رابطه من و تاج «شکرآب» نشده است/ شاید تا ۲۰ ماه دیگر هم ورزشگاه‌ها آماده نشوند/ جام شهدا درآمدی برای هیچکس نداشت

11:34 - 08 مرداد 1398
کد خبر: ۵۳۶۹۹۰
دسته بندی: ورزشی ، فوتبال
عزیزالله محمدی رئیس اتحادیه باشگاه‌ها گفت: رابطه من و تاج خوب است و به قول معروف «شکرآب» نشده، هیچ مشکلی با هم نداریم.

عزیزالله محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی ، در مورد برگزاری جام شهدا اظهار داشت: در تاریخ ۴ خرداد اداره کل بنیاد شهید در نامه‌ای از اتحادیه باشگاه‌ها خواست که چهارمین دوره جام شهدا را برگزار کند. در همین راستا ما در تاریخ ۸ خرداد ماه نامه‌ای برای آقای تاج ارسال کردیم و موضوع را به فدراسیون فوتبال اطلاع دادیم. آقای تاج روی نامه ما نوشت که این مسابقات «باشکوه» برگزار شود و فدراسیون فوتبال از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد. تاج به بخش‌های مختلف فدراسیون فوتبال دستور داد تا هماهنگی لازم با اتحادیه باشگاه‌ها برای برگزاری هرچه با شکوه‌تر این مسابقات صورت گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به زمان اندکی که در اختیار داشتیم، کار‌های لازم برای برگزاری خوب و منظم این تورنمنت را شروع کردیم. با مسئولان شهر قدس جلسه گذاشتیم که با استقبال مسئولان این شهر مواجه شد و آنها اعلام کردند هر کاری لازم باشد، برای برگزاری این مسابقات انجام می‌دهند. انصافا در این مدت همکاری فوق‌العاده‌ای با ما داشتند و از اینکه چنین مسابقاتی در شهر آنها برگزار می‌شد، بسیار خوشحال بودند.

رئیس اتحادیه باشگاه‌ها با اشاره به سایر اقدامات برای برگذاری این تورنمنت گفت: با صداوسیما مذاکره کردیم و آنها قول دادند که بازی‌ها را زنده از تلویزیون پخش کنند. حتما می‌دانید که برای پخش یک مسابقه، باید از ۱۰ روز تا یک هفته قبل هماهنگی‌های لازم انجام شود تا مسابقه فوتبال در کنداکتور پخش قرار گیرد. همه اقدامات برای برگزاری یک تورنمنت خوب انجام شده بود تا دو روز قبل از مسابقه دوستان زنگ زدند که از استانداری نامه‌ای به دست‌شان رسیده با این موضوع که بازی‌ها برگزار نشود. مسئله را پیگیری کردیم و فردایش با استانداری جلسه گذاشتیم که آنها اعلام کردند مشکلی برای برگزاری مسابقه نیست. گفتند بروید و با قدرت کارتان را انجام دهید و بازی‌ها با تماشاگر برگزار شود. در این جلسه شورای تامین شهر قدس، مسئولان استانداری، مسئولان شورای شهر قدس و حتی آقای فتاحی از سازمان لیگ حضور داشتند.

محمدی در ادامه به موضوع استاندارد‌سازی ورزشگاه‌ها که مشکلاتی در برگزاری جام شهدا ایجاد کرد، اشاره کرد و گفت: آقای فتاحی که از طرف سازمان لیگ آمده بود، اصرار داشت که به خاطر اجرای طرح استانداردسازی ورزشگاه‌ها که منجر به تعویق لیگ‌برتر هم شده، این مسابقات بدون تماشاگر برگزار شود. سازمان لیگ چند وقت پیش به باشگاه‌ها نامه زده که اگر ورزشگاه خود را آماده نکنند، اجاز بازی در آن استادیوم به آنها داده نمی‌شود و باید به شهر یا استان همجوار که ورزشگاه استاندارد دارد، بروند. به همین دلیل می‌گفتند اگر جام شهدا در ورزشگاه شهر قدس که ۴ شرط فدراسیون فوتبال را ندارد برگزار شود، بعدها سازمان لیگ با مشکل مواجه می‌شود. باشگاه‌ها این تورنمنت را بهانه می‌کنند که چرا به ورزشگاهی که استانداردسازی نشده، دوربین مداربسته، گیت ورودی مجهز، صندلی‌های شماره‌دار و امکان بلیت‌فروشی الکترونیکی ندارد، مجوز برگزار مسابقه فوتبال داده شد، اما به ما می‌گویید باید خارج از خانه بازی کنیم؟! از طرفی پرسپولیس یکی از تیم‌های حاضر در این جام بود که همیشه تماشاگر زیادی برای بازی‌هایش به ورزشگاه می‌آید. به همین خاطر آقای فتاحی اصرار داشت که جام شهدا در ورزشگاه شهر قدس انجام نشود. پیشنهاد این بود که جام شهدا در ورزشگاه آزادی انجام شود.

وی با اشاره به اقداماتی که در شهر قدس انجام شده بود، افزود: دوستان ما در فرمانداری و سایر بخش‌های شهر قدس زیر بار نرفتند که بازی‌ها بدون تماشاگر باشد. مسئولان باشگاه پرسپولیس هم گفتند اگر بازی‌ها بدون تماشاگر شود، انصراف می‌دهند و حاضر به مسابقه در غیاب هوادارن خود نیستد. وقتی پافشاری سازمان لیگ روی برگزاری بدون تماشاگر را دیدم، بعدازظهر همان روز به فدراسیون فوتبال رفتم و با آقای تاج صحبت کردم. آقای تاج استدلال‌های خودش را برای برگزاری مسابقات بدون تماشاگر داشت که منطقی هم بود، اما من گفتم که با این شرایط امکان برگزاری جام شهدا را ندارم. خلاصه وقتی دیدم فدراسیون هم روی برگزاری بازی بدون تماشاگر تاکید دارد، با پرسپولیسی‌ها صحبت کردم و آنها سرانجام راضی شدند، اما وقتی به مسئولان شهر قدس مسئله بدون تماشاگر بودن بازی‌ها را گفتم، به هیچ وجه آنها قبول نکردند. مسئولان فرمانداری و شورای تامین شهر قدس می‌گفتند که به دلیل حضور پرسپولیس، حتما تماشاگر زیادی به سمت ورزشگاه می‌آید و کنترل و مدیریت آنها برای وارد نشدن به استادیوم کار دشواری است که مشکلاتی ایجاد می‌کند. همه این اتفاقات یک شب مانده به شروع تورنمنت افتاد و ما را نگران کرده بود.

رئیس اتحادیه باشگاه‌ها در مورد اینکه سرانجام چطور مجوز برگزاری بازی‌ها با تماشاگر صادر شد، خاطر نشان کرد: من پیش‌بینی کردم که اگر بازی‌ها با تماشاگر برگزار شود، احتمالا فدراسیون فوتبال با ما همکاری نمی‌کند که همین اتفاق هم افتاد. فدراسیون رسما به ما گفت که اگر بازی‌ها با تماشاگر باشد، حاضر به هیچ نوع همکاری با ما نیست و برای این بازی‌ها داور در اختیار ما نمی‌گذارد. چون زمانی هم باقی نمانده بود، سراغ داوران پیشکسوت رفتیم و قضاوت بازی‌ها را به آنها سپردیم. حوالی ساعت ۲ ظهر بود که نامه‌ای از سازمان لیگ با امضای بهاروند به دفتر ما آمد که به ۴ باشگاه ابلاغ شده بود که در این مسابقات با حضور تماشاگر  شرکت نکنند. ما قول و قرارمان را با تیم‌ها گذاشته بودیم و آنها هم سرانجام با ما همکاری کردند. از آنجا که چند ساعت به افتتاح جام شهدا نمانده بود، تصمیم به برگزاری بازی با تماشاگر گرفتیم، ولی نه حرفی از بدون تماشاگر زدیم و نه چیزی درمورد بازی پشت در بسته بدون تماشاگر به زبان آوردیم. این اتفاقات باعث شد که تماشاگر زیادی از بازی‌ها استقبال نکند، چون هواداران بلاتکلیف بودند که آنها را به داخل ورزشگاه راه می‌دهیم یا نه. چیزی حدود ۳ هزار نفر برای بازی‌های روز اول به ورزشگاه آمد که برخلاف تصور و پیش‌بینی اولیه ما بود. مطرح شدن برگزاری بازی بدون تماشاگر در رسانه‌ها به تورنمنت ما صدمه زد و استقبال زیادی از جام شهدا نشد. حتی تا یکساعت مانده به مسابقه از جا‌های مختلف تماس می‌گرفتند که بازی‌ها لغو شود، ولی با ۱۰ دقیقه تاخیر بازی اول را شروع کردیم. قرار بود شبکه سه مسابقات را زنده پخش کند که همین موضوعات باعث شد تا بازی به موقع و کامل پخش نشود.

محمدی در پاسخ به این پرسش که چرا از ارتباط دوستانه خود با رئیس فدراسیون برای حل مشکل استفاده نکردید و آیا رابطه شما و تاج شکرآب شده، اظهار داشت: نه، رابطه من و تاج خوب است و به قول معروف «شکرآب» نشده، هیچ مشکلی با هم نداریم. آقای تاج هم معذوریت‌هایی داشت که در جریان آن هستم، ولی نمی‌توانم آنها را در رسانه مطرح کنم. البته به خود آقای تاج گفتم که بنده با استانداردسازی مد نظر شما کاملا موافقم. از آنجا که تجربه ریاست سازمان لیگ و برگزاری مسابقات را دارم، به خوبی مشکلات فدراسیون فوتبال را درک می‌کنم و مخالف تصمیم آنها نبودم، اما می‌گفتم که این جام به نام شهدا است و شکل دوستانه دارد. به همین دلیل می‌شود این مسابقات را استثنا قرار داد.

وی در مورد درآمد‌های جام شهدا از محل بلیت فروشی و تبلیغات محیطی گفت: قرار بود از طریق تبلیغات محیطی و بلیت فروشی هزینه‌های برگزاری جام شهدا را تامین کنیم. به جز اجاره زمین و هزینه‌هایی که برای برگزاری یک تورنمنت لازم است، ما الان باید به خیلی‌هت پول بدهیم که نمی‌توانم اسم ببرم. بیش از درآمدی که داشتیم، در این تورنمنت هزینه کرده‌ایم. همین امروز مسئول شرکتی که قرارداد تبلیغات محیطی را بسته بود پیش من گلایه می‌کرد که تلویزیون بازی‌ها را کامل پخش نکرد یا قرار بود هر ۴ تیم لیگ‌برتری باشند که یکی یکی انصراف دادند و جاذبه‌های تورنمنت کم شد. به همین دلیل شرکتی که تبلیغات محیطی را گرفته بود، نتوانست درآمد خوبی داشته باشد. با این اتفاقات هم ما ضرر کردیم، هم شرکت تبلیغات محیطی. به دلیل بحث‌هایی که درباره بدون تماشاگر شدن بازی مطرح شد، حضور تماشاگران به شدت کاهش یافت و ما عملا درآمدی از بلیت فروشی نداشتیم.

رئیس اتحادیه باشگاه‌ها درخصوص جوایز این تورنمنت و اینکه چرا جامی که به تیم قهرمان اهدا شد با جامی که از آن رونمایی شده بود تفاوت داشت، تصریح کرد: اولا هیچ پاداشی به تیم‌ها ندادیم. دوما درمورد جام بگویم تصاویری که از آن با عنوان جام قهرمانی در رسانه منتشر شد، متعلق به دوره‌های قبلی بود و ارتباطی به این دوره نداشت. جامی که به سایپا دادیم، جمعه به دست ما رسید و آن را به ورزشگاه آوردیم. تا جمعه هیچکس جام قهرمانی را ندیده بود که عکسش را بگیرد.

محمدی درخصوص اینکه پیش‌بینی‌اش از استانداردسازی ورزشگاه‌ها چیست و آیا لیگ امسال با ورزشگاه‌های استاندارد شروع می‌شود یا خیر، خاطرنشان کرد: اغلب ورزشگاه‌های ما در اختیار باشگاه‌ها نیستند. به جز ورزشگاه فولادشهر ذوب‌آهن و بنیان دیزل تبریز، هیچ باشگاهی ورزشگاه اختصاصی ندارد و به همین دلیل نقشی در تجهیز این باشگاه‌ها ایفا نمی‌کند. از طرفی وقتی از میان ۱۶ باشگاه ما، ۱۴ باشگاه بدهکارند و کمیته تعیین وضعیت به آنها حق ثبت قرارداد نمی‌دهد، چطور انتظار داریم که برای تجهیز و استانداردسازی ورزشگاه‌هایی که مالکش هم نیستند، هزینه کنند؟ وقتی باشگاه‌های ما در اداره خود مانده‌اند، چطور از آنها انتظار هزینه در ورزشگاه‌هایی داریم که متعلق به خودشان نیست. باشگاه‌ها که پولی برای تجهیز ورزشگاه‌ها ندارند، آنهایی هم که مالک ورزشگاه‌ها هستند نه بودجه کافی دارند و نه عجله‌ای برای انجام این کار. اگر به امید آنها باشیم شاید تا ۲۰ ماه دیگر هم ورزشگاه‌ها آماده برگزاری لیگ‌برتر نشوند. به نظرم برای رسیدن به شرایط ایده‌آل خیلی زمان لازم است.

وی با اشاره به تاخیر در آغاز لیگ و مشکلاتی که در آینده گریبان باشگاه‌ها را می‌گیرد خاطرنشان کرد: فشردگی بازی‌ها به بازیکنان و باشگاه‌ها صدمه می‌زند. هر ۴ تیم ما که باید در لیگ قهرمانان آسیا بازی کنند به شدت از این بابت آسیب می‌بینند. ناخودآگاه فشردگی مسابقات باعث عصبانیت، تشنج و درگیری بیشتر می‌شود و عوارض زیادی برای فوتبال ملی و باشگاهی ما دارد. اگر خاطرتان باشد فصل گذشته به دلیل فشردگی بازی‌ها استقلال و پرسپولیس صدمه دیدند و در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا حذف شدند. پارسال بازیکنان استقلال خسته بودند و شاید اگر فشردگی بازی‌ها نبود، هر دو تیم استقلال و پرسپولیس نتایج بهتری کسب می‌کردند. همه دیدیم که پس از حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا، عملکرد آنها در لیگ بهتر شد و بازی‌های بهتری به نمایش گذاشتند. نمایندگان ایران در آسیا این فصل هم به خاطر تعویق در برگزاری بازی‌های لیگ ایران بدون شک در انتهای لیگ‌برتر با مشکل مواجه می‌شوند. هرچه لیگ دیرتر شروع می‌شود، از آن طرف یا باید بازی‌ها دیرتر به پایان برسد که لیگ را فرسایشی می‌کند یا فشردگی بازی‌ها تبعات خودش را به دنبال دارد.

رئیس اتحادیه باشگاه‌ها افزود: مگر می‌توانیم برای بازی‌های ملی اردو برگزار نکنیم؟ از طرفی اعیاد و مناسبت‌های کشور را باید در نظر بگیریم که در روز‌های خاصی مثل تاسوعا و عاشورا امکان برگزاری لیگ نیست. عید نوروز و ایام خاص دیگری هم داریم که باید در تقویم فوتبالی آنها را لحاظ کنیم. در هر صورت با این اتفاق هم به تیم‌های باشگاهی صدمه وارد می‌شود و هم تیم‌ملی و بازیکنان آسیب می‌بینند.

محمدی که تجربه ریاست سازمان لیگ را دارد در پاسخ به این پرسش که چه پیشنهادی برای حل این مشکلات دارد، گفت: چیزی به خاطرم نمی‌رسد و الان برنامه بازی‌ها و تقویم دستم نیست. به همین دلیل نمی‌توانم اظهار نظر درستی انجام دهم، ولی در مجموع هر کمکی از دستم بربیاید انجام می‌دهم.

وی درباره دلایل دور شدنش از فدراسیون فوتبال و اینکه تصور می‌شد به دلیل رفاقت صمیمانه با تاج و حضور او در ریاست فدراسیون فوتبال، مسئولیت مهمی به عزیزالله‌محمدی واگذار شود، افزود: وقتی آدم را نمی‌خواهند، به زور نمی‌توانم به فدراسیون بگویم که من باید باشم. به هرحال من در انتخابات با آقای تاج رقابت کردم و بعد از مجمع هم مصاحبه کردم و گفتم که وقتی مجمع به کفاشیان و تاج رای داده، یعنی به تغییرات نه گفته و باید اجازه دهیم که آنها با آرامش فدراسیون را اداره کنند. درمورد دور بودنم از فدراسیون فوتبال که گفتید، باید خودشان بخواهند که از من یا هر فرد دیگری استفاده شود. البته سن و سال ما هم جوری شده که یواش یواش ما را کنار می‌زنند.

رئیس اتحادیه باشگاه‌ها درخصوص اینکه چرا در ایران اتحادیه باشگاه‌ها متولی برگزاری مسابقات باشگاهی فوتبال نیست، توضیح داد: در اساسنامه فدراسیون فوتبال آمده که برگزاری مسابقات باشگاهی را به سازمان لیگ یا نهاد‌هایی مثل اتحادیه که توان برگزاری مسابقات را دارند، می‌توان واگذار کرد. این اختیار فدراسیون فوتبال است که برگزاری مسابقات را به چه بخشی واگذار کند. البته ما آمادگی داریم که هر وقت فدراسیون فوتبال بخواهد، مسابقات را برگزار کنیم، ولی نمی‌توانیم به فدراسیون اصرار کنیم. ادعایی در این مورد نداریم. البته علاقه‌ای هم به صحبت در مورد این موضوع ندارم. همین الان خیلی‌ها خیال می‌کنند ما دنبال گرفتن لیگ هستیم، ولی اصلا اینطور نیست. حتی برای برگزاری جام شهدا در عمل انجام شده قرار گرفتیم والا اصراری به این کار نداشتیم. در مجموع فدراسیون هر کمکی از ما بخواهد انجام می‌دهیم، ولی تاکید می‌کنم دنبال گرفتن مسابقات از فدراسیون نیستیم.

محمدی درمورد اینکه اتحادیه باشگاه‌ها عملا هیچ نقشی در فوتبال ندارد و با این شرایط چه لزومی دارد که این نهاد حفظ شود، افزود: ما با فدراسیون فوتبال تفاهم‌نامه داریم که در حرفه‌ای‌سازی، استانداردسازی، نظام جامع باشگاهداری، درآمدزایی و... به فدراسیون کمک کنیم. در جا‌هایی که اتحادیه را قبول دارند، می‌رویم و کار کارشناسی انجام می‌دهیم و مشکلات باشگاه‌ها را مطرح می‌کنیم. درمجموع تلاش ما این است که تا حد ممکن به باشگاه‌ها کمک کنیم. اداره مالیات، اتحادیه باشگاه‌ها را به عنوان صنف فوتبال می‌شناسد و اگر مشکلی پیش بیاید، راه حل می‌دهیم یا مواردی مثل سربازی ورزشکاران یا موضوعات حقوقی نظر و کمک کارشناسی می‌دهیم.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *