تاوان خروج نیروهای اماراتی از یمن برای عربستان/بارسنگینی که بر دوش ریاض گذاشته می‎شود

6:00 - 02 مرداد 1398
کد خبر: ۵۳۵۴۸۵
پایگاه میدل ایست آی در گزارشی به خروج امارات از جنگ یمن پرداخته و ضمت تشریخ برخی پشت پرده‌های این خروج نوشته است که اکنون ریاض باید به تنهایی تاوان اشتباهات بی‌شمار ائتلاف عربستان در یمن را پس بدهد.

به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه «میدل ایست آی» در گزارشی به تشکیل ائتلاف عربستان سعودی و ورود این ائتلاف به جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ اشاره کرده و می‌نویسد: در طول ۴ سال گذشته عربستان سعودی در این کمپین هوایی خود، جمع‌آوری اطلاعات، عملیات زمینی و آموزش نظامی تا حد بسیار زیادی به امارات متکی بود، اما ماه ژوئن، امارات روند خروج تانک‌ها، بالگرد‌های نظامی و بخشی از نیرو‌های نظامی خود از یمن را آغاز کرد.

این گزارش می‎گوید: اگرچه امارات تمامی نیرو‌های خود را از یمن خارج نکرده، اما خروج گسترده موجب ایجاد مباحثی در محافل غربی درباره طرح‌های ابوظبی برای یمن شده است.

 

عربستان سعودی باید به تنهایی تاوان اشتباهات بی‌شمار ائتلاف در یمن را پس بدهد

 

بالا گرفتن تنش‌ها

خروج امارات از یمن در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌های میان آمریکا و ایران بالا گرفته و این موضوع امارات را در برابر یک سناریوی تبدیل شدن این کشور به میدان نبرد در بحبوحه تنش‌های گسترده منطقه‌ای آسیب پذیرتر کرده است.

این خروج علاوه بر این موجب ایجاد یک سوال مهم شده است؛ آینده همکاری عربستان و امارات در یمن و توانایی ائتلاف برای حفظ انسجام خود. بسیاری از متخصصان بر این عقیده هستند که خروج امارات از یمن یک اقدام نمادین است که بیشتر با هدف حفظ وجهه انجام می‌شود.

 

بیشر بخوانید: خروج امارات از یمن؛ جدا شدن از عربستان یا یک بازی رسانه‎ای؟

 

اگرچه بسیاری از منتقدان فروش سلاح آمریکا به عربستان را مد نظر قرار داده‌اند، اما فروش سلاح این کشور به امارات نیز هدف انتقاد‌هایی قرار دارد و قطعا امارات نگرانی‌هایی درباره دریافت اقدام متقابل از سوی آمریکا دارد اگرچه آمریکا همچنان فروش سلاح به امارات را ادامه می‌دهد.

 

عربستان سعودی باید به تنهایی تاوان اشتباهات بی‌شمار ائتلاف در یمن را پس بدهد

 

جنگ گمراه کننده

عقیده رو به رشد در میان قانونگذاران کنگره آمریکا این است که اگرچه آمریکا باید با القاعده و داعش در یمن مبارزه کند، اما حضور ائتلاف عربستان به پشتیبانی آمریکا در این کشور گمراه کننده است؛ بنابراین همانگونه که امارات اعلام کرده مبارزه علیه القاعده در یمن را ادامه خواهد داد، این تغییر تمرکز شاید بتواند توجه مثبت برخی سیاست‌گذاران آمریکای را جلب کند.

 

خشم بین المللی

سیاست خارجی در حال بروز امارات، عربستان سعودی را در چه جایگاهی قرار خواهد داد؟ اگرچه ریاض و ابوظبی متحدان بسیار نزدیک یکدیگر هستند، اما تفاوت‌های میان آن‌ها در قبال یمن موضوع محرمانه‌ای نیست.

 

بیشتر بخوانید: خروج امارات از جنگ یمن شکست دیگری برای ائتلاف سعودی 

 

در هر صورت تصور خشم فزاینده مقامات عربستان از این رویکرد در حال ظهور امارات در قبال یمن دشوار نیست و خروج امارات از یمن توجه جهانیان به کشتار غیرنظامیان در یمن از سوی ائتلاف را تا حدود بسیار زیادی بر روی عربستان متمرکز خواهد کرد.

 

عربستان سعودی باید به تنهایی تاوان اشتباهات بی‌شمار ائتلاف در یمن را پس بدهد

 

با اصرار عربستان بر روی موضع خود برای ادامه جنگ در یمن، پادشاهی این کشور تنها هدف خشم جهانی به دلیل ادامه یافتن بزرگترین بحران انسانی در این کشور خواهد بود و خروج امارات بار سنگین‌تری بر دوش عربستان در جنگ با نیرو‌های یمنی خواهد انداخت.

 

بیشتر بخوانید: پایان مسیر مشترک ریاض- ابوظبی در یمن

 

اکنون این سؤال مطرح است که عربستان سعودی چگونه می‌خواهد از عهده جنگی بر آید که حضور نیروی زمینی‌اش در آن به مراتب کمتر از امارات است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *