گاز ازن اصلیترین آلاینده هوای شهر تهران/شکافتن کوه البرز برای کاهش آلودگی هوا معقول نیست
احد وظیفه مدیر پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با اشاره به ارتباط مستقیم پیک مصرف با دما بیان داشت: پیک دما بین ساعت ۱۴ تا ۱۶ بعد از ظهر اتفاق میافتد و تغییر ساعات اداری تدبیری برای جلوگیری از مصرف در ادارات است.
مدیر پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه دمای تهران از نیمه دوم تیرماه تا نیمه اول مرداد ماه به بالاترین حد ممکن میرسد گفت: رکورد این دما ۴۳ درجه سلسیوس سانتی گراد است.
وی با اشاره به اینکه تهران این روزها در اوج دما، حدود ۴۰ درجه، است، افزود: در چنین شرایطی تغییر پیک مصرف در کاهش مصرف برق به شدت موثر خواهد بود.
وظیفه با بیان اینکه هوای تهران نسبتاً خشک بوده و رطوبت در برخی اوقات به ۱۰ درصد کاهش مییابد گفت: این مقدار رطوبت برای فضای تنفسی ما کافی نیست، در این میان کولرهای گازی ضمن مصرف بسیار بالا اندک رطوبت داخل اتاق را نیز میگیرند.
مدیر پیش بینی و هشدار سازمان هواشناسی با اشاره به راهکارهای کاهش مصرف انرژی در کشور بیان کرد: وقتی قیمت ثابت بوده و هیچ تفاوتی بین فردی که ۱۰۰ کیلووات مصرف میکند با فردی که ده برابر این مقدر مصرف دارد وجود ندارد تغییر فرهنگ صرفه جویی هم جذاب نخواهد بود لذا ما باید به دنبال راه حلهای امروزی باشیم و از نظر قیمتی تفاوتهایی را بین مصرف کنندگان قائل شویم.
وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد انرژی، گازهای آلاینده بیشتری را وارد فضا خواهد کرد، افزود: تعداد روزهای آلوده زمستان و تابستان به علت مصرف بالا بسیار افزایش یافته و در حال حاضر گاز ازن مهمترین آلاینده کلانشهر تهران ناشی از مصرف زیاد بنزین است.
وظیفه تأکید کرد: با هر روشی اعم از بازی با قیمت، طرح کاهش آلودگی هوا، ایجاد انگیزه در بین مصرف کنندگان و تبلیغات فرهنگی باید جلوی مصرف بی رویه انرژی را گرفت.
مدیر پیش بینی سازمان هواشناسی هشدار داد: گازهای تولیدی ناشی از سوخت بنزین در ساعات اوج تابش آفتاب در برابر مواد ناشی از کارخانجات شیمیایی با یکدیگر ترکیب شده و در یک فرآیند شیمیایی به گاز ازن تبدیل میشوند. این گاز به شدت واکنش گر بوده و به محض ورود به فضای ریه انسان مشکلات عدیدهای را ایجاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: وقتی قیمت یک لیتر آب معدنی ۱۵۰۰ تومان و قیمت یک لیتر بنزین ۱۰۰۰ تومان است انگیزه اقتصادی برای صرفه جویی در مصرف انرژی ایجاد نمیشود و گفتن و هشداردادن تاثیر چندانی بر کاهش آلودگی نخواهد داشت.
وظیفه در پاسخ به این سوال که آیا شکافتن کوهها میتواند به افزایش رطوبت تهران منجر شود؟ گفت: نظریه شکافتن کوهها برای کاهش آلودگی هوا مطرح است، اما این کار به هیچ وجه معقول و تاثیرگذار نخواهد بود. رشته کوههای البرز یک مانع طبیعی بین شمال و جنوب البرز است و اگر البرز نبود تهران و شمال کشور مانند صحرای بی آب و علف "قره قوم" ترکمنستان بود.