آخرین وضعیت گونه های جانوری جزایر کبودان و اشک/ با مشکل گونه های مهاجم در جزایر کبودان و اشک رو به رو هستیم
علیرضا سید قریشی، رییس اداره آموزش و مشارکتهای مردمی محیط زیست آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره آخرین وضعیت گونه های جانوری جزایر کبودان و اشک در اطراف دریاچه ارومیه اظهار کرد: در جزیره اشک هم اکنون ۴۰۰ راس قوچ و میش داریم.
وی در ادمه افزود: قبلا در سال ۹۱ مشکل آب داشتیم و بسیار از حیوانات تلف شدند چرا که ذخایر آبی کمی داشتیم، ولی هم اکنون با ساخت سطوح آبگیر مشکل آب نداریم. دریاچه ارومیه در آن سال خشک شده بود و فقط یک آبگیر برای گونه های حیات وحش داشتیم در جزیره اشک و در فصل جفت گیری گوزن ها نیز بر سر جفت گیری با هم میجنگند و نرها قالب در آن خشکسالی اطراف آبگیر را گرفته بودند و بقیه که از جزیره بیرون آمدند تلف شدند.
قریشی در ادامه گفت: از سال۹۱ به بعد چندین سطوح آبگیر داریم؛ و تابستان مصرف میکنیم.
رییس اداره آموزش و مشارکتهای مردمی محیط زیست افزود: سال ۹۱ حدود ۵۰ گوزن تلف شدند. ولی الان آب آنها را تامین میکنیم و پوشش گیاهی هم خوب است.
وی در ادامه از ورود گونه مهاجم به این جزایر خبر داد و افزود: با وقوع این خشکسالی گونه های مهاجم مثل شغال، روباه و گرگ به جزایر وارد شدند و یک پلنگ نیز سال گذشته به کبودان وارد شد که همچنان در آنجا زندگی می کند.
وی درباره برنامه های عملیاتی برای برخورد با این گونه های مهاجم افزود: امسال برنامه تحقیقاتی داریم که بتوانیم از طریق تلههای زنده گیری این شغال و روباه ها را گرفته و به مناطق دیگری منتقل کنیم، چون به گوسالههای گوزنهای زرد حمله میکنند و باعث از بین بردن آنها میشوند.
وی درباره تنها پلنگ موجود در جزیره کبودان گفت: پلنگ جزیره کبودان در وضعیت خوبی است و در کبودان در حال زندگی است.
وی درباره صدور مجوز شکار در این جزایر گفت: سال گذشته مجوز شکار در جزایر کبودان و اشک به هیچ وجه صادر نکردیم. مجوز شکار برای گردشگران خارجی نیز ندادیم مگر اینکه جمعیت گونه های موجود در دریاچه به نحوی باشد که جمعیت خیلی بالا رفته باشد مثلا ۲ تا ۳ هزار راس وجود داشته باشد.