حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای: قوه قضاییه میخواهد کل نظام را صیانت و حفاظت کند و مرکز حفاظت واطلاعات میخواهد قوه قضاییه و منابع انسانی آن را صیانت کند
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی وقضایی ، مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه بعداز ظهرامروز (۱۷ تیر) در حوزه ریاست قوه قضاییه با حضور وزیر اطلاعات، رئیس دیوان عالی کشور و معاون اول قضاییه برگزار شد.
در این مراسم از حجتالاسلام والمسلمین خطیب تقدیر به عمل آمد و حجتالاسلام و المسلمین عبداللهی، بعنوان رئیس جدید مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه معارفه شد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضاییه در این مراسم ضمن گرامیداشت ایام دهه کرامت اظهار کرد: در گام دوم انقلاب و در تحقق گسترش بیشتر عدالت همه جانبه یکی از الزامات، منابع انسانی متناسب با این اهداف است. مجری عادل، عالم، کارآمد و پرهیزگار پیش نیاز تحقق این اهداف است و ما میخواهیم با تجربهای که از ۴۰ سال گذشته گرفتیم در ۴۰ سال آینده و بعدتر در جهت تحقق آرمانهای الهی و عدالت قدم برداریم.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای با بیان اینکه نقش قوه قضاییه در تحقق عدالت است و در قانون اساسی به آن تصریح شده است، گفت: جایگاه مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در گام دوم چیست؟
وی ادامه داد: قوه قضاییه میخواهد کل نظام را صیانت و حفاظت کند و مرکز حفاظت واطلاعات میخواهد قوه قضاییه و منابع انسانی آن را صیانت کند و فرق میان نظارت مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با سایر دستگاههای نظارتی دیگر مانند دادسرای انتظامی قضات یا دادستانی کل کشور و یا دیوان عالی کشور عمدتا بر مسائل آشکار است.
معاون اول قوه قضاییه افزود: بخش عمدهای از وظایف مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه صیانت از نیروها و پیشگیری از این است که نیروی انسانی که میخواهد عدالت را محقق کند، کوچکترین انحراف و لغزشی پیدا نکند و نیرویی عادل، عالم، پرهیزگار و کاردان باشد. مرکز حفاظت واطلاعات قوه قضاییه باید چنان ساز و کار صیانتی داشته باشد که اگر شیطان صفتها و شیاطین جن و انس آمدند تا او را از مجرای عدالت خارج کند، بفهمد و پیشگیری کند. البته این پیشگیری صرفا از وقوع جرم نیست، بلکه این است که حتی یک قدم به جرم نزدیک نشود و اگر یک قدم در مسیر انحراف جلو رفت، بلافاصله آن را اصلاح و عامل را متنبه کند.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای اظهار کرد: سلامت قوه قضاییه یعنی سلامت نظام و کمک به مردم یعنی کمک به تحقق آرمانهای الهی است و کسانی که در این مجموعه و همه دستگاههای نظارتی کار میکنند، قدر خود را بدانند؛ چراکه وظیفه خطیر و مهمی را بر عهده دارند که البته اگر بتوانند این مسئولیت خطیر را به درستی انجام دهند، به همان میزان پاداش و مزد بسیار بالایی دارند که شاید با بسیاری از کارها قابل مقایسه نباشد.
وی در ادامه با بیان چند تذکر تصریح کرد: فرمودند که ما باید نسبت به فساد حساس و جدی بوده در زمینه جلوگیری از فساد تلاش جدی داشته باشیم؛ اما به نظر من مهمتر از این، آن است که ما باید صیانت کنیم تا نیروها انحراف پیدا نکنند. نیرو یا از خدا میترسد و به سمت گناه نمیرود واگر از جنبههای حضور دائم خداوند غفلت داشت، باید احساس کند که اگر به فساد آلوده شد، آینده خود و خانوادهاش و سابقه خود و بستگانش به خطر میافتد و احساس کند که اگر در دستگاه قضایی لغزشی پیدا کرد، خسارت بسیار بالایی میبیند؛ به طوریکه منحرف شدن از راه راست، بهیچوجه حتی از لحاظ مادی هم مقرون به صرفه نباشد و احساس کند اگر سمت گناه یا مفاسد مادی یا اخلاقی برود، آنچنان هزینهای در این دنیا برایش به دنبال دارد که نمیصرفد این کار را انجام دهد.
معاون اول قوه قضاییه با طرح این سوال که چه ساز و کاری را میتوان فعال کرد که این احساس درطرف بوجود آید، گفت: در این خصوص مقداری کار شده و نیاز به کار بیشتری دارد.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نکته دوم احساس امنیتی است که در عین حال باید نیروی زیر مجموعه از مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه داشته باشد. یعنی کارکنان اعم از قاضی و کارمند نباید در فضای بی اعتمادی از دستگاه نظارتی هراس داشته باشند. همه باید تا این حد به مجموعه حفاظت اطلاعات اعتماد داشته باشند که اگر کوچکترین لغزش، گناه و خلائی در کارشان بوجود آمد، مرکز را پناه خود بدانند واولین جایی که به آن پناه میبرند، مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه باشد و احساس کنند که اینجا منجی و نجات بخش است و مچ گیر نیست.
وی گفت: فرد باید احساس کند از اینکه یک نفر کوچکترین لغزشی پیدا کند، تمام مجموعه حفاظت ناراحت و متأثر میشوند و احساس کند که این رابطه یک رابطه بسیار نزدیک است. وقتی یک فرزند ارتباط صمیمی با پدر و مادر داشته باشد، اگر روزی در جایی در زندگی او مشکلی پیش آمد، اول به پدر و مادرش پناه میبرد. باید این حالت در نیروهای زیرمجموعه ایجاد شود که در عین حال که احساس کنند اگر لغزشی پیدا کردند، همه چیزشان به باد رفته، از آن طرف نیز احساس کنند ملجائی مطمئن، دوست داشتنی، با احساس مودت، خیرخواه و مصلح بالای سر آنهاست که میتوانند به آن بگویند که این اشکال پیش آمده است.
معاون اول قوه قضاییه بیان داشت: مثلا اگر کسی در یک سفر خارجی احساس میکند جایی رفته که نباید میرفت، بلافاصله بیاید بگوید به فلان جا رفتم واین حرف را زدم. این از آن مواردی است که اگر پیش آید، هم به نفع دستگاههای نظارتی، هم به نفع مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه و هم به نفع آن نیرو است.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای افزود: ما میخواهیم از نیروهای مجموعه قوه قضاییه حفاظت و صیانت کنیم؛ البته به تنهایی نمیتوانیم این کار را بکنیم؛ چون مجموعه مسائلی که به صیانت منجر میشود، به تنهایی در اختیار مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیست. دراینجا اگر نیاز به ایجاد ساز و کار، برقراری ارتباطات و تفاهمنامه باشد، باید انجام گیرد تا از مجموعه ظرفیت دستگاههای نظارتی و مجموعه نیروهای خود دستگاه استفاده کنیم.
وی ادامه داد: این مرکز هر مقدار هم توانمند باشد و هر مقدار نیز نیروهای خوبی داشته باشد، بی نیاز از استفاده از کمک فکری و عملی دیگران در قوه قضاییه و خارج از قوه نیست. بدیهی است که دراین رابطه مرزها رعایت خواهد شد.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: مرکزحفاظت اطلاعات قوه قضاییه باید به صورت مستمر، نظارت بر خود داشته باشد. مقام معظم رهبری و بزرگان ما در مقاطع دیگر فرمودهاند که چنانچه این دستگاه که میخواهد با کژیها و فساد مبارزه کند، خودش دچار فساد و کژی شود، نمیتواند در این زمینه موفق باشد.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای با بیان اینکه در مرکز حفاظت واطلاعات قوه قضاییه نیز امکان لغزش وجود دارد، افزود: باید در این مرکز در گزینش همکاران دقت لازم صورت گیرد؛ ولی گزینش و دقت اولیه کافی نیست، چون انسان در ابتدای ورود مراقب و مواظب اعمال خویش است واز آنجایی که کار ما بیشتر با خفیّات مردم سر و کار دارد، در اینجا نیز ما با خفیّات یک مقام قضایی، کارمند دستگاه قضایی و مدیر دستگاه قضایی سر و کار داریم. اگر خدای ناکرده نیرویی به این جایگاه توجه لازم را نداشته باشد و از ظرفیت لازم، صبر و حوصله کافی برخوردار نباشد و از طرفی رازدار خوبی نباشد، این نیرو به درد مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نمیخورد؛ لذا باید افرادی که گزینش وانتخاب میشوند، خودشان بسیار بیشتر از دیگران مراقب باشند.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: از باب تکرار و تأکید دوباره بیان میکنم که ما همه انسان و جایز الخطا هستیم و احتمال لغزش در ما وجوددارد؛ لذا حتما تا آنجایی که ممکن است اگر با یادآوری، تذکر و تنبه میشود از خطای کسی جلوگیری کرد، در این رابطه کوتاهی نکنید. اگر چند بار تذکر دادید و باز هم جای تذکر وجود داشت، باز هم تذکر دهید تا آن فرد بیشتر آلوده نشود.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای تصریح کرد: همت ما این باشد که قدم اول را در گناه برنداریم و با شیطان همراه نشویم؛ اما اگر فردی به هر دلیلی قدم اول را برداشت و همراه شیطان شد، همت کنید که آن فرد به سمت گناه سوءاخلاق و یا به عنوان مثال گرفتن رشوه نرود. گاهی مواردی بسیار حساس و مهم است و مسائل امنیتی و جاسوسی است که در اینجا نیازمند کشف و بررسی هستیم؛ لذا این مسئله در اینجا استثناء است؛ اما اصل را بر این بگذارید که در جهت خیرخواهی و اصلاح فرد با تذکر وتنبه عمل کنید.
وی افزود: انسانها نوعا از نظارت خوششان نمیآید و دوست ندارند کسی در کارشان دخالت کند؛ بنابر این ممکن است افرادی از مجموعه نظارتی خوششان نیاید و در گوشه و کنار حرفهایی بزنند و فضاسازی کنند که در اینجا نباید صحنه را خالی کرد و ناراحت شد.
معاون اول قوه قضاییه اضافه کرد: اگر با تفکر، تأمل، مشورت و رعایت همه ضوابط قدم برای انجام کاری برداشتید، با جوسازیها و حرف و حدیثها منفعل نشوید. یکی از گرفتاریهای ما امروز همین است که نیروهای انقلابی و حزباللهی در مقابل فضاسازیها منفعل میشوند. نیروهای مرکز حفاظت واطلاعات قوه قضاییه کار سختی دارند و ممکن است عدهای چه درداخل و چه در خارج قوه قضاییه جوسازی و فضاسازی کنند که یقینا نباید منفعل شویم و باید کارمان را به درستی پیش ببریم.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای بیان کرد: در مسیر کشف فساد ضمن اینکه ضوابط شرعی را رعایت میکنید، توجه داشته باشید که گاهی وقتها نحوه کار خسارت دیگری را به بار نیاورد.
وی با تأکید بر اینکه نباید در برخوردها و ناملایمات منفعل عمل کنیم، گفت: از طرف دیگر برای کشف و پیگیری مسئله، موضوع را توجیه نکنید و به کار غیر شرعی دست نزنید و حریمها را رعایت کنید تا از مسیرهایی که صحیح و مشروع است، وارد شوید و نه از هر طریقی که ممکن است؛ لذا باید به گونهای عمل کنیم که خسارت کار کمتر از خسارتی باشد که در حال حاضر وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای با تاکید بر اینکه حفظ اسرار در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه فوق العاده مهم است، گفت: حفظ اسرار به این معنی است که حتی نباید موضوعات محرمانه به افراد مطمئن که موضوع به آنها مربوط نیست، گفته شود. خصوصا در موضوعاتی که در مراحل تحقیقات، کشف و پیگیری است، باید حیطه بندیها را رعایت کنیم و موضوع را با همکار دیگر، مجموعه و اداره دیگر مطرح نکنیم. متاسفانه گاه و بیگاه مسائل طبقهبندی و محرمانه از این طرف و آن طرف سر در میآورد.
معاون اول قوه قضاییه ضمن تشکر از زحمات حجت الاسلام والمسلمین خطیب گفت: ایشان حدود ۸ سال تمام دراین جایگاه بسیار زحمت کشیده و نیروهای خوبی را جذب کرده و مبانی خوبی گذاشته است. بنده به خوبی میدانم که مشکلات، محدودیتها و گرفتاریهای اقدامات صیانتی در قوه قضاییه بسیار بیشتر از جاهای دیگر است. به سهم خودم از حجت الاسلام والمسلمین خطیب تشکر میکنم. حتما اجرشان با خداست واین توفیق را یافته که در جوار حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) باشد.
حجتالاسلام والمسلمین اژهای در پایان خاطر نشان کرد: حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی که قاضی و روحانی است و سالیان سال در دادسرای ویژه روحانیت با پیچیدهترین، محرمانهترین و حساسترین مسائل مربوط به حوزه سرو کار داشته و دارد و همچنین به عنوان جانشین مرکز از همه موضوعات مطلع است، اکنون که به سمت رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه منصوب شده و این مسئولیت را پذیرفته، از خداوند توفیق بیش از پیش برای ایشان مسئلت دارم. حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی با نگاه جامع، خیرخواهانه و دلسوزانه به مسائل نگاه میکند و امیدواریم که در این مسئولیت موفق باشد.
سخنان حجتالاسلام و المسلمین خطیب
به گزارش خبرنگار گروه حقوقى و قضایى خبرگزارى میزان، حجت الاسلام والمسلمین خطیب، رئیس سابق مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در مراسم معارفه رئیس این مرکز، ضمن خوش آمدگویى به حاضران و گرامیداشت دهه کرامت و ولادت امام رضا (ع) بیان کرد: ما در این مدت از همکارى عزیزانى که در مجموعه حفاظت بودند و الان هم هستند و تمام همکارانى که در سراسر کشور و سازمانها با این مجموعه همکارى کردند، بهرهمند بودیم. همچنین از تمام مجموعهها و ارگان هایى که از این جمع و مجموعه حمایت کردند، از مجموعه وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران، نیروى انتظامى و مجموعه هاى مختلف حفاظت اطلاعاتها و حراستها و ارگان هاى مختلف که در جهت پیشرفت کار این مجموعه تلاش هاى زیاد و حمایتها و کمک هاى فراوانى کردند، سپاسگزارم.
رئیس سابق مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: عامل عمده موفقیت و رمز موفقیت ما همراهى، همکارى و حمایت مجموعه قضات شریف، شجاع و عزیز این مجموعه و کارکنان، مدیران، مسئولین، روسا و دادستان هاى مجموعه دستگاه قضایى و روسا و مجموعهها و سازمانها و مراکز وابسته به قوه قضاییه بود که ما مدیون این لطف، همکارى و حمایت هاى آنها هستیم.
وى ادامه داد: با این لطف، همکارى و حمایتها بود که توانستیم در این مجموعه حرکتى را ایجاد کنیم و اقداماتى که در راستاى اشراف اطلاعاتى و گسترش فعالیت هاى اطلاعاتى و حفاظتى در جهت ارتقاء سلامت مجموعه دستگاه قضایی انجام شد، همه این در این جهت بود که بتوانیم قدمى در جهت افزایش کارآمدى و سلامت برداریم و صیانت و سلامت مجموعه را ارتقاء دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین خطیب تصریح کرد: اولویت ما در جهت مبارزه همه جانبه با فساد در ابعاد مختلف و فراگیر آن بود و خداى تبارک و تعالى لطف خود را عنایت کرد و توانستیم قدم هایى هر چند مختصر و کوتاه در این جهت برداریم و تقدیم این نظام مقدس و خون شهداى عزیزمان کنیم.
رئیس سابق حفاظت اطلاعات قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در این مدت با امکاناتى که فراهم شد و کمکها و حمایت هایى که از مجموعه شد، با ابزار و فن آورى هاى نوینى که استفاده شد و تجهیزاتى که به مجموعه اضافه شد، توانستیم قدم هاى بهترى را در این جهت برداریم و عملکرد خوبى را به طور نسبى ارائه دهیم.
وى با بیان اینکه ارتقاء جایگاه حفاظت و اطلاعات در این مدت توانست کمک بسیارى در سرعت بخشى و بهبود سلامت دستگاه بکند. آسیبها و فرصت هایى که در مجموعه وجود دارد نیز شناسایى شد تا بهره لازم را در جهت اصلاح آسیبها و افزایش فرصتها ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین خطیب اظهار کرد: در این مدت یکى از تلاش هاى عمده مجموعه حفاظت و اطلاعات این بود که ارتباط خود را با جامعه و مردم با ایجاد امکانات مختلف افزایش دهد؛ لذا با ایجاد سامانه ١٥٨٠ و سامانه هاى مختلف و توسعه ستاد خبرى در سطح کشور این زمینه را فراهم کرد.
وى ادامه داد: کار دیگرى که صورت گرفت این بود که با جذب نیروهاى باتجربه، متخصص و جوان و فعال در بدنه و مجموعه دستگاه حفاظت و اطلاعات این فعالیتها را سرعت بخشید و توانست کارایى خود را با این سرعت افزایش دهد و با حضورى که توانست در مجموعه هاى مختلف انتظامى، اطلاعاتى، امنیتى، قضایى و ادارى ایجاد کند، زمینه را براى فعالیت، گسترش بیشترى ببخشد.
حجت الاسلام والمسلمین خطیب افزود: از نکات دیگرى که مجموعه حفاظت و اطلاعات از نقش زیادى در آن برخوردار بود، کارهاى صیانتى و پیشگیرانهاى بود که افزایش چشمگیر و غیرقابل قیاسى با گذشته خود پیدا کرد.
وى اذعان کرد: ما در زمینه مبارزه با فساد و شرایطى که در قوه قضاییه موجب نارضایتى عمومى مردم مى شود به نکاتی برخورد کردیم که به نظر مى رسد باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. یکى از عمدهترین عوامل نارضایتى این است که شرایط اجتماعى، اقتصادى و احیانا سیاسى و امنیتى کشور سرریز آن در قوه قضاییه است و افزایش ورودى هاى قوه قضاییه با توجه محدودیتها و توانمندى هاى موجود در دستگاه قضایى نارضایتى در میان مردم را افزایش خواهد داد.
رئیس سابق مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: این موضوع یکى از مهمترین آسیب هایى است که باید براى آن یک تدبیر کوتاه مدت و بلند مدت کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خطیب افزود: عملا خیلى از ناکارآمدىها که در دستگاه هاى مختلف اجرایى وجود دارد، شیب و نتیجه آن، پناه مردم به قوه قضاییه خواهد بود و این نکته مثبتى است که نهایتا مردم ملجا و پناه خود را دستگاه قضایى مى دانند؛ ولى پاسخگویی به این حجم از ورودی، از عهده توان و امکانات فعلى دستگاه قضایى برنمى آید.
وى در ادامه عنوان کرد: در مقابل قضات شجاع، مستقل، عالم و فعال قضاتى را داریم که به فساد آلوده مى شوند و این وظیفه دستگاه حفاظتى و نظارتى است که در جهت سلامت آن مجموعه اقدام کند.
رئیس سابق مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه ادامه داد: همپاى این موضوع در جامعه عزیز و فعال وکالت نیز این مقوله مطرح است؛ چرا که در میان وکلاى عزیزى که در صحنه دادگاهها و دادسراهاى ما حضور فعال دارند، گاه با وکلایى که سابقه هاى کیفرى موثرى دارند، مواجه هستیم که همچنان به امر وکالت در دفاع از حقوق متهمان مى پردازند که یک آسیب جدى و عامل بزرگى در تشدید فساد در مجموعه دستگاه عدالت ماست.
وى در ادامه سخنان خود بیان کرد: در کنار آن مرتبطین دیگرى مانند کارچاق کن ها، شهود دروغین، وثیقه گذاران حرفه اى و بعضا کارشناسانى که از شرایط حرفه اى خود منحرف مى شوند و مجموعه هاى دیگرى در این جهت داریم که تاثیرگذار هستند؛ لذا اگر بتوان براى این دو موضوع راهکارى همزمان و همراه پیدا کرد، خیلى از زمینه هاى فساد و آسیب پذیرى در مجموعه دستگاه قضایى مى تواند کاهش پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین خطیب در بخش پایانى سخنان خود ضمن قدردانى از همکارىها و حمایت هاى آیت الله آملى لاریجانى و سایرین اظهار کرد: با ورود و انتصاب آیت الله رئیسى انصافا هر کجا که نیاز بود ایشان در جهت وظیفه اصلى و ماموریت مهم دستگاه هاى نظارتى قوه قضاییه و حفاظت و اطلاعات، حمایتها و نقش جدى را ایفا کرده که بنده تشکر مى کنم و از دادسراى انتظامى که با مجموعه حفاظت و دادستان محترم آن همراهى زیادى داشتند، تشکر مى کنم و براى برادر عزیزم و کسى که سالها به او ارادت دارم، حجت الاسلام والمسلمین عبداللهى آرزوى توفیق دارم و دعاگوى همه شما در کنار بارگاه ملکوتى امام رضا (ع) خواهم بود و محتاج دعا و حلالیت همه شما هستم.
سخنان رئیس جدید مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه:
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی، رئیس جدید مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در این مراسم ضمن تکریم ایام دهه کرامت گفت: خدا را شکر میکنیم که به ما توفیق داد در نظام ولایی خدمتگزار کوچکی باشیم.
وی ادامه داد: از محضر رئیس قوه قضاییه نسبت به حسن اعتماد به بنده برای واگذار کردن این مسئولیت خطیر تشکر ویژه دارم. انشاءالله نسبت به این اعتماد، انجام وظیفه خوبی داشته باشم. همچنین از زحمات مسئولین و خدمات آنها در مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه تشکر میکنم.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی ادامه داد: اصول ترسیمی از جانب مقام معظم رهبری نسبت به قوه قضاییه در حکمی که خطاب به رئیس قوه قضاییه بیان کردند و عبارت ایشان در ملاقات حضوری هفته قوه قضاییه حاکی از این بود که باید تحولی مبتنی بر نیازها، پیشرفتها و تنگناها توأم با قدرت و جدیت صورت بگیرد و تعیین زمان برای همه فصول سند و بندهای ذیل آن لازم است.
رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه افزود: مقام معظم رهبری همچنین در فرمایشات شفاهی در هفته قوه قضاییه فرمودند معنای تحول این است که شما برای پرداختن به اصول، انجام مأموریتها و رسیدن به آرمانها، شیوهها و روشهای ابتکاری و موثر و نو و دارای تاثیر را ابداع کنید.
وی افزود: مسئله مبارزه با فساد نیز از دیگر نکاتی بود که مقام معظم رهبری بر آن اشاره کرده و فرمودند مبارزه با فساد هم در درون قوه قضاییه محل کلام است و هم در بیرون از قوه؛ لیکن اولویت با درون قوه است. فرمایش ایشان این بود که نسبت به درون قوه قضاییه سخت گیری کنید. علت آن این است که این قوه مسئول رفع فساد است؛ اگر خودش فاسد باشد، گناه او نابخشودنی است.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی گفت: برنامههای پیش روی مجموعه مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه که فصول آن توسط حجت الاسلام و المسلمین خطیب ترسیم شده است، امید است در آینده توسط همکاران و دوستان مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری و فرامین تبیینی رئیس دستگاه قضاییه باید گفت که با دستمال کثیف نمیتوان شیشه را پاک کرد و قوه قضاییه مقتدر برای مبارزه با فساد و برقراری عدالت باید عاری از فساد باشد.
وی گفت: مبنای اولیه مرکز حفاظت واطلاعات قوه قضاییه در مبارزه با فساد با هیاهو و جنجال همراه نیست و مشی ما بیشتر اقدامی و عملی است؛ مگر اینکه ضرورت به تشدید برخورد وجود داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی با اشاره به راهبردهای کلی و برنامههای اجرایی مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه گفت: پاکسازی و تصفیه عناصر آلوده اعم از کارکنان در بازه زمانی محدود با حدود ۱۶ برنامه، انتخاب و انتصاب مدیران انقلابی با تفکر جهادی و ولایی و فساد ستیز و برخورد جدی و بدون ملاحظه با مدیران متخلف برای ریشه کنی فساد از جمله برنامههای اجرایی است.