بالارفتن مصنوعی ارزش پول ملی با حذف ۴ صفر/ تبدیل ریال به تومان بدون کاهش تورم کارساز نیست
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، هفته گذشته در جلسه چهارشنبه هیات دولت به ریاست حسن روحانی، بالاخره لایحه پیشنهادی بانک مرکزی در خصوص تغییر واحد پول ملی از ریال به تومان و حذف چهار صفر به تصویب رسید.
در این خصوص نظرات بسیاری از کارشناسان منتشر شد که اغلب از بی تاثیری این اقدام در اقتصاد صحبت میکنند و حذف ۴ صفر را به تنهایی در تغییر پارامترهای مهم اقتصادی موثر نمیدانند.
در همین راستا میثم هاشم خانی کارشناس اقتصادی در گفتوگو با در خصوص حذف چهار صفر از پول ملی و اثرات آن بر بازارهای مالی اظهار کرد: طبیعتا با حذف ۴ صفر انتظاری برای تاثیر گذاری بر پارامترهای کلیدی اقصاد مانند رشد اقتصادی، نرخ تورم، اشتغال یا بیکاری وجود ندارد.
وی افزود: این اقدام مثل خط کشیدن دستی بر روی ۴ صفر اسکناسها میماند و در بخشهای واقعی اقتصاد و پارامترهای کلیدی اثری ندارد.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: برخی معتقدند با این اقدام ارزش پول ملی تقویت میشود، اما این نکته حائز اهمیت است که با این اقدام به طور مصنوعی قدرت پول ملی بالا میرود.
هاشم خانی معتقد است که ارزش پول ملی هر کشوری با نرخ تورم آن در ارتباط است به طوریکه با پایین آمدن نرخ تورم میتوان ارزش پول ملی را بالا نگه داشت.
حال این سوال مطرح میشود که تا چه میزان باید نرخ تورم کاهش پیدا کند تا ارزش پول ملی بالا رود که در این خصوص این کارشناس اقتصادی گفت: پولهای که در اقصی نقاط جهان به وفور مورد معامله قرار میگیرد با ثبات همراه هستن و تورم آنها بسیار ناچیز است.
وی افزود: تا زمانی که با برنامه ریزیهای دقیق به تورم زیر ۳ درصد دست پیدا نکنیم تقویت پول ملی و صحبت درباره آن شعار محسوب میشود.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: حذف ۴ صفر زمانی موثر است که با برنامه مدون بتوان از تجربیات کشورهای موفق در زمینه کاهش نرخ تورم بهره برد و در این زمینه گام برداشت.