سردار باقرزاده: بازگشت پیکر شهدا به کشورمان از طریق مرز سومار را به فال نیک میگیریم
سردار «سید محمد باقرزاده» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه تا امروز پیکر هیچ شهیدی از طریق مرز سومار وارد کشورمان نشده است، اظهار کرد: روز پنجشنبه ۱۰ مرداد این مهم برای اولین بار انجام خواهد شد و طی آن رزمندگانی که از طریق مرز سومار عملیات انجام داده و شهید شده بودند، مجددا از طریق همین مرز وارد کشورمان میشوند که این موضوع میتواند یک خاطره بسیار جذاب برای کسانی باشد که در این مسیر شاهد و ناظر رزم رزمندگان و شهدای ما بودند.
وی افزود: شایسته است به یُمن ورود پیکر ۲۶ شهید تازه تفحص شده دوران دفاع مقدس از شهر سومار به کشورمان، در آینده زمینهای برای جابجایی مسافران از سومار هم فراهم شود.
فرمانده کمیته جستوجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: شهر سومار از جمله شهرهایی است که بعد از جنگ بازسازی شد، ولی مردم در حد محدود به این شهر برگشتند و در واقع تنها آنهایی که یا در سومار زمین داشتند یا شرایط کشاورزی برایشان فراهم بود به این شهر بازگشتند.
سردار باقرزاده با بیان اینکه سومار طی سنوات گذشته مورد بی مهری قرار گرفته و کمتر به آن توجه شده است، گفت: این بیمهریها در حالی است که سومار، زمزمه رزمندگان از نخستین لحظات جنگ را به یاد دارد.
وی با بیان اینکه سومار در نخستین روزهای جنگ به اشغال دشمن بعثی درآمد و تخریب شد، ولی در جریان عملیات «مسلمابنعقیل» آزاد شد، گفت: عملیاتهای کربلای ۶ و زین العابدین نیز که در سومار انجام شدند، جزو پرحماسهترین عملیاتهای دوران دفاع مقدس محسوب میشوند.
فرمانده کمیته جستوجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه ارتفاعات کهنه ریک، ۴۰۲، سلمان کشته، تپه شترمل و تپه سرخ یادآور رشادتهای فرزندان این مرز و بوم در حوالی شهر سومار است، یادآور شد: در یکی از روزهای عرفه چند سال پیش نیز دو شهید گمنام در تپهای نزدیک به شهرداری شهر سومار به خاک سپرده شدند.
سردار باقرزاده با بیان اینکه سومار در حال حاضر محل ترانزیت کالاست و تنها تجارت از طریق آن انجام میشود، گفت: کامیونهای ایرانی اجناس را به پایانه مرزی سومار آورده و در آنجا بار را تحویل کامیونداران عراقی میدهند تا آنها اجناس را به عمق عراق انتقال دهند.
وی افزود: در شرایطی که در ایام اربعین ما در زمینه مسیرهای تردد زوار حضرت اباعبدالله الحسین(ع) دچار مشکلاتی میشویم و در برخی از محورها تراکم سنگین جمعیت ایجاد میشود، با مقداری توجه به سومار که برای آن جانفشانی و فداکاری شده، میتوانیم کاری کنیم که این شهر مجددا رونق گذشته خودش را پیدا کند.
فرمانده کمیته جستوجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: با توجه به اینکه منطقه بلدروز و شهر مندلی عراق که در مقابل سومار قرار دارند مناطق مهمی محسوب میشوند، توجه بیش از پیش ما به سومار میتواند دارای مزایای فراوانی باشد و حتی در آینده میتوان از سومار تا کربلا یک اتوبان مستقیم کشید.
سردار باقرزاده در پایان با بیان اینکه امیدواریم تمام شهرهای مرزی کشورمان روز به روز آبادتر شوند، گفت: بازگشت پیکر شهدا از طریق مرز سومار به کشورمان را به فال نیک میگیریم و امیدواریم با توجه بیشتر دولت نسبت به این شهر، «سومار» مجددا حیات اجتماعی و اقتصادی گذشته خودش را به دست بیاورد.