عامل اصلی افزایش سرطان چیست؟
به گزارش گروه فضای مجازی،در این مطالعه محققان رابطه بین مصرف نوشیدنیهای قندی و افزایش ریسک سرطان را براساس دادههای بیش از ۱۰۰ هزار فرانسوی با میانگین سنی ۴۲ سال بررسی کردند.
مطالعات نشان داد نوشیدن روزانه یک لیوان کوچک نوشابه شیرین (۱۰۰ ml یا حدود یک سوم یک قوطی نوشابه) با افزایش ۱۸ درصدی ریسک ابتلا به هر نوع سرطان و افزایش ۲۲ درصدی ریسک ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.
همچنین آبمیوههای ۱۰۰ درصد هم ارتباط مستقیمی با افزایش ابتلا به سرطان دارند.
«ماتیلد توویر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «عامل اصلی ارتباط بین این نوشیدنیها و افزایش ریسک ابتلا به سرطان، مواد قندی است.»
به گفته وی، «مصرف نوشیدنیهای بسیار شیرین فاکتور اصلی ابتلا به چاقی و اضافه وزن است و چاقی هم به خودی خود فاکتور پرخطر ابتلا به سرطان محسوب میشود.»
دیگر احتمال مربوط به وجود این رابطه، مواد افزودنی نظیر ۴-methylimidazole است که در نوشیدنیهای حاوی رنگ دهنده کارامل وجود دارند و میتوانند در ابتلا به سرطان نقش داشته باشند.