همه کارکنان و زیرمجموعهها در دستگاه قضایی در صف و ستاد در تحقق امر عدالت شریک هستند
معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه دشمنان در طول این چهل سال از همه توان شیطانی و روحیه طاغوتی و سلطهطلبانه خود برای مقابله با نظام اسلامی و ولایی ما استفاده کردهاند، تصریح کرد: دشمنان در صدد آن هستند که از شتاب حرکتی نظام جمهوری اسلامی بکاهند؛ چرا که دیگر برایشان محرز شده که توانایی براندازی و توقف مسیر حرکتی نظام ما را ندارند.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به هجمههای سنگین دشمنان علیه نهادهای انقلابی نظام ما طی چهار دهه اخیر گفت: در تمام طول این چهل سال یکی از هجمههای سنگین نظام سلطه معطوف به دادگاههای انقلاب ما بوده است چرا که کارگزاران نظام سلطه میدانستند و میدانند که این دادگاههای انقلاب ما است که با نیروهای مومن خود نقشههای آنها را خنثی میکند و این دادگاههای انقلاب ما است که در برابر افراد فاجر و ظالم و برهم زنندگان امنیت کشور و دستدرازان به بیتالمال میایستند و آنها تعقیب و مجازات میکنند.
وی افزود: همچنین از ابتدای انقلاب تا به امروز نظام سلطه علیه سپاه پاسداران عزیز ما هجمههای سنگینی را روا داشته است چرا که میداند این سپاه و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است که در برابر تعدی بیرونی علیه نظام ایستاده است.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: بنابراین هر دستگاه و نهادی که در جمهوری اسلامی بیشترین مقابله را با نفوذ عوامل استکبار داشته، به همان میزان در معرض بیشترین هجمههای دشمنان و کارگزاران نظام استکبار قرار گرفته است.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: امروز نیز یکی از مراکزی که در معرض بیشترین هجمهها و عملیات روانی دشمنان قرار دارد، قوه قضاییه است.
وی با بیان اینکه امروز ابتکار عمل در مقابله با دشمن در دستان جمهوری اسلامی است، گفت: با توجه به اینکه در آستانه دهه پنجم و گام دوم انقلاب هستیم و نسلهای سوم و چهارم انقلاب در سنین اشتغال و حضور در مناصب مدیریتی و اداره کشور قرار دارند، لذا وظیفه سنگین بر عهده قوه قضاییه است؛ بنابراین ما باید از تجربه چهل سال گذشته که در عین سنگاندازیهای دشمنان به پیشرفت رسیدهایم، در این دوره نیز استفاده کنیم.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به توقع و انتظارات به حقی که مقام معظم رهبری و مردم ایران از قوه قضاییه و سایر قوای کشور دارند گفت: امروز با توجه به آنکه پایههای نظام ما مستحکم شده و دشمنان در برابر اقدامات خصمانه خود پاسخ قاطعانه فرزندان ایران اسلامی را دریافت میکنند، این انتظار وجود دارد که هدف اصلی نظام یعنی تحقق عدالت در همه ابعاد، صورت گیرد؛ در این رابطه انتظار و توقع از قوه قضاییه بیشتر است و امروز در گام دوم انقلاب و در دوره مدیریت و ریاست جدید قوه قضاییه همه مردم نگاهشان به دستگاه قضایی است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای افزود: با توجه به سند تحولی که ریاست قوه قضاییه به محضر مقام معظم رهبری ارائه کردند و تاییدیه آن را فیالجمله گرفتند، همه توقعها برای اصلاح نارساییها حتی آن دسته از نارساییهایی که مستقیما به قوه قضاییه مربوط نمیشود، متوجه دستگاه قضایی است.
وی تصریح کرد: همچنین توقعها از قوه قضاییه برای جلوگیری از نفوذ، برداشتن قدمهای بلندتر برای رفع تبعیض، تحقق امنیت بیشتر، جلوگیری از افتادن انقلاب به دست نامحرمان و در یک کلمه تعالی بیشتر کشور و انقلاب بیشتر شده است.
معاون اول قوه قضاییه گفت: امروز فقط قاضی ما در سنگر تحقق عدالت قرار ندارد بلکه همه کارکنان و زیرمجموعهها در دستگاه قضایی در صف و ستاد در تحقق امر عدالت شریک هستند و معاونتهای مختلف قوه قضاییه باید با روحیه انقلابی و جهادی که لازمه کار در جنگ اقتصادی است، سهم خود را در تحقق عدالت ایفا کنند و ان شاء الله این اقدامات تحولی در قوه قضاییه و امید مردم به دستگاه قضایی به سایر قوای کشور نیز تسری یابد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه دشمنان به زعم باطل خود تصور میکردند میتوانند با ایجاد تنشهای اجتماعی و فشارهای اقتصادی، نظام و مردم ما را به دردسر بیاندازند اظهار کرد: دشمنان میدانند که دیگر توانایی سرنگون کردن و متوقف کردن مسیر حرکتی نظام اسلامی ما را ندارند لذا در برهههای مختلف برای پیادهسازی توطئههای خود اقدام به تعیین وقت کردند؛ مثلا میگفتند در دی ماه ۹۶، قضیه به مرحلهای که ما میخواهیم میرسد و مردم ایران چهل سالگی انقلاب خود را نمیبینند، اما دی ماه ۹۶ گذشت و به تعبیر دشمنان تابستان داغ ۹۷ هم گذشت و مردم ما چهل سالگی انقلاب اسلامی را به بهترین نحو جشن گرفتند و با صبر انقلابی خود، مشکلات را تحمل کردند و امروز در شرایطی هستیم که نسبت به سال قبل از وضعیت بهتری برخورداریم و اقتدار و نفوذ منطقهای و جهانی ما بیشتر نیز شده است و همین امر است که وظیفه ما را سنگینتر میکند.
وی در ادامه سخنان خود با تقدیر از اقدامات دکتر کهزادی در دوره تصدی معاونت مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه طی یک دهه اخیر گفت: آقای دکتر کهزادی از مدیران خدوم، متدین و حساس به ارزشهای دینی و انقلابی است و ایشان در حدود یک دهه اخیر در معاونت مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه زحمات فوقالعادهای را متقبل شدهاند.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: آقای دکتر کهزادی از جمله مدیرانی هستند که با عرق دینی و عشق به نظام ولایی همه توانشان را در مسئولیتهایی که داشتند به کار بستند و طی یک دهه اخیر نیز این امر در معاونت تحت مسئولیت ایشان در دستگاه قضایی مشهود و ملموس بود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه دکتر کهزادی و همکارانشان طی ده سال اخیر تلاشهای وافری را برای پیشبرد امور دستگاه قضایی در معاونت مالی، عمرانی و پشتیبانی به کار بستند تصریح کرد: البته با وجود تلاشهای زیاد آقای کهزادی و همکارانشان، هنوز به نقطه مطلوب در حوزه معاونت مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه نرسیدهایم که امیدواریم در دوره مسئولیت جدید این معاونت، با برنامههای ارائه شده، رسیدن به نقطه مطلوب حاصل شود.
وی افزود: من به سهم خود و همچنین از جانب ریاست قوه قضاییه از آقای دکتر کهزادی و همکارانشان کمال تشکر را دارم؛ همچنین از مهندس فروزانمهر که در دوره جدید، مسئولیت تصدی معاونت مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه را پذیرفتند تشکر میکنم و ان شاالله ایشان با توجه به سوابق کاریشان و آشنایی که با قوه قضاییه دارند، مسئولیت تصدی معاونت مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه به بهترین نحو انجام دهند و با برنامههایشان این معاونت را بیش از گذشته ارتقا دهند و بتوانند خدمات را آسانتر به زیرمجموعههای دستگاه قضایی برسانند.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: امروز با توجه به فناوریهایی که وجود دارد امکان ارائه خدمات به صورت آسانتر و عزتمندانهتر به کارکنان، بیشتر فراهم است و ان شاء الله این امر در دوره مسئولیت آقای مهندس فروزانمهر تحقق مییابد.
معاون اول قوه قضاییه بیان داشت: همچنین در زمینه مسائل مهندسی اگرچه تا کنون تلاشهای زیادی صورت گرفته، اما باید بر حجم تلاشها
وی در این زمینه افزود: به هر میزان در جهت استحکام و پایهداری و ماندگاری این قسمت تلاش کنیم، به منزله سرمایهگذاری برای آینده قوه قضاییه است و این امر باید عالمانه ادامه یابد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه یکی از توقعات از معاونت پشتیبانی قوه قضاییه انجام اقدامات لازم در جهت سلامت روحی و جسمی کارکنان دستگاه قضایی است گفت: باید به هر میزان که میتوان در جهت ارائه خدمات پزشکی به پرسنل دستگاه قضایی و خانوادههای آنها اقدام کرد؛ آقای کهزادی در دوره مسئولیت خود قدمهای خوبی در این زمینه برداشتند، اما در دوره جدید باید قدمهای بیشتری را در جهت سلامت نیروهای اداری دستگاه قضایی و خانوادههای آنها برداریم و در این زمینه نباید بازنشستگان دستگاه قضایی را فراموش کنیم.
وی با بیان اینکه ما ان شاء الله از این جنگ اقتصادی تحمیلی عبور خواهیم کرد گفت: مسئولان امر بشارتهای خوبی میدهند که این تحریمهای ظالمانه، فضا را بیش از پیش برای جوانان ما و اعتماد مردم به تواناییهای خود فراهم کرده است؛ اما بالاخره باید بدانیم که در یک جنگ اقتصادی تحمیلی قرار داریم لذا باید شرایط اداری و زندگی خود را با این جنگ تطبیق دهیم و باید اولویتهای صرفهجویی و راههای استفاده حداکثری از ظرفیتها را شناسایی کنیم.
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به ضرورت بازنگری در مجموعه کارهای اداری گفت: همه بخشها در قوه قضاییه باید دست در دست هم دهند تا تدبیر امور و پیشبرد اقدامات ما در شرایط جنگ اقتصادی با شرایط عادی تفاوت داشته باشد؛ باید توجه داشت که در شرایط جنگ اقتصادی روحیه جهادی و اختصاص وقت بیشتر برای فعالیت، یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه در همه بخشها نظارت و انضباط یک ضرورت است، اما در بخشهای مرتبط با مسائل مالی این ضرورت بیشتر احساس میشود گفت: در معاونت مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه نظارت و انضباط همواره مورد توجه بوده که انتظار ما آن است این امر تداوم و ارتقا یابد.
وی در پایان بر ضرورت ساماندهی بیشتر شرکتهای تعاونی مسکن و صندوقهای قرضالحسنه در قوه قضاییه تاکید کرد و خواستار اقدامات بیشتر در این زمینه در دوره تصدی مسئولیت مهندس فروزانمهر بر معاونت مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه شد.
معاون سابق مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه نیز گفت: در بخش عمرانی دو کار مهم انجام شد و بنا گذاشتیم که پروژههای نیمه تمام را تمام کنیم. در کشور پروژههای بسیار نیمه تمام وجود دارد، اما قوه قضاییه این مساله را ندارد و همچنین بنا گذاشتیم که ساختمانها دو ساله تمام شود و بسیاری از انها در حال بهره برداری است.
کهزادی در ادامه افزود: در زمینه مالی پیاده سازی نرم افزارهای مالی متعدد انجام شد و همچنین در زمینه رفاهی ایجاد بیمه تکمیلی را داشتیم.
کهزادی گفت: در خصوص پدافند غیرعامل که مساله بسیار مهمی است و جزو اولین سازمان ملی در سطح کشور هستیم که سه طرح جامع را تهیه کردیم. در تمام این موارد روسای دادگستری و معاونین کمال همکاری را داشتند.
وی با تشکر از معاون اول قوه قضاییه، آیت الله صدیقی، رئیس دیوان عالی کشور و سایر مسئولان و مهمانان، ادامه داد: بدون شک حضور در جایگاه مدیری شریف و با سابقه برای بنده کار دشواری است؛ اما امیدوار هستم با استفاده از تجارب وی این مسیر را کامل کنم. آشنایی بنده با دکتر کهزادی به مجموعههایی از جمله شورای گفتوگوی دولت، بخش خصوصی در کمیسیون ماده ۷۶ و ماده ۱۲ قانون برنامه ششم بر میگردد. خاطرم است که نظرات بسیار صائبی را در این جلسات مطرح میکردند و به هرحال حذف برخی قوانین زائد و مزاحم باعث شد که زمینه بهبود مستمر محیط کسب و کار بهتر از گذشته فراهم شود.
وی با اشاره به اسناد بالادستی که در جهت اهداف و ماموریتهای قوه قضاییه متصور است از جمله فصل ۱۱ قانون اساسی، سند چشم انداز ۱۴۰۴، سیاستهای قضایی، سیاستهای کلی برنامه ششم و سند تحول قوه قضاییه، ادامه داد: این سند موضوعی است که میبایست به عنوان مانیفست و قطب نمای حرکتی قوه قضاییه مخصوصا در دوران جدید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: این وظایف میطلبد که قوه قضاییه بتواند در ایجاد بسترهای لازم برای احقاق حقوق عامه و گسترش عدالت، دسترسی آسان مردم به مراجع و خدمات قضایی، پیشرفت فراگیر و متوازن و پایدار کشور و پشتیبانی از این برنامهها و حمایتهای حقوقی و قضایی و اینکه این حمایتها هدف دار، برنامه محور و برخوردار از مدیریت جهادی باشد، ایفای نقش کند و زمینه ارتقای مستمر کارآمدی را در این مجموعه فراهم نماید و در نهایت با تعامل گسترده با سایر دستگاههای اجرایی زمینه کاهش وقوع جرم، کاهش دعاوی و جمعیت کیفری از طریق کاهش عناوین مجرمانه و استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس و کاهش اطاله دادرسی برای مردم فراهم شود.
وی گفت: قطعا حوزه پشتیبانی به عنوان حوزه پشتیبانی کننده بدنه اصلی و تخصصی قوه قضاییه میتواند نقش بسیار موثری ایفا کند، لذا میطلبد این حوزه بسیار منعطف و کارا بر اساس سه اصل سرعت، دقت و صحت اقدامات را پیگیری کند و تعامل با سایر حوزههای معاونتی داشته باشد.
معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضائیه در ادامه عنوان کرد: دو معاونت نیروی انسانی و معاونت راهبردی بیشترین ارتباط را با این معاونت دارند و باید جلسات مستمری برای ایجاد تعاملات بین بخشی و حوزهای با این معاونتها داشته باشیم و بتوانیم در حوزه کاری پشتیبانی، توسعه مدیریت و توانمندی سازی را به عنوان هدف بالادستی دراین حوزه دنبال کنیم.
فروزان مهر در ادامه گفت: موضوع ساختمانها و تکمیل پروژههای نیمه تمام، نوسازی و بهسازی و توسعه و تجهیز ساختمانها و توجه به چیدمان ساختمانها و تعمیرات و مقاوم سازی ساختمانها و تثبیت مالکیت ساختمان و ارائه استاندارهای لازم برای اینکه دوستان در حوزه آمایش قضایی بتوانند توانمندیهای لازم را در حوزه پشتیبانی قضایی داشته باشند ضروریاتی است که انشالله در دوره مسئولیتی که به بنده حقیر واگذار شده است با همکاری همکاران ارزشمندم که نیروهای متعهدی در این حوزه هستند و در تعاملی که با سایر معاونتها خواهم داشت، دنبال خواهم کرد.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط حساس کنونی که زمینه تحریمهای ظالمانه نظام استکباری جهانی علیه ملت ایرانی روبه تزاید است میطلبد رفتار هزینهای مان در حوزه دستگاههای اجرایی به گونهای باشد که بتوانیم کمترین دغدغه را برای بدنه اصلی و فعالیتهای اصلی دستگاه قضایی ایجاد نماییم و پرداختهای اجتناب ناپذیر را در اولویت قرار دهیم تا به فضل الهی این شرایط سخت را که طراحی نظام استکبار است، به شایستگی پشت سر بگذاریم.