ظرفیت زیستی تهران پاسخگوی صنعت و جمعیت بیشتر نیست/ آزمونهای «چرتکه» و «کانگورو» در مدارس ممنوع است
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ظرفیت زیستی تهران پاسخگوی صنعت و جمعیت بیشتر نیست، آزمونهای «چرتکه» و «کانگورو» در مدارس ممنوع است، متهم به مافیای کنکور هستیم، تربیت هزار کارشناس در شهرداری تهران، فردا، آخرین فرصت انتخابرشته آزمون کارشناسی ارشد و ... گزیدهای از اخبار بسته اجتماعی امروز است که در ادامه میخوانید.
• ظرفیت زیستی تهران پاسخگوی صنعت و جمعیت بیشتر نیست
سرپرست اداره محیط زیست شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه هیچ استانی در کشور به لحاظ تراکم جمعیتی و صنعتی مانند تهران نیست، گفت: قانون "منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران" برای جلوگیری از تراکم بیشتر تصویب شده است و اصلاح آن کار یک یا دو دستگاه نیست. به گزاش ایسنا، مسعود زندی در پاسخ به این سوال که آیا چنین موضوعی به محیط زیست شهر تهران اطلاع داده شده است یا خیر و اینکه نظر محیط زیست در این باره چیست، توضیح داد: در حال حاضر هیچ صحبت اولیهای در رابطه با اصلاح قانون"منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران" صورت نگرفته است و هنوز اعلام نکردهاند که قرار است این قانون چگونه و با چه شرایطی اصلاح شود. وی با بیان اینکه در شهر تهران به واسطه انتقال جمعیت، تراکم چه از نظر جمعیتی و چه از نظر واحدهای صنعتی و خدماتی بسیار بالا است، تصریح کرد: تراکم جمعیتی و صنعتی در هیچ شهری از کشور مانند تهران نیست؛ از این رو قانون "منع استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران" تصویب شد تا از تراکم بیشتر واحدهای صنعتی در تهران جلوگیری شود.
• آزمونهای «چرتکه» و «کانگورو» در مدارس ممنوع است
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از ممنوع شدن برگزاری کلیه آزمونهایی، چون چرتکه، کانگورو و ... که فقط بر تقویت قوای ذهنی دانش آموزان تمرکز کرده و تربیت در آن مغفول است خبر داد. به گزارش ایسنا، رضوان حکیم زاده درباره چالشهای برنامه ریزی آموزشی و در پاسخ به اینکه آیا سازمان پژوهش، برنامه ریزی آموزشی، امر برنامه ریزی آموزشی را انجام میدهد یا سازمان سنجش؟ گفت: میان برنامه ریزی تعیین شده و آنچه در عمل در کلاسهای درس اجرا میشود ممکن است فاصلههایی وجود داشته باشد که یکی از دلایل آن تاثیر فرایندهای ارزشیابی در حین مدرسه رفتن و آموزش دادن است که ممکن است اهداف تحصیلی را زیرورو کند.
• متهم به مافیای کنکور هستیم
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با اشاره به تلاش برای کاهش تنوع کتب درسی و سبککردن کولهپشتی دانشآموزان گفت: ما متهم به مافیای کنکور هستیم و امیدواریم تا دو سال آینده تألیف چند عنوان کتاب درسی برونسپاری شود. به گزارش تسنیم؛ حجتالاسلام علی ذوعلم در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع چالشهای تحول در برنامهریزی درسی اظهارکرد: چرا به جایی رسیدیم که کنکور مقبولترین شیوه عمل برای گزینش ورود به سیستم آموزش عالی شده و هنوز سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی نتوانسته خود را بازیابی کند؟ وی افزود: هنوز نهاد تعلیم و تربیت آنطور که باید جدی گرفته نشده و ریشه بحث همین جاست.
• تربیت هزار کارشناس در شهرداری تهران
معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران گفت: هزار کارشناس متخصص در ۱۰ حوزه شهری پس از قبولی در آزمون تربیت میشوند. به گزارش ایلنا، ابراهیم شیخ درباره آزمون تخصصی درون سازمانی شهرداری گفت: در دوره جدید مدیریت شهری با تمرکز بر توسعه سرمایه انسانی شهرداری تهران، معاونت توسعه منابع انسانی اقدام به طراحی و اجرای پروژهای با عنوان تربیت یک هزار کارشناس متخصص در ده حوزه شهری کرده است. وی ادامه داد: امروز شاهد برگزاری دومین آزمون در حوزههای مدیریت شهری برای انتخاب کارشناسان خبره و ممتاز حوزه شهرسازی و معماری بودیم و این آزمون با استقبال قابل توجهی مواجه شد. مشاهدات نشان میدهد همکاران از سوالات و تنوع و تخصص آن رضایت کافی داشتند.
• فردا، آخرین فرصت انتخابرشته آزمون کارشناسی ارشد
مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به آخرین فرصت انتخاب رشته داوطلبان کارشناسی ارشد سال ۹۸ گفت: داوطلبان تا یکشنبه ۲۳ تیر فرصت دارند تا ۱۰۰ کدرشته محل انتخاب کنند. به گزارش ایلنا، حسین توکلی با اشاره به آخرین فرصت انتخاب رشته داوطلبان کارشناسی ارشد گفت: بر اساس برنامه زمانی تعیین شده داوطلبان تا یکشنبه ۲۳ تیر فرصت دارند تا ۱۰۰ کدرشته محل انتخاب کنند. اکنون ۶۶ هزار و ۸۱۶ نفر از داوطلبان مجاز نسبت به انتخاب رشته در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۸ اقدام کردهاند. وی ادامه داد: آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۸ به همراه اولین مرحله المپیاد علمی دانشجویی کشور در روزهای ۲۳ و ۲۴ خرداد ۹۸ برگزار شد و از تعداد ۶۱۵ هزار و ۴۵۲ داوطلب ثبت نام کننده تعداد ۵۲۲ هزار و ۸۷۳ نفر در جلسه آزمون حاضر بودند.
• تشکیل ۱۲ پرونده برای حریقهای عمدی
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد آتش سوزیها سهوی و توسط عامل انسانی است، گفت: ۱۲ پرونده در خصوص حریقهای عمدی تشکیل و تمامی متهمان به مراجع قضایی معرفی شدهاند. به گزارش ایلنا، جمشید محبتخانی درباره حریق در عرصههای طبیعی در ۴ ماهه گذشته گفت: متاسفانه حریق در عرصههای طبیعی در ۴ ماهه گذشته نسبت به سال قبل بیش از ۶۰ درصد افزایش داشته است. وی با بیان اینکه ۷ مورد از این آتش سوزیها به دلیل عوامل طبیعی مانند رعد و برق بوده است، ادامه داد: عامل اصلی مابقی آتشسوزیها، انسانی بوده است که یا به صورت عمدی یا غیرعمدی باعث ایجاد حریق در عرصههای طبیعی شدهاند.
• اراضی جنوب پایتخت مستعد آتش سوزی
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ری اظهار داشت: مزارع کشاورزی جنوب پایتخت و بیابانهای اطراف آن مستعد آتش سوزی هستند که بر همین اساس توجه به این بخش امری مهم و مورد توجه است. به گزارش ایرنا، ضیا نصرتی افزود: شهرستان ری ۲۰۶ هزار هکتار اراضی ملی دارد که از این میزان ۱۵۰ هزار هکتار به عنوان اراضی مرتعی شناخته شده و مستعد آتش سوزی است. وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از این اراضی ملی به عنوان اراضی جنگلی به شمار میرود، تصریح کرد: این اراضی بر اساس ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار شده است.
• پایش آسفالتهای جدید پایتخت
رییس کمیته عمران شورای شهر تهران از پایش آسفالتهای پایتخت خبر داد. به گزارش مهر، افشین حبیبزاده در مورد لکهگیری آسفالتهای معابر شهر تهران با بیان اینکه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران لکهگیری و آسفالت معابر را آغاز کرده است، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که برای اولینبار در تهران رخ میدهد این است که آسفالت جدیدی که برای معابر استفاده میشود از این به بعد توسط روشهای مکانیابی دقیق پایش میشود. وی با بیان اینکه پیش از این نمیتوانستیم عمر و کیفیت آسفالت را تخمین بزنیم، چرا که معیار و ابزاری برای سنجش وجود نداشت، گفت:، اما این بار آسفالت معابری که نو میشوند مورد پایش قرار میگیرند تا دوره تخریب و عمر آنها سنجیده شود. رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات خوب پروژه آسفالت در دوره مدیریت جدید این است که از آسفالت تولیدی کارخانههای شهرداری تهران استفاده میشود، در عین حال در مورد مشکل آسفالت بزرگراههای پایتخت و کمکاری پیمانکاران گفت: در اصل نباید ایرادی به کار پیمانکاران آسفالت وجود داشته باشد، اما بررسیها نشان داده که برخی مشکلات در بزرگراهها به خصوص بزرگراههای آزادگان و یاسینی به گونهای است که باید آسفالت جمعآوری و زیرسازی انجام شود و مجدداً آسفالت بر روی آن قرار گیرد که باید نقش پیمانکار در این کمکاریها احصاء شود و شورای شهر پیگیر این موضوع است.
• آموزش و پرورش میدان سیاستبازی نیست
عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس با بیان اینکه وزیر جدید آموزش و پرورش باید به لحاظ بینش و نگرش، اعتقاد عمیقی به تعلیم و تربیت اسلامی داشته باشد، گفت: آموزش و پرورش میدان سیاستبازی نیست. به گزارش فارس، سید حسین نقوی حسینی درباره «مهمترین ویژگیهایی که باید وزیر آینده آموزش و پرورش داشته باشد»، اظهار کرد: شهید رجایی میگفت قلب جامعه اسلامی، آموزش و پرورش است و در تکمیل جمله خود میگفت قلب آموزش و پرورش نیز تربیت معلم است. وی ادامه داد: بنابراین باید گفت وزارت آموزش و پرورش وزارتخانه مهمی است؛ این وزارتخانه به لحاظ وسعت نیروی انسانی و اثرگذاری روی نسل آینده، آمادهسازی جامعه آینده و ترویج تفکر تعلیم و تربیت دینی، مادر وزارتخانهها محسوب میشود. عضو فراکسیون فرهنگیان مجلس افزود: قطعا وزیری که میخواهد مسؤولیت این وزارتخانه را برعهده بگیرد، باید به لحاظ بینش و نگرش، اعتقاد عمیقی به تعلیم و تربیت اسلامی داشته باشد.