رمزگشایی از تازهترین هشدار سرلشکر رشید/ جغرافیای جنگ را ایران انتخاب میکند
گروه سیاسی ؛ «سرنوشت جنگ احتمالی آینده را وسعت مناطق نبرد و عنصر زمان تعیین خواهد کرد. مدیریت گسترده جغرافیایی جنگ در سرزمینی به وسعت ۸ میلیون کیلومتر مربع با ظرفیت هیچ قدرتی برای آغاز و پایان دادن به جنگ، تناسب ندارد». راوی این جمله سرلشکر «غلامعلی رشید» فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) بود. او این سخنان را در تاریخ ۷ مرداد امسال و در جمع فرماندهان و کارکنان یگانهای موشکی نیروهای هوافضای سپاه بیان کرد.
اهمیت این جمله به ظاهر ساده، اما بسیار پرمعنا در چیست و چرا با وجود اینکه سرزمین ایران دارای ۱ میلیون و ۶۴۸ هزار و ۱۹۵ کیلومتر مربع وسعت است، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ص) از وسعت ۸ کیلومتر مربعی صحبت میکند؟
بدیهی است آن قدرتی در یک حنگ نظامی موفق میشود که اجازه ندهد جغرافیا و گستره نبرد را دشمن او انتخاب کند. زمانی که ابتکار عمل در زمینه جغرافیای جنگ در دستان ما باشد، حتی اگر دشمن شروعکننده نزاع و درگیری باشد، عقوبتی جز «شکست»، «حقارت» و «نابودی منافع» نصییب او نخواهد شد.
در شرایط کنونی که لبنان، سوریه، عراق و یمن، متحدین استراتژیک جمهوری اسلامی ایران محسوب میشوند، برای دشمن بسیار سخت است که بخواهد محدوده جغرافیایی نبرد احتمالی را خودش تعیین کند.
چند هفته پیش نیز «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله لبنان در بخشی از مصاحبه خود که به مناسبت سالگرد پیروزی سال ۲۰۰۶ مقاومت لبنان بر رژیم صهیونیستی انجام شد، گفته بود «زمانی که جنگ علیه ایران آغاز شود، به معنای آغاز جنگ در همه منطقه خواهد بود. اهمیت این حرف آن نیست که ما به دنبال ایجاد تنش و متشنج کردن اوضاع هستیم، نه برعکس، این موضع گیری برای جلوگیری از وقوع جنگ است. پیامدهای جنگ علیه ایران، به طور قطع برای همه منطقه خواهد بود. اگر آمریکاییها بفهمند که این جنگ ممکن است باعث ویرانی، نابودی و محو شدن اسرائیل شود - من در این باره مبالغه نمیکنم- در تصمیم گیری برای جنگ بازنگری خواهند کرد».
توسعه شعاع درگیری که موضوع هشدار سرلشکر رشید به دشمنان بود، در قالب دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر «بازدارندگی» است تعریف میشود. جایی که ما به دشمنان اخطار میدهیم در صورت حماقت و آغاز جنگ نظامی، اولا شما پایان دهنده جنگ نخواهید بود و ثانیا انتخاب مکان درگیری و نزاع با شما نخواهد بود.
دشمن نباید خیال کند که جغرافیای جنگ را او انتخاب میکند
سردار «علی شادمانی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه آرمانها و ارزشهای جمهوری اسلامی آرمانها و ارزشهایی جهانی هستند، گفت: مقابله با ظلم و استبداد و تجاوز، از اصول آرمانهای جمهوری اسلامی محسوب میشود و به همین سبب است که جمهوری اسلامی رسالتی جهانی را برای خودش قائل است البته جمهوری اسلامی به هیچ وجه طالب جنگ و لشکرکشی به سرزمینهای دیگر و آغاز جنگ نیست.
وی با بیان اینکه هر کشوری که در دنیا با ظلم و تجاوزگری مقابله کند، جمهوری اسلامی هر اندازه که توان داشته باشد، به آن کشور کمک میکند، افزود: دشمن باید بداند ایجاد ناامنی و جنگ فقط، ممکن است در جغرافیای غرب آسیا پایدار نباشد.
معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) در همین رابطه گفت: دشمن باید بداند که اگر او به منطقه غرب آسیا لشکرکشی کند و امنیت و منافع ملتها و منطقه را به خطر بیندازد، با قدرتیابی هر بازیگری که در صحنه حضور دارد چه در خارج از منطقه و چه در منطقه اعم از جمهوری اسلامی، سایر حوزهها نیز برای مقابله با تجاوز در دسترس قرار خواهند گرفت.
سردار شادمانی با بیان اینکه دشمن نباید خیال کند که سرزمین و جغرافیای جنگ را او انتخاب میکند، گفت: دشمن باید بداند که در مسیر قدرتیابی ملتها، این بار جغرافیای جنگ را ملتها از جمله جمهوری اسلامی انتخاب میکنند و دشمن نباید سایر جغرافیاها را برای خودش امن بداند.
وی ادامه داد: کافی است که تجسم کنیم زمانی بود که حزبالله صرفا در مرزهای لبنان با رژیم صهیونیستی میجنگید، اما امروز همه نقاط سرزمینهای اشغالی تحت تهدید خود دارد. فلسطینیها هم زمانی فقط با سنگ میجنگیدند، اما امروز ابزاری دارند که بُرد و اثر آن با سنگ قابل قیاس نیست. گستره جنگ فلسطینیها با رژیم صهیونیستی امروز گسترده شده است.
معاون هماهنگکننده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) خاطرنشان کرد: دشمن باید بداند که دامنه توطئههای او ممکن است در غرب آسیا که منافع مسلمین را به خطر انداخته است، رقم نخورد و در جغرافیاهای دیگر ممکن است تعرض به منافع دشمن وجود داشته باشد.
و کلام پایانی اینکه آنچه نتیجه نهایی جنگ را در زمان طولانی مشخص میکند، شدت و قدرت اقدامات نظامی دشمن نیست بلکه مدیریت جنگ در صحنههای گسترده جغرافیایی است.