نزولی شدن هرم طلاق/ مشاورههای پیش از طلاق مداخله اجتماعی پیش از مداخله قضایی
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، همزمان با افزایش روزافزون آمار طلاق در کشور رویهای بر پروسه طلاق حاکم شده تا مشاوره اجباری با سقف جلسات مشخص در کلینیکهای مورد تایید قوه قضاییه و تحت نظارت سازمان بهزیستی کشور بتواند این روند را نزولی کرده و بر استحکام خانواده بی افزاید.
حال سوال این است که چنین جلسات مشاوره آن هم به صورت اجباری چه میزان بر کاهش آمار طلاق و حتی سازش زوجین تاثیر دارد؟ این سوالی بود که خبرنگار گروه جامعه از محمدرضا نجفی نماینده مردم تهران در مجلس دهم پرسید که وی ضمن مثبت ارزیابی کردن رویه حاکم بر پروسه طلاق، گفت: قطعا برگزاری جلسات مشاوره و همچنین شرکت در کلاسهای آموزشی پیش از طلاق از آمارهای روزافزون در این حوزه میکاهد.
وی با بیان اینکه مدت زمان برگزاری جلسات مشاوره باید با محتوای درخور و همچنین سازنده پر شود، ادامه میدهد: در صورتی که بهزیستی و سایر ارگانهای مسئول در حوزه مشاورههای پیش از طلاق بتوانند فضای ایجاد شده در خلال جلسات مشاوره را به نحو مطلوب برای مراجعین پر کنند به طور حتم بسیاری از دادخواستها به سازش منجر خواهد شد در غیر این صورت خود این مشاورهها به تعمیق مشکلات دامن میزند.
نجفی با تاکید بر اینکه مدیریت زمان در خلال برگزاری جلسات مشاوره پیش از طلاق واجب است، میگوید: برگزاری چنین دورههایی میتواند بسیاری از اختلافات زوجین را مرتفع کند از این رو سرمایه گذاری دولت در این حوزه به مثابه هزینه نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه برگزاری کلاسهای آموزشی در حین جلسات مشاوره بسیار مثمر ثمر از حیث کم رنگ شدن مشکلات زوجین خواهد بود، ادامه میدهد: در این جلسات و همچنین کلاسها با کالبد شکافی مشکلات بسیاری از تعارضها قابل حل است.
وی میگوید: جلسات مشاوره امکان گفتگو با فرد کارشناس را فراهم میکند که این خود جدا از رفع مشکلات به فرهنگ سازی برای مراجعه به مشاوره در حین بروز تعارضات کمک میکند.