گزارش بیشترین فساد در بخش فرآورده‌های نفتی/اتمام فاز دریایی پارس‌جنوبی تا اوایل سال آینده

10:37 - 22 تير 1398
کد خبر: ۵۳۲۷۲۱
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
وزیر نفت گفت: در حوزه‌های مختلف نفت، بیشترین میزان فساد در بخش فرآورده های نفتی به دلیل قاچاق گزارش شده است.

گزارش بیشترین فساد در بخش فرآورده های نفتی/قاچاق مهمترین عاملبه گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، بیژن زنگنه در هم اندیشی کارگروه ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با مفاسد اقتصادی و هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری اظهار کرد: صنعت نفت به دلیل گردش مالی و حجم پول بالا همواره مورد توجه افراد منفعت طلب بوده که این مسئله ضرورت افزایش تمرکز بر روی این صنعت را افزایش می‌دهد.

وزیر نفت افزود: در میانه حوزه‌های موجود در بخش فرآورده‌های نفتی به دلیل قاچاق بیش از سایر زمینه‌ها فساد گزارش شده و پس از آن در مرحله مناقصات و واگذاری‌ها مواردی به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اینکه فساد اشکال گوناگونی دارد بیان کرد: مهمترین مسئله در مبارزه با فساد عزم مدیران و سلامت آنهاست به‌ گونه‌ای که رفیق بازی مدیران نیز خود یک مدل فساد تعریف می شود.

وزیر نفت بیان کرد: در اسلام قانونی به نام اصل برائت و حمل بر صحت وجود دارد که این مسئله در مورد مدیران قابل قبول نیست و باید در مقابل کوچکترین گزارشی واکنش نشان داد و حتی به دنبال سند نبود.

زنگنه با تاکید بر این که تخلفات اداری در مرحله بعد قرار دارد و نباید اصلاً در برخورد با این افراد ترحم شود گفت: کسانی که به اموال بیت المال دست درازی می کنند باید با اشد مجازات برخورد شود تا در ادامه برخورد با این افراد رفتار مشابهی صورت نگیرد، این قسمت جایی نیست که بخواهیم با رحمت با آنها برخورد کنیم بلکه این افراد که به مردم رحم نکردن هیچگونه جای دلسوزی ندارند.

زنگنه با تاکید بر این مسئله که در ایام اخیر بازرسی وزارتخانه نفت عملکرد مناسبی داشته، بیان کرد: وظیفه اصلی بازرسی کشف فساد در سیستم است و انتظار من از بازرسی تنها این مسئله بوده که همچون روال گذشته ادامه دهد.

وی با بیان اینکه ما در ایام اخیر کشفیات خوبی داشتیم، گفت: موارد کشف شده کیفری شده و از آن‌ها شکایت کرده ایم که این مسئله نشان از این دارد که در برخورد و مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی نداریم.

وزیر نفت با اشاره به اینکه از کشف فساد به کمک دیگر دستگاه‌ها استقبال می‌کنیم، گفت: مبارزه با فساد فقط وظیفه یک دستگاه نیست بلکه همه اجزا باید به آن توجه کنند البته در این میان نقش بعضی دستگاه‌ها پررنگ‌تر است.

زنگنه اظهار کرد: مثال‌های مختلفی در خصوص فساد گزارش شده که نمونه آن افزایش تقاضای سوخت لنج داخل بار است، زیرا در شرایطی که با کاهش واردات و صادرات دریایی مواجه ایم، این لنج‌ها که با هدف ماهیگیری مشغول به کارند در برخی موارد اقدام به قاچاق سوخت می‌کنند.
 
** حرکت به سوی برداشت ۲۷ میلیارد فوت مکعبی از دریا

زنگنه در حاشیه جلسه و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز جلسه‌ای گذاشته شده که تمام افرادی که در مبارزه با فساد نقش دارند در آن جمع شدند، مدتی است که در اینجا یک کارگروه مبارزه با فساد مالی با حضور حراست، بازرسی، دیوان محاسبات و سایر ارگان‌های مربوطه تشکیل شده تا در نتیجه آن به مبارزه با فساد کمک کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به گردش مالی نفت، این حوزه همانند طلا و جواهر فروشی می‌ماند که اگر کسی قصد دزدی و یا فکر فاسد داشته باشد جذب آن می‌شود.

وزیر نفت بیان کرد: موارد تخلفی در فروش یا معامله نفت و فرآورده‌های نفتی وجود دارد که در قالب قاچاق از کشور خارج می‌شود که برای مقابله با آن در اولین قدم باید اراده برخورد با آن را داشته باشند و خودشان سلامت باشند تا دیگران باور کنند که در سیستم عظم جدی مبارزه با فساد وجود دارد.

زنگنه تصریح کرد: ما باید به جریان‌ها و کانال‌هایی که به ما اطلاع می‌دهند اهمیت بدهیم و ازاطلاعات آن‌ها استفاده کنیم و محدود به نامه نگاری نشویم، بازرسی نفت باید به طور زنده دنبال شود و کشف واقعیت کند اگر فسادی دیده می‌شود به هیئت‌ها گزارش داده شود.

وی با اشاره به اینکه بخشی از کار‌ها با اصلاح سیستم‌ها صورت گیرد، عنوان کرد:این کار باعث صیانت از افراد سالم که اکثریت قریب به اتفاق هستند می‌شود تا دلگرم به سلامت کاری و دفاع از حیثیت شان شود.

وزیر نفت در خصوص پرونده فساد گفت: پرونده بابک زنجانی، دکل نفتی گمشده، فساد‌هایی در تاسیسات دریایی، اتفاق اخیر پتروشیمی ها، موردی در حوزه اکتشاف از نمونه پرونده‌های فساد است که با برخورد سریع و خوب سازمان بازرسی و قوه قضائیه رو به رو و اموالشان توقیف شده است.

وی تصریح کرد: برآورد از اموال آن‌ها بیش از مقداری است که افراد اظهار کرده اند.

زنگنه در توضیح شایعاتی در خصوص موضوع ۲۵ میلیون دلار گفت: مورد ۲۵ میلیون دلار یا یورویی که در خصوص مدیر مالی نفت نام برده شده باید گفت که نفت مدیر مالی ندارد که ببرد و اصلا کسی نبوده که بخواهد ببرد و این پول ظرف دو یا سه روز به حساب مالی نفت آمده است و این صحبت‌ها جنجالی بیش نبوده است.

وی در خصوص سکوی جدید پارس جنوبی گفت: در سال جاری بیشتر سکو‌های از پارس جنوبی باقی مانده به اتمام می‌رسد و به مرحله راه اندازی می‌رسد که نتیجه آن اتمام کار دریایی تا اوایل سال آینده در پارس جنوبی خواهد بود.

وزیر نفت اذعان کرد: طی برنامه ریزی‌های صورت گرفته با نصب و راه اندازی سکو‌های جدید تولید ما از دریا به ۲۷ میلیارد فوت مکعب می‌رسد که این رقم کل ظرفیتی است که در نظر گرفته ایم.
 
همچنین در بخش خشکی نیز فاز ۱۴ می‌ماند که در سال آینده تکمیل می‌شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *