اعطای تسهیلات به خانواده‌های متقاضی ذخیره‌سازی خون بند ناف/ بیمارستان‌ها درباره استفاده از «کارت‌خوان» بازرسی می‌شوند

12:44 - 23 تير 1398
کد خبر: ۵۳۳۰۸۸
اعطای تسهیلات به خانواده‌های متقاضی ذخیره‌سازی خون بند ناف، بیمارستان‌ها درباره استفاده از «کارت‌خوان» بازرسی می‌شوند، نمکی از وجود فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه پزشکی خبر داد و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

اعطای تسهیلات به خانواده‌های متقاضی ذخیره‌سازی خون بند ناف/ بیمارستان‌ها درباره استفاده از «کارت‌خوان» بازرسی می‌شوندبه گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، اعطای تسهیلات به خانواده‌های متقاضی ذخیره‌سازی خون بند ناف، بیمارستان‌ها درباره استفاده از «کارت‌خوان» بازرسی می‌شوند، نمکی از وجود فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه پزشکی خبر داد و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

• اعطای تسهیلات به خانواده‌های متقاضی ذخیره‌سازی خون بند ناف
مدیرعامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اعلام کرد: با توجه به اینکه تغییر نرخ ارز سبب افزایش هزینه انجام خدمات شده است، به منظور بهره‌مندی هرچه بیشتر خانواده‌های متقاضی از خدمات ذخیره‌سازی خون بند ناف اعطای تسهیلات وام بانکی و تقسیط هزینه عقد قرارداد در برنامه این شرکت قرار دارد. به گزارش ایرنا، مرتضی ضرابی افزود: ایران بزرگ‌ترین ظرفیت ذخیره‌سازی خون بند ناف در خاورمیانه را داراست و کشور‌های همسایه و حتی منطقه، بانک خون با چنین ظرفیتی ندارند. وی با یادآوری اینکه از سال ۱۳۸۴ ذخیره‌سازی خون بند ناف آغاز شده است، افزود: تاکنون بیش از صد و ۱۱ هزار نمونه خون بند ناف را در بانک خصوصی ذخیره‌سازی کردیم که افتخاری برای کشور است. به گفته ضرابی، هدف‌گذاری اغلب سال‌ها برای ذخیره‌سازی ۱۵ هزار نمونه بوده که این موضوع محقق شده و سال گذشته هم هدف‌گذاری ذخیره‌سازی ۱۸ هزار نمونه، به سرانجام رسید.


• بیمارستان‌ها درباره استفاده از «کارت‌خوان» بازرسی می‌شوند
مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد و بازرسی وزارت بهداشت گفت: بر اساس قوانین، مقررات و دستوراتی که داریم باید در خصوص استفاده بیمارستان‌ها از دستگاه کارت خوان بازرسی انجام دهیم که پس از انجام آن، نتایج اعلام می‌شود. به گزاش فارس، محمد حسین حیدری درباره «عدم استفاده برخی بیمارستان‌ها از دستگاه‌های کارت‌خوان»، اظهار داشت: براساس قوانین، مقررات و دستوراتی که داریم باید در این خصوص بازرسی را انجام دهیم. وی درباره عملکرد «سامانه ۱۹۰» مربوط به شکایات مردمی بیان داشت: آمار سه ماهه این سامانه در حال آماده شدن است که ما آن را به اطلاع وزیر بهداشت می‌رسانیم و بعد از اینکه وی آن را تأئید کرد، منتشر می‌کنیم.

 

• نمکی از وجود فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی در حوزه پزشکی خبر داد
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به صحبت‌های وزیر بهداشت در جلسه امروز این فراکسیون گفت: طبق توضیحات وزیر بهداشت در حوزه پزشکی فساد ۵۰ هزار میلیارد تومانی وجود داشته است. ما نمی‌دانیم یک میلیارد دلار تجهیزات پزشکی کجا و چطور هزینه شده است. با وجود این وزارت بهداشت با همه توان در مقابل مافیا و فساد ایستاده و اجازه نمی‌دهد بیت‌المال به دست این افراد بیفتد. به گزارش ایسنا، سید حسین نقوی حسینی در توضیح جلسه امروز فراکسیون نمایندگان ولایی اظهار کرد: این جلسه با حضور وزیر بهداشت برگزار شد که در ابتدای آن اعضای فراکسیون بر لزوم توزیع عادلانه امکانات بهداشت و درمان، توجه به مدیریت‌های استانی و شهرستانی علوم پزشکی و انتصاب مدیران خدمتگزار ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی در حوزه‌ی دارو تاکید کرده و در عین حال از اقدامات انجام شده برای مقابله با مافیای دارو قدردانی کرده و خواستار ادامه راه شدند.

• عوارض خطرناک بلع مواد سوزاننده
یک دستیار فوق تخصص کودکان، نسبت به عوارض و خطرات بلع مواد سوزاننده توسط کودکان هشدار داد و گفت: این مواد در منازل به عنوان لوله باز کن، جرم گیر، جوهر نمک و…، استفاده می‌شود. به گزارش مهر، هادی جعفری تبار، اظهار داشت: باز‌ها به طور کلی خطر ناک‌تر از اسید‌ها هستند چرا که اولاً اسید بسیار تند و بد بو است و کودک مقدار کمتری از آن را می‌خورد، ولی باز‌ها را به میزان بیشتری می‌خورند و ثانیاً اسید نکروز انعقادی ایجاد می‌کند که کمتر در بافت نفوذ می‌کند، ولی باز‌ها نکروز میعانی ایجاد می‌کنند و تا عمق بیشتری در بافت نفوذ می‌کنند. وی افزود: کودکان زیر ۵ سال به شدت نسبت به محیط اطراف خود کنجکاو هستند و سعی دارند با تمام اجسام پیرامون خود بازی و یا آن را در دهان خود بگذارند، بدین منظور و برای پیشگیری از بروز برخی آسیب‌ها و حوادث احتمالی به خانواده‌ها توصیه می‌شود کودک را در محیط امن نگه‌داری کنند و به آن‌ها توجه بسیار زیادی داشته باشند. متأسفانه گاهی سهل انگاری والدین و افزایش کنجکاوی کودکان موجب بروز مسائلی از قبیل سوختگی از طریق مصرف مواد قلیایی و اسیدی می‌شود.

 

• وزارت بهداشت از زنان سرپرست خانوار حمایت می‌کند
مشاور وزیر بهداشت در امور زنان و خانواده گفت: وظیفه وزارت بهداشت در برنامه اقدام و عمل در مورد زنان سرپرست خانوار که توسط دولت ابلاغ شده، در زمینه کنترل، پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیر و غیرواگیر این قشر از جامعه و همچنین حمایت‌های روانی خانواده‌های آن‌ها است. به گزارش ایرنا، ساره محمدی درباره وظیفه وزارت بهداشت در برنامه اقدام و عمل در مورد زنان سرپرست خانوار افزود: موضوع درمان و شناخت بیماری‌های روان زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های تحت تکفل آن‌ها نیز بر عهده وزارت بهداشت قرار دارد. کمیته‌های مختلفی در این برنامه تعریف شده است و هر دستگاهی نیز مسئولیت یکی از این کمیته‌ها را بر عهده دارد.

• رژیم غذایی مناسب برای سلامت روده
وجود باکتری‌های مفید در سیستم گوارشی برای برخورداری از وضعیت جسمی سالم حائز اهمیت است. به گزارش ایسنا، باکتری‌های مفید به بدن کمک می‌کنند که مواد مغذی را از خوراکی‌ها استخراج کرده و سیستم ایمنی را در مقابله با التهاب و بسیاری از بیماری‌های مرتبط با آن بهبود دهد. نتایج بررسی متخصصان دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن در سیاتلِ آمریکا نشان می‌دهد رژیم غذایی گیاهی، مطلوب‌ترین اثرگذاری را روی میکروب‌های روده دارد، زیرا خوراکی‌های گیاهی، باکتری‌های روده را در سیستم گوارشی تغذیه می‌کند. آن‌ها همچنین دریافتند رژیم غذایی که حاوی ۱۸۰۰ کالری در روز باشد بهترین گزینه است. این درحالیست که رژیم غذایی معمول آمریکایی‌ها حاوی ۳۰۰۰ کالری است و با افزایش وزن و بیماری‌های مزمن مرتبط است. علاوه براین، رژیم غذایی گیاهی به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. به گزارش ایسنا، گنجاندن خوراکی‌های گیاهی در رژیم غذایی روزانه به معنی این نیست که بلافاصله فرد رژیم گیاهخواری در پیش گیرد. ابتدا باید مصرف خوراکی‌هایی را شروع کرد که به طور ویژه برای روده مناسب هستند، یعنی سرشار از مواد مغذی و انواع مختلفی از فیبر هستند که باکتری‌های سالم و مفید را تولید می‌کنند.

• نگرانی وزارت بهداشت از سیستم فاضلاب خوزستان و خطر بروز برخی بیماری‌ها
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بالقوه خواندن خطر بروز برخی بیماری‌ها در استان خوزستان گفت: به دلیل گرمی هوا و مشکلات آب و فاضلاب این منطقه، با خطر بروز برخی بیماری‌ها مواجه هستیم. به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی با بیان اینکه کنترل اوضاع از نظر شیوع و اپیدمی بیماری در مناطق سیل‌زده به خوبی در حال کنترل است، گفت: نکته قابل توجه در خصوص برخی مناطق سیل‌زده آن است که حتی اگر به واسطه سیل هم دچار مشکل نمی‌شدند، مشکلات دیگری گریبانگیر آن‌ها بود. به عنوان مثال یکی از عمده‌ترین مشکلات در استان خوزستان، مشکل سیستم فاضلاب است. وی افزود: مشکل فاضلاب در استان خوزستان بالقوه مستعد بروز بسیاری از بیماری‌ها است. هر سال به دلیل گرمی هوا و مشکلات آب و فاضلاب این منطقه با برخی بیماری‌ها مواجه هستیم و رخ دادن بیماری در خوزستان به هیچ عنوان دور از ذهن نخواهد بود، اما این موضوع هیچ ارتباطی با سیل اخیر ندارد. نمی‌توان از سیل به عنوان عامل تشدید کننده مشکلات استان خوزستان یاد نکرد، اما باید آگاه بود که سیل تنها مسبب مشکلات در این استان نیست.


: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *