علت علاقه شیوخ عرب به دامهای ایران
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، حمیدرضا حسینی اظهار کرد: با اجرایی شدن این طرح و پلاکگذاری دامها، همه دامها از طریق یک سامانه کشوری قابلیت رهگیری پیدا میکنند؛ بنابراین از این طریق علاوه بر حفظ دامهای مولد به عنوان ذخیره ژنتیکی کشور، مانع از جابه جایی غیرقانونی و قاچاقها و همچنین انتشار بیماریهای دامی و ارتقاء امنیت غذایی در کشور خواهیم بود.
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان با اذعان به اینکه اجرای این طرح در زمینه خروج ذخیره ژنتیکی کشور به شدت بازدارنده است، افزود: جلوگیری از ورود و خروج غیرمجاز دام و طیور و شناسنامهدار شدن دامها جدا از حفظ ذخیره ژنتیکی، مانع انتشار بسیاری از بیماریهای واگیردار و بیماریهای مشترک بین انسان و دام خواهد شد.
وی با اشاره به افزایش قاچاق دام زنده در کشور تصریح کرد: در مقطعی کشورهای حوزه خلیج فارس دامهای مولد را با هزینه بالایی خریداری و با ایجاد جاذبه مالی برای برخی سودجویان عملا به زمینهسازی برای قاچاق دام در ایران کمک کردند.
این دامپزشک با اشاره به کیفیت بالای دامهای ایرانی خاطرنشان کرد: شیوخ عرب به دلیل لذیذ بودن گوشت دامهای ایرانی علاقه خاصی به گوشت دامهای ایران دارند و بنابراین با ایجاد جاذبههایی زمینه قاچاق دامها را فراهم میکردند. ضمن اینکه برخی کشورها نیز با هدف ضربهزدن به امنیت غذایی و آسیب به ذخیره ژنتیکی دامی در کشور به انحاء مختلف به فرآیند خروج دامهای ایرانی از کشور کمک میکردند.
وی با بیان اینکه عمده قاچاق دام در ماههای گذشته و در استانهای مرزی بوده گفت: در استان سمنان کمتر شاهد قاچاق دامهای زنده استان بودیم، اما به هر حال استان سمنان یکی از مسیرهای تردد در کشور است؛ بنابراین دامپزشکی استان با هدف مقابله با قاچاق دام گشتهای متعدد در سطح استان اجرایی کرده است.
حسینی از اجرای طرح شناسنامهدار کردن دامها به عنوان یک راهکار موثر برای مقابله با قاچاق دام و حفظ ذخیره ژنتیکی در کشور نام برد و اضافه کرد: این طرح با مشارکت چند دستگاه اجرایی و از جمله اداره کل دامپزشکی و با متولیگری معاونت امور دام جهادکشاورزی از کمتر از ۲۰ روز دیگر به طور رسمی اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه همه دامهای سبک باید ظرف یکسال و دامهای سنگین در ۶ ماه پلاکگذاری میشوند، ادامه داد: با عملیاتی شدن این طرح همه دامهای کشور امکان رهگیری پیدا کرده و از طرق پلاک هر دام میتوان به سرعت از مزرعه، روستا، شهر یا استانی که در آن پرورشیافته اطلاع پیدا کرد. ضمن اینکه این دامها در زمان حمل و نقل نیز چه از طرق دامپزشکی یا دیگر دستگاههای ناظر و چه از دستگاههایی همچون حمل و نقل و پایانهها و ... نیز قابل رصد هستند؛ بنابراین از این طریق هم قاچاق دام تا حد بالایی کاهش مییابد و هم امکان سرقت دامها نیز به حداقل ممکن خواهد رسید.
حسینی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری اجرای این طرح خبر داد و گفت: این کمیته با هدف تسهیل در اجرای طرح و رفع نارضایتیهای احتمالی مردم و دامداران راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه بعد از اجرای این طرح هر نوع تردد غیرمجاز دام در حکم قاچاق دام خواهد بود، گفت: این کالای قاچاق نیز بر اساس قوانین به نفع دولت ضبط میشود.