توصیههای بهداشتی به زائران خانه خدا/ سبد فروشی دارو تخلف است/دسترسی افراد به پرونده الکترونیک سلامت تا دو هفته آینده فراهم میشود
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، توصیههای بهداشتی به زائران خانه خدا، سبد فروشی دارو تخلف است، دسترسی افراد به پرونده الکترونیک سلامت تا دو هفته آینده فراهم میشود، تامین هزینههای دارویی بیماران تا پایان امسال و ... گزیدهای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید.
• توصیههای بهداشتی به زائران خانه خدا
رئیس انجمن متخصصان داخلی درباره رعایت نکات بهداشتی برای زائران خانه خدا اظهار کرد: رعایت اصول بهداشتی در ایام حج تمتع به دلیل حجم بالای زائر از کشورهای مختلف بسیار حائز اهمیت است. ایرج خسرونیا ادامه داد: حجاج از کشورهای مختلف در ایام حج تمتع به مکه و مدینه سفر میکنند تا اعمال عبادی خود را انجام دهند و به همین دلیل احتمال خطر ابتلا به بیماریهای واگیر دار افزایش پیدا میکند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی تاکید کرد: حجاج با رعایت اصول بهداشتی مانند شستشوی دستها قبل از غذا میتوانند از بروز بیماری جلوگیری کنند و سلامت به شهر و دیار خود بازگردند همچنین توصیه میشود از غذاهای متفرقه استفاده نکنند تا خطر انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا کاهش پیدا کند.
• سبد فروشی دارو تخلف است
قائم مقام معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سبد فروشی و شرط گذاری هنگام عرضه دارو چه به بخش دولتی و چه بخش خصوصی تخلف است. به گزارش ایرنا، مجید محمودی افزود: برخی از شرکتها هنگام عرضه دارو اقدام به سبد فروشی و ایجاد شروطی مانند عرضه داروی خاصی به شرط خرید چند قلم داروی دیگری که ممکن است در انبار شرکت مانده باشند یا الزاماتی از این قبیل میکنند که کاملاً تخلف بوده و در صورت مشاهده برخورد قانونی خواهد شد. وی اظهار داشت: طبق قوانین و مقررات سازمان غذا و دارو و به طور مستمر از شرکتهای توزیع دارو و داروخانهها بازرسی بعمل میآید و اگر واحدهای نظارتی خارج از دانشگاه بخواهند از واحدهای تحت نظارت دانشگاه بازرسی کنند به طور قطع با هماهنگی و حضور نماینده معاونت انجام خواهد شد.
• دسترسی افراد به پرونده الکترونیک سلامت تا دو هفته آینده فراهم میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرونده الکترونیک سلامت بزرگترین ریل برای عبور و اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده است. همچنین تا دو هفته آینده قابلیت دسترسی افراد به پرونده الکترونیک خودشان از طریق تلفن همراه فراهم میشود. به گزارش ایرنا، سعید نمکی درباره پرونده الکترونیک سلامت افزود: به واسطه راه اندازی پرونده الکترونیک سلامت، این قابلیت ایجاد شد که نظام ارجاع و پزشکی خانواده را از این مسیر اجرایی کنیم که این کار نیز آغاز شده است. وی ادامه داد: در گذشته اصلاً به این شکل نبود که بتوان با کد ملی افراد، تمام اطلاعات بیمار را در یک مجموعه کنار هم داشت. یعنی کارهای متعددی که در گذشته با عنوان پرونده الکترونیک سلامت انجام شده بود، قابلیت اتصال به یکدیگر را نداشت و این موضوع در حال حاضر اتفاق افتاده است.
• تامین هزینههای دارویی بیماران تا پایان امسال
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: تحقق اهداف و ایجاد درآمد پایدار برای اجرای برنامههای عام المنفعه جمعیت هلال احمر مستلزم وجود فرایندی کارآمد و منعطف برای جذب و سازماندهی اعضا و داوطلبان است. با توجه به سیاستهای ابلاغی و برنامه پنج ساله جمعیت هلال احمر، اهداف و راهبردهای نوین با رویکرد توسعه بسترهای مشارکتپذیری داوطلبان در برنامههای انساندوستانه روزآمد میشوند. به گزارش ایسنا، محمد نصیری با بیان اینکه دستورالعملهای مربوط به خدمات داوطلبانه تاکنون چندین بار مورد بازنگری قرار گرفته اند، افزود: تحقق فرایندی منسجم و پویا که قابلیت پاسخگویی به نیازهای توسعهای جمعیت هلال احمر را داشته باشد، مورد نظر قرار گرفته است. وی گفت: آنچه نقش جمعیت هلال احمر را در اجرای برنامههای انساندوستانه برجستهتر میکند، وجود ظرفیت عظیم و غنی منابع مالی و انسانی داوطلبان است برای همین هم بهره مندی موثر از خدمات آنها مستلزم برنامه ریزی دقیق و ساختاری کارآمد و روزآمد است تا بتوان علاوه بر شرایط عادی، در مواقع بحرانی نیز در کوتاهترین زمان، با بهرهمندی از دیپلماسی داوطلبانه، توانشان را برای کمک رسانی به آسیب دیدگان بسیج کنیم.
• تولید ماده اولیه وارداتی با همکاری وزارت کشاورزی کلید خورد
مدیرکل اداره فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تولید قراردادی ماده اولیههای وارداتی داروهای گیاهی در داخل کشور را آغاز کردیم. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مهناز خانوی درباره حمایت از تولید کنندگان داروهای گیاهی و فرآوردههای طبیعی و سنتی در سال رونق تولید اظهار کرد: موضوعی که سال ۹۷ اجرای آن کلید خورد و در سال ۹۸ اجرای آن تسریع شد کمک به تولید کنندگان برای واردات ماده اولیه است. وی ادامه داد: به دلیل چالش در نقل و انتقال ارز t تولید کنندگان با مشکل پرداخت هزینه برای تأمین ماده اولیه روبرو هستند و سازمان غذا و دارو تلاش کرده است تا وقتی ماده اولیه وارد گمرک میشود تولیدکنندگان در بحث انتقال ارز دچار چالش نشوند و ماده اولیه به موقع از گمرک ترخیص شود.
• آماده باش بهداشتی برای ایام محرم و پیاده روی اربعین
رئیس اداره سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: از آغاز ماه محرم ۲ هزار تیم بازرسی بهداشتی در آمادگی کامل به سر میبرند تا به زائران پیاده روی اربعین خدمت رسانی کنند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محسن فرهادی اظهار کرد: وزارت بهداشت برنامه ویژهای برای کنترل مسائل بهداشتی و سلامت محیط در ایام اربعین دارد به همین دلیل از آغاز ماه محرم تمام ۲ هزار تیم سلامت محیط بهداشت کار وزارت بهداشت در آمادگی کامل به سر میبرند. وی ادامه داد: با توجه به شروع فصل گرما در ایام اربعین و بروز احتمالی بیماریهای مختلف به دلیل افزایش دمای هوا، تیمهای سلامت محیط وزارت بهداشت حساسیت بیشتری نسبت به مسائل بهداشتی در طول ایام اربعین دارند و تا به امروز هماهنگیهای لازم در ۲ محور درون مرزی و برون مرزی در ایام پیاده روی اربعین انجام شده است.
• زنبور گزیدگی؛ از واکنشهای آلرژیک تا مرگ
یک متخصص طب اورژانس ضمن اشاره به علائم و نشانههای خطرناک زنبور گزیدگی، درباره نحوه درمان آن توضیح داد. به گزارش برنا، غلامرضا معصومی با اشاره به خطرات ناشی از زنبور گزیدگی، گفت: سم زنبور باعث آسیب به بدن انسان میشود. این آسیب اکثراً محدود به ناحیه نزدیک گزش بوده و درمواردی باعث عوارض سیستمیک و خطرناک میشود که حتی میتواند تهدیدکننده حیات فرد باشد. واکنشهای حساسیتی و آلرژیک از جمله این موارد است. وی درباره چگونگی واکنشهای آلرژیک یا حساسیتی، افزود: این حالت باعث اکثر موارد مرگ و مشکلات وخیم ناشی از زنبور گزیدگی میشود و در افرادی رخ میدهد که سیستم ایمنی آنها به زهر زنبور حساس بوده و پس از گزش توسط زنبور، بدن آنها واکنش شدیدی را از خود نشان میدهد. این افراد مکرراً واکنشهای حساسیتی را در گزش توسط نوع خاصی از حشرات در گذشته گزارش میدهند. معصومی با بیان اینکه سالانه حداقل ۱۰۰ مورد مرگ ناشی از واکنشهای حساسیتی گزش حشرات در آمریکا رخ میدهد و این در حالیست که میزان مرگ ناشی از مار گزیدگی در سال کمتر از ۱۰ مورد است، ادامه داد: واکنشهای مرگبار حساسیتی اغلب در کسانی رخ میدهند که سابقه قبلی حساسیت به نیش حشرهای خاص را داشتهاند. اگرچه گزشهای چندگانه خطر بیشتری برای واکنشهای آلرژیک تهدیدکننده حیات دارند، اما واکنش مرگبار آلرژیک و مرگ حتی با یک گزش زنبور در شخصی که هیچ سابقه قبلی واکنش حساسیتی ندارد نیز میتواند رخ دهد.