ارائه خدمات امدادی به ۳هزار نفر در سواحل شمالی/ کمبود ویتامین D عامل افزایش خطر فشارخون بالا در کودکان
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ارائه خدمات امدادی به ۳هزار نفر در سواحل شمالی، کمبود ویتامین D عامل افزایش خطر فشارخون بالا در کودکان، ایران با شاخصهای جهانی اهدای عضو فاصله زیادی دارد، ایران با شاخصهای جهانی اهدای عضو فاصله زیادی دارد، دستیاران تخصصی پزشکی مشکلاتشان را با کمیسیون آموزش درمیان بگذارند و ... گزیدهای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید.
• ارائه خدمات امدادی به ۳هزار نفر در سواحل شمالی
رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر گفت: طرح امدادونجات در استانهای مازندران، گلستان و گیلان از ۱۵ خرداد تا ۱۵ تیر برگزار و به بیش از سه هزار نفر خدمات امدادی ارائه شد. به گزارش فارس، مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر افزود: از آغاز این این طرح ۳ هزار و ۱۳۱ نفر حادثه دیدند که از این تعداد ۴۵۷ نفر توسط نیروهای عملیاتی هلال احمر نجات پیدا کردند. وی در تشریح خدمات امدادی ارائه شده به حادثهدیدگان گفت: ۴۳۸ نفر در مازندران، ۱۰ نفر در گیلان و ۹ نفر هم در گلستان از خطر حوادث نجات یافته و همچنین ۴۸ نفر به مراکز درمانی منتقل و ۲ هزار و ۶۲۶ نفر هم سرپایی مداوا شدند. به گفته سلیمی، طرح ساحلی دریایخزر در سه استان گلستان، گیلان و مازندران از ۱۵ خرداد با ۳۱ پایگاه و پست فعال آغاز شده و ۶۴۳ نقطه خطرپذیر را تحت پوشش قرار داده است.
• کمبود ویتامین D عامل افزایش خطر فشارخون بالا در کودکان
مطالعات نشان میدهد افراد دچار کمبود ویتامین D از بدو تولد تا اوایل دوره کودکی در معرض خطر بالا ابتلا به فشارخون بالا قرار دارند. به گزارش مهر، محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا عنوان میکنند آن دسته از کودکانی که از بدو تولد تا اوایل کودکی دچار کمبود ویتامین D هستند ۶۰ درصد بیشتر با ریسک افزایش فشارخون سیستولیک بین سنین ۶ تا ۱۸ سال مواجه هستند. فشارخون سیستولیک به عدد بالا موقع خواندن رقم فشارخون اشاره دارد. فشارخون بالا سیستولیک با افزایش ریسک بیماری قلبی-عروقی همراه است حتی اگر فشارخون دیالوستیک، دومین عدد در زمان خواندن فشارخون، تحت کنترل باشد.
• ایران با شاخصهای جهانی اهدای عضو فاصله زیادی دارد
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت، گفت: فردی که مرگ مغزی میشود، امکان بازگشت به حیات را ندارد. به گزارش مهر، مهدی شادنوش، با بیان اینکه کشور اسپانیا رتبه اول اهدای عضو در سطح جهان را دارد، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها که در حوزه اهدای عضو فرهنگ سازی گستردهای انجام شده است، میانگین زمان رضایت گیری از خانواده ها، ۴ تا ۶ دقیقه محاسبه شده است، چرا که در این کشورها، خانوادهها از قبل، اطلاعات صحیح و لازم در خصوص مرگ مغزی و اهدای عضو را کسب کرده اند. اما در ایران برای اینکه خانوادهای راضی به اهدای عضو شود، زمان رضایت گیری، بین ۶ تا ۹۰ ساعت به طول میانجامد. وی یادآور شد: در گزارشهای جهانی امسال، جزیره مالتا که ۴۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، رتبه ۶ جهانی را در حوزه اهدای عضو کسب کرده است، درحالی که در سه تا چهار سال اخیر در حیطه اهدای عضو فعالیت آنچنانی نداشته است، بنابراین، با فرهنگ سازی صحیح توانسته به پیشرفت خوبی در این زمینه رسیده و با توجه به جمعیت تحت پوشش عدد ۳۰ را در شاخص PMP (تعداد اهدای عضو در یک میلیون نفر جمعیت) کسب کرده است. برای ایران با توجه به جمعیت تحت پوشش عدد ۴۰ برای شاخص PMP مطلوب است، اما متاسفانه این شاخص در حال حاضر ۱۱.۵ است، بنابراین تا نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی داریم و این موضوع ضرورت فرهنگ سازی بیشتر در حوزه اهدای عضو را بیش از پیش نمودار میکند.
• دستیاران تخصصی پزشکی مشکلاتشان را با کمیسیون آموزش درمیان بگذارند
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه کمیسیون بهداشت مجلس متولی رسیدگی به مشکلات دستیاران پزشکی است، گفت: با این حال این دانشجویان میتوانند با ارسال نامهای به کمیسیون آموزش مشکلات خود را با نمایندگان در راستای پیگیری موضوع در میان بگذارند. به گزارش فارس، سید حمایت میرزاده در خصوص سوژه ثبت شده مخاطبان فارس من با عنوان «برای حفظ سلامت جامعه و پزشکان، قوانین مربوط به دستیاران و اینترنها تجدیدنظر شود» پزشکی توضیح داد: معمولأ مشکلات این افراد توسط کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بررسی میشود. وی در خصوص این موضوع که اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس رسیدگی به مشکلات دستیاران پزشکی را وظیفه کمیسیون آموزش مجلس میدانند توضیح داد: ما معتقدیم دانشگاههای علوم پزشکی باید به وزارت علوم واگذار شوند تا متولی این رسیدگی به این افراد یک نهاد باشد، نمیتوان عنوان کرد که وقتی بحث مزایا و حقوق پیش میآید اعلام کنیم که ما زیر نظر حوزه بهداشت و درمان فعالیت میکنیم و وقتی بحث سختی کار و مشکلات پیش بیاید اعلام کنیم که کمیسیون آموزش به مشکلات ما رسیدگی کند.
• از هر ۱۲ تومان هزینهکرد هر ایرانی یک تومان در حوزه سلامت است
معاون کل وزارت بهداشت گفت: حدود ۸.۱۴ درصد تولید ناخالص ملی به بخش بهداشت و درمان اختصاص دارد که به این معنا است از هر ۱۲ تومانی که ایرانیان هزینه میکنند، یک تومان در حوزه سلامت است و به صورت مستمر شاهد رشد حوزه شاهد رشد حوزه اقتصاد سلامت هستیم. به گزارش تسنیم، ایرج حریرچی با اشاره به اقدامات برخی از کشورها برای تعطیلی بیمارستانها اظهار کرد: در این کشورها درصدد هستند که به منظور صرفه جویی اقتصادی نسبت به ارائه مراقبتهای پزشکی با کمک فناوریهای نوین در منازل بیماران اقدام کنند و در مقابل، بیمارستانهای موجود را تعطیل کنند. وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشور حدود ۸.۱۴ درصد تولید ناخالص ملی به بخش بهداشت و درمان اختصاص دارد، افزود: این عدد به این معنا است که از هر ۱۲ تومانی که ایرانیان هزینه میکنند، یک تومان در حوزه سلامت پرداخت میشود.
• روشی برای مقابله با "عوارض جانبیِ درمان سرطان"
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که "نور درمانی" برای مقابله با عوارض جانبی ناشی از "روشهای درمانِ سرطان" کارآیی دارد. به گزارش ایسنا، پزشکان آمریکایی بر اساس بررسیهای خود دریافتند یک روش جدید نور درمانی از زخمهای دهانی ناشی از روشهای درمانی سرطان پیشگیری میکند. در این بررسی آمده است: فتوتراپی که نور درمانی با دوز پایین است روشی موثر در پیشگیری از موکوزیت دهانی در افرادی است که به دلیل ابتلا به سرطان دهان و گردن تحت درمان قرار دارند یا برای آنان پیوند سلولهای بنیادی انجام گرفته است. پرتو درمانی پس از ابتلا به سرطان اغلب موجب بروز زخمهای دردناک شده که درمان آنها در مدت زمان طولانی انجام میشود.