رشد سه میلیون نفری جمعیت تحت پوشش آب شیرین کن ها
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از وزارت نیرو، از نیمه سال ۱۳۹۲ تاکنون ۳۹ سامانه نمکزدایی با ظرفیت بیش از ۱۷۴ هزار مترمکعب در شبانهروز (معادل ۶۳.۷ میلیون مترمکعب در سال) اغلب در سواحل جنوبی کشور به بهرهبرداری رسیده است و بر اساس ارزیابی صورت گرفته بیش از ۶۰ درصد کل تاسیسات نمکزدایی در همین بازه زمانی احداث شده و یا در حال بهرهبرداری هستند.
در حال حاضر جمعاً ۶۰ آب شیرینکن با ظرفیت بیش از ۲۴۲ هزار مترمکعب در شبانهروز (معادل ۸۸.۴ میلیون مترمکعب در سال) در حال بهرهبرداری است و ۲۵ طرح با ظرفیت حدود ۲۳۴ هزار مترمکعب در شبانهروز (معادل ۸۵.۳ میلیون مترمکعب در سال) در حال ساخت است.
در راستای تأکیدات رئیسجمهور و اجرای سیاستهای کلان وزارت نیرو به منظور تأمین آب شرب مردم جنوب کشور از طریق دریا و در قالب احداث تاسیسات آبشیرینکن نیز مطالعاتی درخصوص میزان کمبود آب استانهای جنوبی کشور (حاشیه خلیج فارس و دریای عمان) تا عمق ۱۰۰ کیلومتر صورت گرفت و بر این اساس برنامه وزارت نیرو جهت تأمین آب از طریق آب شیرینکن برای جمعیت تحت پوشش استانهای یاد شده و اعتبار مورد نیاز جهت احداث تأسیسات نمکزدایی (آب شیرینکن) برای افقهای زمانی ۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ مشخص شد.
طبق برنامه قرار است تا سال ۱۴۰۰، به میزان ۳۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز به ظرفیت تأسیسات نمکزدایی (آب شیرینکن) استانهای جنوبی کشور (فارس، سیستانوبلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، کرمان، خوزستان و هرمزگان) اضافه گردد.
همچنین تا سال ۱۴۰۳ نیز ظرفیتی معادل ۳۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز به این رقم اضافه خواهد شد که کل آب تولیدی حاصله، حدود سه میلیون نفر به جمعیت تحت پوشش تأسیسات نمکزدایی اضافه میکند. در حال حاضر حدود ۹۰ درصد مجموع تاسیسات نمکزدایی در استانهای هرمزگان، سیستانوبلوچستان، بوشهر و خوزستان واقع شده است که در این مناطق ۲۱ سامانه آب شیرینکن با ظرفیتی بالغ بر ۲۲۰ هزار مترمکعب در شبانهروز در حال ساخت است و ۴۹ آب شیرینکن با ظرفیت حدود ۱۴۷ هزار مترمکعب در شبانهروز در حال بهرهبرداری هستند.