تکمیل برنامه ایمنی آب شرب تهران، نیازمند عزم جدی است/ ضرورت توجه به اثرات تغییرات اقلیمی بر کیفیت آب شرب

16:01 - 23 تير 1398
کد خبر: ۵۳۳۱۶۹
دسته بندی: جامعه ، عمومی
شصت و سومین جلسه کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با حضور رئیس و اعضای این کمیته برگزار شد.

به گزارش گروه جامعه ، در شصت و سومین جلسه کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران که به بررسی گزارش ایمنی آب شرب شهر تهران اختصاص داشت، سید آرش حسینی میلانی با اشاره به فرارسیدن تابستان گفت: وارد فصل گرما شده‌ایم و با افزایش دما، میزان مصرف آب نیز از سوی شهروندان افزایش می‌یابد.

وی به بررسی وضعیت آب شرب تهران از نظر کمی و کیفی در جلسات پیشین اشاره کرد و اظهار داشت: مسئله ایمنی یک چارچوب اصولی را برای بهبود وضعیت کمی و کیفی آب شرب فراهم می‌کند. از آنجایی که شرکت آب و فاضلاب استان تهران از شورا و شهرداری کمک‌های مالی را دریافت می‌کند لازم است تا موضوع گزارش عملکرد شرکت آبفا استان تهران مورد بررسی گیرد.

این عضو شورای شهر با یادآوری دغدغه‌های مربوط به مسئله ایمنی مربوط به آب تصریح کرد: اوایل امسال سیلابی در استان‌های مختلف کشور و از جمله تهران رخ داد که موجب ایجاد برخی نگرانی‌ها و طرح مخاطره این موضوع در افکارعمومی شد. حتما سیلاب‌ها در بالادست و کوهستان نیز رخ داده و تاسیسات آبفا را تحت تاثیر قرار داده است.

حسینی میلانی با تاکید بر اینکه سیلاب به عنوان یک مخاطره ناشی از تغییرات اقلیمی است که باید در برنامه ایمنی به صورت جدی مورد تاکید قرار گیرد، خاطرنشان کرد: گزارش‌های مربوطه به تغییرات اقلیمی حاکی از افزایش دو درجه‌ای دما به صورت سالانه است که در ماه‌های گرم ممکن است تا شش درجه افزایش دما را داشته باشیم. از نقاط قوت برنامه ایمنی قابلیت پیش‌بینی و ایجاد آمادگی است.

وی با ضروری دانستن اطلاع‌رسانی به شهروندان ابراز داشت: روند‌هایی در بالادست و حوزه مصرف آب در جریان است که باید به صورت منطقی به مردم اطلاع داده شود.

بختیاری، رئیس شرکت آب و فاضلاب استان تهران در ادامه این جلسه، از افزایش مصرف بی‌رویه آب شرب در ماه‌های اخیر خبر داد و به تشریح اقدامات انجام شده این شرکت در مقابله با سیلاب و همچنین تکمیل تصفیه‌خانه ششم و هفتم پرداخت.

وی با تشریح مراحل برنامه ایمنی آب شرب، حفظ منابع آب از ورود آلاینده‌ها، مدیریت مصرف منابع ارزشمند تامین‌کننده آب، تحقق اهداف پدافند غیرعامل، کاهش و مدیریت سیستماتیک حوادث و بحران‌های کمی و کیفی منابع آب را از جمله اهداف و دلایل برنامه ایمنی آب شرب برشمرد.

این مقام مسئول با اشاره تشکیل جلسات کمیته‌های راهبردی و اجرایی برنامه ایمنی بیان کرد: قرار است تا سال ۹۹ برنامه ایمنی در تمام شهر تهران انجام و عملیاتی شود که تا این لحظه اقدامات ایمنی در شش منطقه به صورت ۱۰۰ درصدی دیده شده و تعدادی از شهر‌ها و شهرک‌های استان تا ۷۰ درصد انجام شده است.

ورود آلاینده‌های مختلف به حوضه‌های آبریز در بالادست، کاهش بودجه و اعتبارات در پیشبرد برنامه ایمنی، تجاوزات صورت گرفته به منطقه حفاظت شده لار و مخاطرات محیط زیستی شهر پردیس از جمله مخاطراتی بود که از سوی مسئولان شرکت آب منطقه‌ای و کارشناسان دانشگاه شهید بهشتی در مورد ایمنی آب شرب شهر تهران مطرح کردند.

هماهنگی با وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی، وضعیت کیفی آب شرب مصرفی در شهر تهران، پایش‌های آب‌های سطحی و... از جمله مسائلی بود که از سوی اعضا و مشاوران کمیته محیط زیست و خدمات شهری مطرح شد.

در ادامه این جلسه، حسینی میلانی همراهی در تامین مالی، هماهنگی‌های بین سازمانی از طریق شورای استان تهران، استفاده و بهره‌گیری از کمپین‌های تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی و کمک برای تدوین و تائید سند راهبردی را از جمله حوزه‌های همکاری شورای شهر با شرکت آبفا دانست و بیان کرد: برنامه ایمنی بستر مناسبی برای همکاری مشترک شورا و سایر دستگاه‌ها است و در این رابطه، پیشرفت و تکمیل برنامه ایمنی، نیازمند عزم جدی است.

در این رابطه مقرر شد شرکت آبفا نظرات خود را در مورد همکاری و تامین مالی در بازه یکماهه به کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر ارسال کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *