انواع نیروگاههای تولید برق در کشور
به دلیل اهمیت برق در جوامع مختلف امروزه از روشهای متفاوتی برای تولید برق استفاده میشود که میتوان به نیروگاههای برق آبی و انرژیهای نو اشاره کرد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، امروزه در کشورهای مختلف جهان از روشهای متفاوتی برای تولید برق استفاده میشود که میتوان به تولید انرژی از طریق نیروگاههای برق آبی و انرژیهای نو اشاره کرد.
در این گزارش به بررسی انواع نیروگاههای کشور پرداختیم و جزئیاتی از سوخت نیروگاهها و نحوه کار آنها را به اختصار توضیح داده ایم که در ادامه میخوانید.
نیروگاه حرارتی
نیروگاه حرارتی نیروگاهی است که انرژی حرارتی نهفته درسوختهای جامد، مایع، گاز یا سوختهای هستهای را به برق تبدیل میکند.
در این بین نیروگاههای بخاری، دیزلی، گازی، سیکل ترکیبی و هستهای از جمله نیروگاههای حرارتی محسوب میشوند.
در نیروگاه بخاری با سوزاندن سوختهای فسیلی، آب تبدیل به بخار شده و بخار تولیدی سبب چرخش توربین و تولید برق میشود.
در نیروگاه گازی، انرژی ناشی از سوخت فسیلی، هوا را تحت فشار و دمای زیاد قرار داده و این هوای مخلوط با گازهای ناشی از احتراق موجب چرخش توربین و تولید برق میشود.
نیروگاه سیکل ترکیبی
نیروگاه سیکل ترکیبی، نیروگاهی ترکیب از واحدهای گازی و بخاری است که در آن گازهای خروجی از توربینهای گازی پس از چرخاندن توربین گازی، برای استفاده مجدد در تولید برق به یک نیروگاه بخار هدایت میشود.
نیروگاه هسته ای
در نیروگاه هستهای انرژی ناشی از سوخت هستهای بخار آب تولید کرده و سپس این بخار توربین را به گردش در میآورد و سبب تولید برق میشود.
نیروگاههای برق آبی
در نیروگاههای برق آبی آب ذخیره شده پشت سدها است که موجب چرخش توربین و سپس تولید انرژی برق میشود.
لازم به ذکر است که انرژی تولیدی نیروگاههای برق آبی به عنوان یک انرژی پاک، ارزان، سازگار با محیط زیست و تجدید نظر شناخته میشود.
روش دیگر تولید برق استفاده از انرژیهای نو مانند نیروگاههای خورشیدی، بادی، زمین گرمایی و زیست توده است که طی دهههای اخیر بیشتر به آن توجه شده و به دلیل اهمیت زیست محیطی رو به افزایش است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *