موکبهای ایرانی اربعین توسط کارشناسان بهداشت محیط کنترل میشوند/۵ فوتی به دلیل "تب کریمه کنگو" از ابتدای امسال
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ۵ فوتی به دلیل "تب کریمه کنگو" از ابتدای امسال، موکبهای ایرانی اربعین توسط کارشناسان بهداشت محیط کنترل میشوند، ارتباط داروهای هورمونی و ناباروری و ... گزیدهای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه گزیدهای از آن را میخوانید.
• موکبهای ایرانی اربعین توسط کارشناسان بهداشت محیط کنترل میشوند
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: موکبهای ایرانی در مراسم پیادهروی اربعین توسط کارشناسان بهداشت محیط کنترل میشوند و این کنترلها برای موکبهای غیرایرانی نیز در صورت درخواست انجام میشود. به گزارش ایرنا، محسن فرهادی درباره تمهیدات بهداشتی برای مراسم پیادهروی اربعین ۹۸ افزود: مراسم اربعین امسال به علت گرمای هوا از نظر بهداشتی حساسیت بیشتری دارد. در نتیجه اگر کنترلهای بهداشتی در سالجاری بیشتر نشود، به علت گرمای هوا، احتمال بروز بیماریهای واگیر مثل انواع بیماریهای رودهای و عفونی افزایش پیدا میکند. وی ادامه داد: در زمینه مراسم پیادهروی اربعین دو گونه سازماندهی داخل مرزهای کشور و همچنین برون مرزی از طرف وزارت بهداشت انجام میشود.
• ۵۰ فوتی به دلیل "تب کریمه کنگو" از ابتدای امسال
رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ضمن اعلام ابتلای ۵۴ تن در کشور به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال و جان باختن پنج تن از آنها، روشهای انتقال این ویروس را توضیح داد و نسبت به رعایت موازین بهداشتی برای جلوگیری از انتقال آن تاکید کرد. به گزارش ایسنا، بهزاد امیری بیماریهای زئونوز را بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان معرفی کرد و افزود: زئونوز بیماریهای عفونی هستند که قابلیت انتقال بین انسان و حیوانات بویژه مهره داران را دارند. حدود ۶۰ درصد از بیماریهای شناخته شده در انسان از طریق حیوانات به وجود آمده و حدود ۷۵ درصد بیماریهای نوظهور و جدید در انسان منشأ حیوانی دارند. این بیماریها قابلیت انتقال به دو روش مستقیم و غیر مستقیم به انسان را دارند.
• ارتباط داروهای هورمونی و ناباروری
یک جراح و فلوشیپ زنان و زایمان و ناباروری، نسبت به ضرورت تشخیص و درمان تنبلی تخمدان به منظور پیشگیری از بروز عوارض این بیماری، تاکید کرد. به گزارش مهر، فرناز فاطمی افزود: شیوع تنبلی تخمدان در جوامع مختلف بین پنج تا ۲۰ درصد جنس مونث در سنین باروری را شامل میشود که میزان شیوع آن در ایران نیز در همین حد است. البته ما معتقدیم که میزان شیوع آن باید بیشتر باشد، چون در خیلی از مواقع این اختلال تشخیص داده نمیشود. وی در ارتباط با عوارض اختلال تنبلی تخمدان، اظهار داشت: اگر این اختلال به درستی تشخیص و درمان نشود، میتواند فرد را در معرض ابتلاء به دیابت، فشارخون بالا، چربی بالا و در نهایت این عارضهها منجر به بروز بیماریهای قلبی و عروقی و…، شود.
• فواید مصرف میوههای خشک برای سلامت
به گفته محققان میوههای خشک منبع سالمتری از مواد مغذی و کالریها هستند. به گزارش مهر، محققان دانشکده پزشکی هاروارد عنوان میکنند در برخی موارد مصرف برخی میوههای خشک حتی از میوه تازه هم سالمتر است. معمولاً میوههای خشک در مقایسه با میوههای تازه، فیبر و آنتی اکسیدانهای بیشتری دارند. تحقیقات نشان داده است که فیبر و آنتی اکسیدانها با بیماریهای قلبی، چاقی و سرطان مبارزه میکنند.
• وزارت بهداشت در خصوص کارتخوان مطبها اختیاری ندارد
وزیر بهداشت، گفت: نصب کارتخوان در مطبها، در محدوده اختیارات وزارت بهداشت نیست. به گزارش مهر، سعید نمکی به ارائه گزارشی از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در کشور پرداخت و افزود: اجرای این طرح دستاوردی بزرگ در تاریخ نظام سلامت کشور تلقی میشود. وی افزود: سنجش و ثبت فشارخون بیش از ۳۰ میلیون نفر از هموطنان و شناسایی بیش از ۳ میلیون نفر موارد جدید نیازمند مراقبت، از دستاوردهای این طرح ملی بوده است. وزیر بهداشت در ادامه، گزارشی از وضعیت حوزه سلامت کشور در ماههای اخیر ارائه داد و همچنین به مسائل و مشکلات نظام سلامت، اشارهای داشت.
• ۹۰۰۰ بیمار مصرف کننده شیرخشکهای رژیمی و متابولیک
مدیر کل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به وضعیت تامین شیرخشکهای رژیمی و متبولیک در سال ۱۳۹۸، گفت: ۹۰۰۰ بیمار در کشور از شیر خشکهای رژیمی و متابولیک استفاده میکنند. به گزارش ایسنا، مهناز خانوی درباره وضعیت تامین شیرخشکهای متابولیک در سال ۱۳۹۸، افزود: در حدود شهریور ۱۳۹۷ که دیدیم بحث تحریمها دارد جدی میشود، یک فراخوان ۱۸ ماهه برای شرکتها گذاشتیم و عملا سفارش تامین شیرها را برای ۱۸ ماه یعنی تا پایان اسفند ۹۸ دادیم.
• ضرورت استفاده از فناوریهای نوین در حوزه اقتصاد سلامت
قائم مقام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اقدامات برخی از کشورها برای تعطیلی بیمارستانها، گفت: در این کشورها درصدد هستند که به منظور صرفهجویی اقتصادی نسبت به ارائه مراقبتهای پزشکی با کمک فناوریهای نوین در منازل بیماران اقدام کنند و در مقابل بیمارستانهای موجود را تعطیل کنند. به گزارش ایسنا، حریرچی با تاکید بر اینکه در کشور حدود ۸.۱۴ درصد تولید ناخالص ملی به بخش بهداشت و درمان اختصاص دارد، افزود: این عدد به این معنا است که از هر ۱۲ تومانی که ایرانیان هزینه میکنند، یک تومان در حوزه سلامت پرداخت میشود. وی تاکید کرد: این عدد نشان میدهد که افق بسیاری بزرگی در حوزه سلامت در پیش روی ما قرار دارد.
• قرن بیماریهای سبک زندگی غلط
رئیس هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش بیمار گفت: دو سوم مرگ و میرها و بیماریهای غیر واگیر، ناشی از سبک زندگی غلط است. به گزارش مهر، عبدالرحمان رستمیان افزود: بیشترین بار بیماریهای غیرواگیر ناشی از سبک زندگی غلط است. از همینرو به دنبال اجرای برنامههایی برای ارتقای سلامت جامعه و مردم هستیم. وی با اشاره به شاخصهای ارتقای سلامت، تاکید کرد: بررسیها و مطالعات نشان داده است که بیش از ۵۰ درصد مردم، تحرک و فعالیت فیزیکی لازم را ندارند.
• شرط تمدید دفترچه بیمه سلامت بیماران هموفیلی
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بیمه سلامت، در واکنش به انتقاد مدیرعامل کانون هموفیلی ایران از نحوه ارائه خدمات بیمه سلامت به بیماران هموفیلی، توضیحاتی ارائه داد. به گزارش مهر، محمد هاشمی، در واکنش به انتقاد و گلایه مدیر عامل کانون هموفیلی ایران از نحوه ارائه خدمات سازمان بیمه سلامت به بیماران هموفیلی گفت: بیمه سلامت در تمدید دفترچه بیماران خاص ازجمله هموفیلیها سالانه پالایش جمعیتی انجام میدهد، اما در ارائه خدمات به این بیماران خللی ایجاد نشده است. وی درباره برخی موارد مطرح شده در مورد تمدید دفترچه بیمه سلامت بیماران هموفیلی، افزود: برای تمامی بیماران خاص تحت پوشش بیمه سلامت سالانه یک بار تمدید دفترچه بیمه انجام میشود، بنابراین در زمان تمدید دفترچه اگر مدارک دچار نقص باشد، از بیمار تقاضا میشود مدرک مورد نظر را ارائه دهد.