امارات دنبال راهی برای ترمیم پل‌های شکست خورده قبل

8:38 - 13 مرداد 1398
کد خبر: ۵۳۸۶۲۵
هانی زاده اظهار داشت: عقب نشینی امارات از ائتلاف عربستان علیه یمن نشانه آشکاری از بروز شکاف عمیق بین این کشور و عربستان است فلذا امارات در صدد ترمیم رفتار و همکاری‌های خود با ایران است چرا که به فریب خوردن از سیاست‌های محمد بن سلمان پی برده و در یک پروسه تخریبی علیه ملت‌های منطقه شرکت کرده است.

امارات دنبال راهی برای ترمیم پل‌های شکست خورده قبل

به گزارش گروه فضای مجازی،حسن هانی زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در رابطه با عقب نشینی امارات از یمن اظهار داشت: با توجه به اینکه ۴ سال از تجاوز وحشیانه ائتلاف عربستان علیه مردم یمن می‌گذرد موازنه قدرت در حال حاضر به نفع انصارالله و ارتش یمن تغییر یافته است.

وی ادامه داد: به کار گیری موشک‌های دوربرد و بالستیک علیه تاسیسات اقتصادی و پایگاه‌های نظامی عربستان و تهدید انصارالله به حمله موشکی به امارات منجر شده تا دولتمردان امارات احساس کنند که کشتی عربستان در حال غرق شدن است و باید سریعا از این کشتی خارج شود.

هانی زاده افزود: همچنین عقب نشینی امارات از ائتلاف عربستان علیه یمن نشانه آشکاری از بروز شکاف عمیق بین این کشور و عربستان است فلذا امارات در صدد ترمیم رفتار و همکاری‌های خود با ایران است چرا که به فریب خوردن از سیاست‌های محمد بن سلمان پی برده و در یک پروسه تخریبی علیه ملت‌های منطقه شرکت کرده است.

ایشان تصریح کردند: امارات با اینکه دیر متوجه سیاست‌های تخریبی عربستان شده، در حال حاضر به دنبال این است تا با ایران همکاری کرده و پل‌های شکست خورده قبل را ترمیم کند. قطعا انصارالله در آینده تمام تاسیسات اقتصادی امارات را با موشک هدف قرار خواهد داد و با اینکه امارات در برابر این موشک‌ها بسیار شکننده هست لذا آن‌ها برای مصون ماندن از این خطرات احتمالی به سمت ایران متمایل شده اند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان داشت: عربستان تنها مانده و به این نتیجه رسیده که سیاست آن‌ها در قبال یمن نتیجه‌ای نداشته فلذا سیگنال‌هایی برای ایران ارسال کرده که آماده همکاری و برقراری رابطه با ایران است.

وی ادامه داد: اوضاع منطقه به گونه‌ای است که عربستان در طول ۴ سال گذشته روزانه ۲۰۰ میلیون و تاکنون ۳۰۰ میلیارد دلار در جنگ یمن هزینه کرده است در نتیجه عربستان احساس می‌کند که باید سیاست‌های گذشته خود را کنار بگذارد و به سمت ایران متمایل شود.

هانی زاده در خصوص آینده جنگ یمن اظهار داشت: عربستان ناچار خواهد شد به سمت سازش با یمن حرکت کند و شرایط انصارالله را برای یک دولت وحدت ملی بپذیرد و نیرو‌های خود را از یمن خارج کند. امارات هم نیرو‌های خود را از یمن خارج کرده و یمن به سمت آرامش و ثبات و پایان جنگ حرکت خواهد کرد.

وی افزود: همچنین کشور‌های حوزه خلیج فارس احساس کرده اند که ایران توانمندی بسیار بالایی برای مقابله با آمریکا و قدرت‌های غربی دارد. سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکایی و سکوت آمریکایی‌ها در این خصوص، به کشور‌های منطقه نشان داد که ایالات متحده نمی‌تواند آن‌ها را حمایت کند و نیازمند همکاری با ایران هستند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص آینده روابط ایران و عربستان بیان داشت: عربستان به صورت تاکتیکی با ایران رابطه برقرار می‌کند و هرگاه احساس انزوا کرده و با آمریکا زاویه پیدا کرده است به سمت ایران متمایل می‌شود. فشار‌هایی که آمریکا برای باجگیری از عربستان به این کشور وارد کرده و همچنین به کار بردن اصطلاح گاو شیرده باعث ناراحتی دولتمردان عربستانی شده بنابراین آن‌ها سعی می‌کنند با آمریکا فاصله ایجاد کرده و به سمت ایران برای همگرایی منطقه‌ای متمایل شوند.

هانی زاده در خصوص نقش روسیه در تحولات اخیر خاورمیانه گفت: روسیه به این نتیجه رسیده است که بایست یک بلوک شرقی در برابر آمریکا ایجاد کند. همکاری روسیه با ایران، سوریه، عراق و کشور‌های های حوزه خلیج فارس نشان می‌دهد که تقابل روسیه با آمریکا بسیار جدی است و لذا روس‌ها درصدد یارگیری جدیدی هستند و سعی می‌کنند کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس را به سمت خود متمایل کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که در آینده یک جبهه گسترده‌ای با شرکت چین، ایران، عراق، روسیه، لبنان، یمن و برخی کشور‌های حوزه خلیج فارس در برابر سیاست‌های تهاجمی دونالد ترامپ تشکیل شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *