تامین ۶۵ هزار تن از نیاز پنبه کشور با تولید داخل
مجری طرح پنبه کشور گفت: صنعت نساجی کشور در حال حاضر حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزارتن پنبه نیاز دارد که با پیشبینیهای صورت گرفته در سال جاری امیدواریم حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار تن از این نیاز را با تولید داخل تامین کنیم.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ابراهیم هزار جریبی در خصوص کشت پنبه در سطح کشور گفت: باتوجه به قرارگیری در سال رونق تولید موفق به افزایش ۲۳ درصدی در سطح زیرکشت این محصول شده ایم.
وی در خصوص استانهای رتبهدار در زمینه کشت پنبه اظهار کرد: استان خراسان رضوی، گلستان، فارس، اردبیل، خراسان جنوبی و شمالی از جمله استانهای مهم کشت پنبه به شمار میرود.
مجری طرح پنبه کشور در مورد زمان کاشت و برداشت پنبه گفت: این گیاه بهاره است و به محض گرم شدن هوا کشت و کار آن شروع میشود و برداشت آن از استانهای شمالی در اوایل شهریور ماه آغاز میشود.
هزار جریبی با اشاره به حمایتهای عمومی در زمینه کشت پنبه اظهار کرد: در زارعت این محصول حمایتهایی صورت میگیرد که از جمله آن میتوان به یارانه بذر و کود اشاره کرد از طرفی دورههای آموزشی برای بهرهبرداران ارائه میشود.
وی افزود: در زمینه توسعه کشت نشائی، توسعه کشت حفاظتی، برداشت مکانیزه و آبیاری تحت فشار نیز تسهیلاتی به کشاورزان اعطا میشود.
مجری طرح پنبه کشور با اشاره به تجربه خوب پنبهکاران در سطح کشور گفت: با وجود تجربیات آنها در زمینه زارعت سعی شده است آموزشهای عمومی و اختصاصی به کشاورزان علاقهمند ارائه شود.
هزار جریبی در زمینه مکانیزه کردن کشت پنبه اظهار کرد: بخش کاشت در بیشتر مناطق به طور مکانیزه صورت میگیرد، اما در بخش مکانیزه کردن برداشت ضعفهایی وجود دارد
وی دلایل ضعف مکانیزه بودن برداشتها این طور توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از سطح مزارع کوچک شده است و کمباینهای برداشت محصول به دلیل هزینههای بالا ممکن است صرفه اقتصادی برای پنبهکاران خرد نداشته باشد.
مجری طرح پنبه کشور با بیان اینکه در حال حاضر برداشت در بسیاری از مزارع دستی انجام میشود عنوان کرد: هنوز در حوزه برداشت نتوانستهایم به اهداف مورد نظر دست یابیم.
هزار جریبی در خصوص اقدامات انجام شده برای کاهش هزینههای تولید اظهار کرد: در حوزه برداشت آموزشهایی برای استفاده از کمباینهای کوچک به پنبهکاران ارائه دادهایم.
وی افزود: برای واردات کمباینهای جدیدی نیز اقداماتی صورت گرفته است که در آینده نزدیک عملی میشود.
مجری طرح پنبه کشور با بیان اینکه باید تولید پنبه در کشور مطابق با نیاز صنایع نساجی صورت بگیرد، عنوان کرد: صنعت نساجی کشور در حال حاضر حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزارتن پنبه نیاز دارد که با پیشبینیهای صورت گرفته در سال جاری میتوانیم حدود ۶۰ تا ۶۵ هزار تن از این نیاز را با تولید داخل تامین کنیم.
هزار جریبی خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال جاری با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصد خودکفایی در تولید این محصول الیاف مورد نیاز نساجی کشور را تامین کنیم.
وی در زمینه اقدامات مورد نیاز برای افزایش سطح زیرکشت پنبه در کشور گفت: موضوع اصلی افزایش بهرهوری آب است که بتوانیم سطح زیر کشت و به تبع آن تولید پنبه را افزایش دهیم.
مجری طرح پنبه کشور خاطرنشان کرد: پنبه گیاهی است که تحت تاثیر آفات قرار میگیرد و به واسطه آن خسارت بالایی را در کشور وارد میکند که این موضوع را میتوان با کنترل آفات و اقدامات کشاورزان به حداقل رساند و هزینههای داشت را به حداقل رساند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *