صفر تا ۱۰۰ دوره تخصصی نجات در ارتفاع/نجات از دیوارههای بلند کوهستان با کمترین وقفه
محمد حسین کبادی رییس اداره کوهستان و ساحلی امداد و نجات هلال احمر در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، از برگزاری دوره ۴ روزه تخصصی نجات از دیوارههای بلند با حضور مربیان صلیب سرخ آلمان خبر داد و گفت: این دوره در خراسان شمالی در پی تفاهمهای بین المللی میان جمعیت هلال احمر ایران و صلیب سرخ آلمان برگزار شد.
وی ادامه داد: با توجه به بررسیهای انجام شده از حیث فنی، تنوع و فراوانیهای حوادث کوهستان این دوره برگزار شد.
کبادی با بیان اینکه در این دوره مربیان امداد و نجات کوهستان هلال احمر با تجهیزات و تکنیکهای نوین روز دنیا در نجات از دیوارههای بلند و تکنیک ویرول جهت دسترسی سریع نجاتگران و انتقال مصدومین از درههای عمیق و محیطهای مشابه توسط طناب داینیما و تجهیزات نجات فنی مربوطه آشنا شدند، تصریح کرد: در این دوره آموزش از سوی مربیان مطرح اروپایی که در بالاترین سطح امداد و نجات در کوهستان بوده اند صورت گرفته و سیستم وشیوه نوین به همراه تجهیزات جدید به کار گرفته شد.
وی با تاکید بر اینکه تفاوت این دوره با دورههای قبل در این بود که صلیب سرخ آلمان یک پک کامل از ست نجات از دیوارههای بلند به نام ست طناب دایناما همراه با متعلقات فنی مربوطه به جمعیت هلال احمر ایران اهدا کرد.
رییس پایگاههای امداد و نجات کوهستان و ساحلی هلال احمر با بیان اینکه مربیان شرکت کرده در این دوره در دورههای قبلی نیز حضور داشته اند، گفت: این مربیان در سطح اول پاسخگویی به حوادث کوهستان کشور فعالیت دارند.
وی با تاکید بر اینکه ۱۷ نفر از استانهای مختلف جهت حضور در این دورهها از بین مربیان خبره انتخاب شدند، افزود: طی جلسات متعدد فنی در سازمان امداد و نجات لوکیشنهای مختلفی برای برگزاری این دوره مطرح شد که در نهایت در منطقه درکش استان خراسان شمالی با توجه به موقعیت مطلوب مورد نظر این دوره برگزار شد.
کبادی با بیان اینکه از استانهای مختلف مربیان برای فراگیری این دوره حضور داشته اند، تصریح کرد: هدف جمعیت هلال احمر از برگزاری این دورهها به روز رسانی دانش و تخصص در حوزه امداد و نجات و همچنین بومی سازی تجهیزات روز دنیا در جهت پاسخگویی سریع و ایمن به حوادث احتمالی است.
وی ادامه داد: مزیت این دوره در تکنیکهای آموزش داده شده و تجهیزات مورد استفاده از ایمنی بسیار بالا، وزن سبک، سهولت دسترسی و سرعت بسیار بالا در حوادث کوهستان در نجات از دیوارههای بلند و درهها است.
کبادی گفت: با این تکنیک نجاتگر میتواند ۲۰۰ متر دیواره را در کوتاهترین زمان طی کرده و انتقال مصدوم از دره به بالا به راحتی انجام دهد.
رییس اداره امداد و نجات کوهستان و ساحلی هلال احمر با اشاره به دستاوردهای مثبت این دوره، تصریح کرد: مقرر شده این تکنیکها توسط مربیان آموزش دیده در نقاط مختلف کشور به نجاتگران پایگاههای کوهستان جمعیت هلال احمر آموزش داده شود.
کبادی با بیان اینکه مربیان آموزش دیده در این دوره جزو مربیان خط مقدم عملیاتهای مختلف دشوار کوهستانهای کشور هستند، گفت: به طور مثال برخی از این افراد در حادثه سقوط هواپیمای دنا ۱۲۸ روز عملیات فوق العادهای را با مخاطرات محیطی بالا در دمای منفی ۳۰ درجه بدون حتی یک مصدوم انجام دادند که این ضریب بالای ایمنی، دانش و تخصص مربیان و نجاتگران هلال احمر را نشان میدهد.