطه امیرسرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع کشورمان روز پنجشنبه ۱۷ مرداد طی رایزنیهای تلفنی با همتایان کویتی، قطری و عمانی خود با تاکید بر اینکه آمریکا عامل اصلی ناامنی در منطقه است و منطقه نباید جولانگاه حضور بیگانگان شود، به اخبار منتشره مبنی بر ادعا و اظهار تمایل مقامات صهیونیستی برای پیوستن به ائتلاف نظامی آمریکا در منطقه اشاره کرد و گفت: چنین اقدام احتمالی بسیار تحریک کننده بوده و برای منطقه میتواند عواقب فاجعه باری به دنبال بیاورد.
از سویی دیگر، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرده است هرگونه حضور احتمالی رژیم اشغالگر قدس در ائتلاف خودخوانده آمریکا در تنگه هرمز تهدیدی آشکار علیه امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی ایران است و تهران در چارچوب سیاست بازدارندگی و دفاعی، حق مقابله با این تهدید و دفاع از خود را محفوظ میدارد.
طبق دیدگاه و استراتژی اصولی ایران، این تنها کشورهای منطقه هستند که صلاحیت و توان تامین امنیت آبراهای استراتژیک منطقه از جمله تنگه هرمز را دارند و حضور نیروهای فرامنطقهای در خلیج فارس تحت هر نام و عنوانی که باشد نه تنها کمکی به تقویت امنیت در این منطقه نمیکند، بلکه زمینه تنش و بحران را در منطقه حساس خلیج فارس بیش از پیش فراهم میآورد.
در همین زمینه، سردار رسول سناییراد معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای پیوستن به ائتلاف نظامی در خلیج فارس اظهار کرد: با توجه به سوابق رژیم صهیونیستی در منطقه، یقینا اعلام آمادگی این رژیم برای کمک اطلاعاتی به ائتلاف نظامی که آمریکاییها آن را در خلیج فارس سردمداری میکنند، به معنای افزایش ناامنی و تنش در خلیج فارس است.
وی با بیان اینکه حضور آمریکاییها در خلیج فارس به خودی خود مولد تنش است و اضافه شدن صهیونیستها در این ماجرا، یقینا تنشها را افزایش خواهد داد، افزود: فلسفه تشکیل ائتلاف نظامی در خلیج فارس که به اصطلاح برقراری امنیت در منطقه حساس و راهبردی خلیج فارس است، با اضافه شدن رژیم صهیونیستی به این ائتلاف منافات دارد و در تضاد کامل است.
امیر حاتمی نیز در همان گفتوگوی تلفنی خود با وزرای دفاع کویت، قطر و عمان با تأکید براینکه امنیت منطقه تنها توسط کشورهای منطقه قابل تأمین است و حضور نیروهای بیگانه نتیجهای جز ناامنی و بیثباتی به دنبال نخواهد داشت گفت: ائتلاف نظامی که آمریکا به بهانه تأمین امنیت کشتیرانی به دنبال تشکیل آن است تنها موجب افزایش بیشتر ناامنی در منطقه خواهد شد.
در همین زمینه، سردار سناییراد در ادامه گفتوگوی خود با میزان با بیان اینکه اصل طرح ائتلاف نظامی در خلیج فارس که دنبال کشاندن پای ۶۰ کشور به منطقه است، خود به خود ترافیک نیروها در منطقه را افزایش میدهد که میتواند تنشزا باشد، خاطرنشان کرد: صهیونیستها یَد طولایی در تحریک آمریکاییها برای منازعه با جمهوری اسلامی ایران دارند و مسلما یکی از اهداف آنها از پیوستن به ائتلاف مذکور، تحریک آمریکاییها برای ایجاد تنش با ایران است.
اما محمد جواد ظریف رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان نیز روز جمعه ۱۸ مرداد در حساب کاربری خود در فضای مجازی به تکاپوی آمریکا برای تشکیل ائتلاف نظامی در نزدیکی آبهای ایران و اظهار تمایل رژیم صهیونیستی برای پیوستن به این ائتلاف کذایی واکنش نشان داد و خطاب به پرپاکنندگان و اعضای چنین ائتلافی نوشت: ایران در حراست از امنیت خود تردید نخواهد کرد.
در پیام ظریف همان سخن وزیر دفاع خطاب به همتایان کویتی و قطری و عمانیاش، تکرار شده و آمده که هر گونه حضور فرامنطقهای منبع ناامنی است.
«اسراییل غاصب پای خود را به تنگه هرمز بکشاند، در آتش خشم منطقه سوخته و دودش از تل آویو بلند خواهد شد». این بخشی از پیامی بود که حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی منتشر کرد.
به نظر میرسد با توجه به تغییر محسوس موازنه قوا در منطقه ژئواستراتژیک غرب آسیا و خلیج فارس، صهیونیستها که ضریب امنیتیشان حتی در قبال موشکهای کوتاه برد حماس شکننده و متزلزل شده است، با تهییج شدن از جانب آمریکا برای ورود به تنگه هرمز، حکم اسقاط زودتر از موعد خود یعنی همان ۲۵ سال وعده داده شده را امضا میکنند؛ امیر دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت کشورمان در پیام اخیر خود به سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان به مناسبت سالگرد جنگ ۳۳ روزه، تصریح کرده رژیم صهیونیستی باید به این درک رسیده باشد که مردان جبهه مقاومت همواره با چشمانی تیز بین، شرارتها و آتشافروزیهای آنان را دنبال کرده و هزیمت و شکست را در جبهههای مختلف به آنان تحمیل خواهد کرد و همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.
بیشتر بخوانید:
ائتلاف آبکی آمریکا برای اعاده حیثیت!/ هراس متحدان واشنگتن از عضویت در ائتلاف ضدایرانی