بدون مشارکت وکلا و کارشناسان امکان کاهش اطاله دادرسی وجود ندارد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان در گردهمایی وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضائیه استان کرمان که با حضور بهادریجهرمی رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و کمالیپور نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد و نائب رئیس کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: عدالت و دستیابی به عدالت از رسالت انبیای الهی در جهان بوده است.
رئیس شورای قضایی استان کرمان عنوان کرد: عدالت قضایی، عدالت اجتماعی، اقتصادی و سایر وجوه عدالت را تضمین میکند بر همین اساس قانون اساسی در اصل ۱۵۶، قوه قضائیه را مسئول تحقق بخشیدن به عدالت معرفی میکند.
وی افزود: پیچیدگی روز افزون امور حقوقی و کیفری و موضوع عدالت قضایی هم بر کسی پوشیده نیست و در این پیچیدگی اهمیت فوق العاده عدالت قضایی مشارکت بسیاری از نهادها را از جمله نهاد وکالت و کارشناسی اجتناب ناپذیر است و بر همین اساس به جرات میتوان گفت که دو مقوله وکالت و کارشناسی جزء لاینفک و از لوازم اصلی عدالت قضایی محسوب میشوند.
موحد خاطرنشان ساخت: عدالت کیفری مولفههای مختلفی را در بر میگیرد از جمله آن میتوان به قوانین جزائی عادلانه، ساختارهای قضائی متناسب تا قضات مجرب و کارآزموده و مستقل و مسلط به موازین قضایی، ضابط قانون گرا و چیره دست اشاره کرد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه کارشناسان مجرب و وکلا باید درد عدالت را داشته باشند، خاطرنشان ساخت: وکیل فقط خود را متعهد در قبال موکل نداند بلکه به تعهداتش در قبال جامعه وفادار باشد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه وکیل میتواند با برنامه دقیق از اطاله دادگستری جلوگیری کند گفت: بدون مشارکت وکلا و کارشناسان قوه قضائیه امکان کاهش اطاله دادرسی وجود ندارد.
نماینده عالی دستگاه قضایی در استان کرمان با اشاره به اینکه خداوند انبیای خود را برای ما مبعوث کردند تا قسط و عدل در جامعه محقق شود گفت: قوه قضائیه در کشور تلاش میکند تا ارکان عدالت در جامعه محقق شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه اجرای عدالت قضائی با پیچیدگی روزافزونی روبهرو است و به لحاظ تخصصی و فنی هر روز بر پیچیدگی دعاوی افزوده میشود افزود: قوه قضائیه به تنهایی نمیتواند عدالت قضایی را محقق کند و نیازمند مشارکت همگانی از جمله نهاد وکالت و کارشناسی است.
موحد گفت: اگر یک نهاد سازمان یافته و منسجم به عنوان نهاد وکالت و نهاد کارشناسی که دارای تجربه و تخصص لازم هستند قوه قضائیه را یاری نکنند عدالت قضائی محقق نمیشود.
موحد با اشاره به اینکه وکیل هم شان قاضی است و شغل کارشناسی یک شغل مقدس برای رسیدن به عدالت و تحقق عدالت در جامعه است بیان کرد: وکیل و قاضی باید درد عدالت جامعه داشته باشد و مسئولیت آنها بسیار سنگین و خطیر است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه وکیل میتواند با برنامه دقیق از اطاله دادگستری جلوگیری کند، بیان کرد: بدون مشارکت وکلا و کارشناسان امکان کاهش اطاله دادرسی وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه در استان کرمان همدلی بسیار خوبی بین وکلا و قضات برای تحقق عدالت وجود دارد گفت: آموزش و ارتقای سطح علمی وکلا در استان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مردم وقتی به وکیل مراجعه میکنند انتظار دارند وکیل از دانش کافی حقوقی برخوردار باشد عنوان کرد: در سالهای گذشته قوانین زیادی تغییر کرده و لازم است وکلا اطلاعات خود را متناسب با نیاز مردم بهروزرسانی کنند.
موحد با اشاره به اینکه اخلاق در وکالت یک امر بسیار مهم است، گفت: الزامات اخلاقی وکلا در تمام کشور باید تعریف و منشور اخلاقی تهیه و ابلاغ شود که ضمانت اجرایی نیز داشته باشد.
وی با بیان اینکه مرکز وکلای استان کرمان نیازمند یک ساختمان اداری مناسب است افزود: عوامل بروز اختلافات و دعاوی جامعه تا حدود زیادی شناسایی شده است و به نظر میرسد نهاد وکالت در کشور به این موضوع دقت کند و زمینه دخالت وکلا در تنظیم قراردادها را فراهم کند تا از بسیاری از دعاوی در آینده پیشگیری شود.