حمایت مجمع خیرین میراث شامل ابنیه فاقد ردیف بودجه میشود/ تبدیل بناهای مرمت شده به موزه و مراکز فرهنگی
کامبیز مشتاق گوهری در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با اشاره به شکلگیری نخستین مجمع خیرین میراث فرهنگی کشور در استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این مجمع حمایت صاحبان سرمایه را به سمت آثاری سوق میدهد که از ردیف بودجه برای احیاء مرمت و نگهداری برخوردار نیستند.
وی با بیان این که مرمت و کاوشهای باستان شناسی که با سرمایه مجمع خیرین صورت می گیرد در خصوص بناهایی است که مطالبه مردمی درباره آنها شکل گرفته است، عنوان کرد: اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان ضمن حفظ نظارت خود بر این فعالیتها در حد توان خود برنامههایی را برای این دست از آثار در نظر می گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری سیستان وبلوچستان با اشاره به این که بناهای مرمت شده بیشتر برای استفاده عموم اختصاص داده میشوند، اظهار کرد: این بناها بیشتر برای استفادههایی همانند موزه و اماکن فرهنگی اختصاص مییابد، زیرا با توجه به بافت فرهنگی سیستان تصور میکنم، نمیتوان مانند استانهایی مثل یزد از این بناها برای مراکز اقامتی و گردشگری استفاده کرد.
مشتاق گوهری با بیان این که مجمع خیرین میراث با شکل گیری مطالبات مردمی در خصوص احیاء و مرمت آثار و ابنیه تاریخی استان شکل گرفته اسا، گفت: امید داریم این الگو به یک الگو ملی برای حفاظت از آثار و ابنیه تاریخی تبدیل شده تا در این صورت انقلابی در حفاظت از ابنیه تاریخی ایجاد شود.
این مقام مسول در پایان اظهار کرد: در حال حاضر با رایزنی هایی که با وزارت کشور داشته ایم در صدد هستیم از طریق سازمان شهرداری معافیت های مالیاتی را برای بناهایی دریافت کنیم که توسط مجمع خیرین مرمت میشود.این اقدام از طریق سازمان شهرداریها میتواند برای تمام کشور قابل اجرا باشد.