«عروس قریش»، روایتی از زندگی «حضرت آمنه(س)» است/برخی ناشران در حق نویسندگان نوقلم اجحاف میکنند
مریم بصیری نویسنده کتاب «عروس قریش» در گفتو گو با خبرنگار گروه فرهنگی با اشاره به بی عدالتی های موجود در عرصه نویسندگی گفت: نویسندگان تازه کار و نو قلم عموما افرادی هستند که بیشترین مشکلات نویسندگی را متحمل می شوند. برخی از این افراد توانایی بسیار در حوزه نگارش کتاب و تولید رمان دارند اما به علت های مختلف نمی توانند در عرصه نویسندگی حضور پیدا کنند و حتی محتواهای تولید شده آنها نیز به سختی به چاپ می رسد.
وی در همین راستا ادامه داد: ناشران و سرمایه گذارن به علت اینکه این افراد شناخته شده نیستند و احتمال میرود که رمان های آنها نتواند فروش مناسبی را در بازار داشته باشد مورد حمایت قرار نمی گیرند.
بصیری با اشاره به مشکلات و چالشهای نویسندگان نوقلم اظهار کرد: نویسندگان نو قلم برای چاپ کارهای خود که عمدتا کارهای ارزشمند و تحقیقاتی - پژوهشی است با مشکلات فراوانی روبرو هستند. برخی از این افراد برای چاپ کارهای خود به ناشرانی رجوع می کنند که تخصصی نیستند و این امر سبب می شود تا کتاب آنها نه تنها در چرخه درست توزیع استان ها قرار نگیرد بلکه در خود تهران نیز دیده نشود و به دست مخاطبان نرسد.
این نویسنده تاکید کرد: در برخی مواقع ناشران برای چاپ کتاب ای نوقلمها و یا نویسندگان شهرستانی اقدام به اخذ مبالغی به عنوان هزینه چاپ کتاب می کنند و یا حق التالیفهای کمی را به این نویسندگان اختصاص میدهند.
وی ریشه کم کار شدن نویسندگان را در عوامل مختلف و تاثیرگذار بر فضای حوزه نویسندگی دانست و تصریح کرد: مهمترین عامل کم کاری نویسندگان مشکلات اقتصادی است، نویسندگان عموما به علت شرایط بد اقتصادی و دست مزدهای پایین ترجیح میدهند در کنار کار نویسندگی کار دیگری را داشته باشند و تنها در زمان فراغت اقدام به نگارش کنند این اتفاق برای تامین مخارج زندگی رخ میدهد. اما نگارشهای ناپیوسته و دغدغههای زندگی روزمره باعث می شود کار افت بسیاری پیدا کند به عبارت دیگر کار نویسنده ضعیف شود.
بصیری شاکله اصلی نویسندگی را برمحور پژوهش و تحقیقات استوار دانست و تصریح کرد: اگر قرار است نویسنده ای کاری موفق و ارزشمندی را به مخاطب ارائه کند باید بر محور پژوهش و تحقیقات واقعی حرکت کند تا با پشتوانه ای مستحکم برای بیان رویدادها داشته باشد. نویسندگی قوانین خاص خود را دارد و نمی توان با چاپ چند کتاب ادای نویسندگی را درآورد.
نویسنده کتاب «عروس قریش» به انتقاد از برخی منتقدین حوزه رمانهای دینی پرداخت و اظهار کرد: من معتقدم که هنر ابزار و وسیلهای است که به کمک آن می توان به بیان موضوعاتی مانند اخلاق، دین، اجتماع و فرهنگ پرداخت، لذا نمی توان گفت که برخی از بخشهای ادبی مانند رمان یک مقوله خارجی است و نمیتوان گفت نوشتن رمانهای دینی کار اشتباهی است.
وی در خصوص محتوای کتاب جدید خود با نام «عروس قریش» ابراز کرد: کتاب «عروس قریش» به داستان زندگی حضرت آمنه(س) پرداخته است، داستانی خواندنی از کودکی «حضرت آمنه (س)» و ازدواج ایشان با حضرت عبدالله (ع) تا کودکی «حضرت پیامبر (ص)» که در قالب یک رمان به رشته تحریر در آمده است، این کتاب کاری پژوهشی است و ابعاد تاریخی فراوانی را برای خوانندگان آشکار می سازد.
وی خاطر نشان کرد: هرچند روایات و منابع تاریخی در مورد این بانوی ارزشمند اسلام بسیار کم و محدود بود اما با این همه تلاش کردم تا با توجه به کتاب هایی که در خصوص فرهنگ عرب و رویدادهای آن زمان نوشته شده ابعاد تازه ای از زندگی این بانوی فداکار اسلام را بازگو کنم، کتاب هایی که پیش از کتاب «عروس قریش» نوشته شده بسیار کم بوده و اطلاعات محدودی در خصوص «حضرت آمنه (س)» در اختیار علاقمندان قرار داده است.