صادرات به کشورهای همسایه ۲ برابر میشود
به گزارش گروه اقتصاد ، رضا رحمانی در حاشیه نمایشگاه فرصتهای سرمایه گذاری و رونق تولید در نشست شورای معاونین و مدیران کل امور مجلس وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی با اشاره به تقاضا محور بودن نمایشگاه ساخت داخل گفت: امروز قرارداد ۸۵ میلیون یورویی در حوزه قطعهسازان و خودروسازان برای تولید ساخت داخل در این نمایشگاه منعقد شد.
وی با اشاره به برنامههای وزارت صمت بیان کرد: وزارت صنعت برنامههای خود را در ۷ محور و با ۳۵ برنامه طراحی شده است که یکی از آنها تعمیق و توسعه ساخت داخل که ما از آن به عنوان نهضت ساخت داخل یاد میکنیم، و در این نمایشگاه صحنههایی را دیدم که بسیار امیدوار کننده بود.
وزیر صنعت ادامه داد: امسال برای ۱۰ میلیارد دلار برنامه ریزی کرده ایم که کالاهایی که وارد میشدند در رشتههای مختلف تبدیل به ساخت داخل شود.
وی به ارتباط بین دانشگاه و صنعت و حضور شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: ما به دانشگاهها طرح نیاز کرده ایم و جهت خوبی هم پیدا شده است، در سال گذشته دشمنان انتظار داشتند که سه ماهه آخر سال صنعت تعطیل بشود، چرا که تامین مواد اولیه و انتقال ارز با مشکل روبرو بود.
وی افزود: آنها کتابی نوشته اند به نام هنر تحریمها که چه میکردند و چه هدفی داشتند؛ ما آنها را بی هنر کرده ایم و همه مسئولان و مردم پای کار آماده و واحدهای صنعتی، نه تنها تعطیل نشد بلکه در واحدهای صنعتی افزایش تولید داشتیم.
رحمانی ادامه داد: در سال گذشته واردات ما ۲۱.۸ درصد منفی بوده، مواد اولیه ۱۷ درصد منفی و ۳۱ درصد منفی کالاهای مصرفی بوده است و این نشان میدهد که هدف روی کالاهای مصرفی بوده است.
وزیر صنعت با اشاره به افزایش ۱۶.۸ درصد جواز کسب نسبت به سال ۹۶ توضیح داد: افزایش ۱۵.۵ درصدی اشتغال نسبت به سال گذشته و افزایش ۲۵ درصدی در سه ماهه اول سال نسبت به سال قبل افزایش در اشتغال داشته ایم.
رحمانی گفت: افزایش ۷ درصدی پروانه بهره برداری داشتیم نسبت به سال گذشته و در سه ماهه اول سال جاری ۲۹.۸ درصد صدور پروانه بهره برداری افزایش داشته است.
در نساجی و پوشاک واردات منفی ۳۱ و صادرات مثبت ۶ بوده است
او با اشاره به انجام طرح خاصی برای واردات کفش گفت: در کفش ۶۰ درصد صادرات و منفی ۷۷.۶ درصد واردات بوده است.
رحمانی با اشاره به توجه به بخش خصوصی و سفر به استانها و شهرستانها مختلف به عنوان یکی از استراتژیهای وزارت صمت گفت: روزهای اول فضا مناسب نبود، ولی در حال حاضر همه با روحیه و انگیزه همکاری میکنند.
عضو کابینه دوازدهم دولت با اشاره به دارا بودن ۳ میلیون واحد صنعتی در کشور گفت:۱۰ میلیون شاغل در این مجوعهها به فعالیت تولید میپردازند و نیازمند تمامی دستگاهها در این بخش است.
وی با اشاره به نقدینگی به عنوان بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی گفت: وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و بیمه همراهیهای مناسبی را با بخش تولید داشتند.
وزیر صنعت با اشاره به دولت الکترونیک به سامانههای توسعه تجارت اشاره کرد و گفت: سامانه توسعه تجارت، سامانه جامع انبارها و سامانه افق را راه اندازی کرده ایم و تاکنون ۵۳۸ هزار انبار در کشور در سامانه انبارها ثبت شده اند.
وی به مدیریت تقاضای پتروشیمی اشاره کرد و ادامه داد: طرح ویژهای با دستگاههای نظارتی انجام داده ایم که از افزایش تصاعدی قیمتها در این بخش جلوگیری کنیم.
رحمانی از اصلاح فرایند تولید تا مقصد توسط سامانههای توسعه جامع تجارت تا سال اینده خبر داد.
وزیر صنعت از انجام انقلاب معادن یاد کرد و گفت: در حوزه معدن کار جدیدی را شروع کرده ایم که از آن به انقلاب معادن یاد میکنیم.
نوسازی معادن در دستور کار است