پایان رسیدگی به اتهامات مدیرعامل شرکت نادین فرتاک پارسیان و ۹ متهم دیگر/ قاضی صلواتی: حکم دادگاه در مهلت قانونی صادر خواهد شد
متهم حسن هاشمی با حضور در جایگاه ضمن معرفی خود عنوان کرد: بنده در این شرکت هیچ سمتی نداشتم و دفاعیاتم همان است که در بازپرسی اعلام کردهام و موارد جدیدی نیست.
قاضی گفت: چه میزان سپرده جذب کردید؟
متهم گفت: ۵۰ نفر در بیرجند برای سپرده گذاری جذب کردم که ۸۰ درصد آنها اقوام و خانوادهام هستند.
وی افزود: فامیلهای من میدانستند که من به شرکت مراجعه میکنم و این مبالغ را به شرکت میدهم و الان هم شکایتی از من نکردهاند.
قاضی صلواتی در ادامه از متهم پرسید: آیا از آن ۵۰ نفر کسانی هستند که از شما شکایت کرده باشند؟
متهم هاشمی گفت: کسی از اقوام از من شکایتی نداشته است.
قاضی ادامه داد: اگر مالی از خانم هاشمی شناسایی شود و اجرای احکام بخواهد آن مال را تقسیم کند بر اساس شکایتی که در کیفرخواست قرائت شده است پول پرداخت میشود.
در ادامه نماینده دادستان عنوان کرد: توضیح دهید سپرده گذاری را چگونه انجام میدادید و چگونه این ۵۰ نفر را جذب کردید؟
متهم گفت: شرکت برای سپرده گذاران پیامک ارسال میکرد و انها در جریان همه چیز بودند.
نماینده دادستان در ادامه پرسید: شما متوجه شدید که شرکت امکان پرداخت سود را ندارد؟
متهم گفت: ما تا برج شش هیچ گونه اطلاعی نداشتیم که شرکت نمیتواند سودها را پرداخت کند.
نماینده دادستان در ادامه پرسید: شما به سپرده گذاران چک میدادید از آنجایی که میگویید از این پولها سودی شامل حال شما نمیشد انگیزه شما از ارائه چک به بستگانتان چه بود؟
متهم گفت: اوایل چک نمیدادم، اما اواخر که مبلغ بالا رفته بود چک میدادم و من برای جلب اعتماد دو طرف چک میدادم چرا که آنها هم پول داده بودند. من مالباخته هستم و آبرویم ریخته است.
قاضی پرسید: شما چقدر سرمایه گذاری کردهاید؟
متهم پاسخ داد: با سودش دو میلیارد تومان. ولی اصل سرمایه گذاری حدود ۵۰۰ میلیون تومان بود.
قاضی در ادامه پرسید: بانکها سود ۱۸ درصد میدهد چگونه برای شما سوال پیش نیامد که خانم هاشمی سود ۵۰۰ درصد میدهد؟
متهم گفت: در فامیل یک جو بوجود آمده بود و در دید و بازدیدها همه صحبت از شرکت بود و طمع ما را گرفت.
قاضی در ادامه پرسید: شما معاملهها را دیده بودید یا فقط میشنیدید؟
متهم گفت: خیر، خانم هاشمی در زمینه پرورش ماهی و شتر مرغ فعالیت عمدهای داشتند.
قاضی از متهم خواست آخرین دفاعیات خود را ارائه دهد.
متهم گفت: دفاع خاصی ندارم و تقاضای تخفیف دارم.
در ادامه متهم محسن ثابت قدم با حضور در جایگاه به دفاع از خود پرداخت.
وی گفت: من اعتماد کردم. خانم هاشمی حتی مواقعی چکها را زودتر از موعد مقرر پاس میکرد در قراردادها بحث سرمایه گذاری مطرح بود من بعدها متوجه شدم که سرمایه گذاری و مضاربه متفاوت است.
متهم ثابت قدم افزود: من هر موقع از خانم هاشمی مجوزهایشان را میخواستم اعلام میکرد مجوزها طبقه بندی شده است و اجازه رویت ندارید.
این متهم در ادامه گفت: از زمانی که متوجه شدم این شرکت خلف وعده میکند من دیگر ریالی پرداخت نکردم زمانی به آنجا رفتم و درگیری ایجاد کردم. من ۴ ماه به دفتر رفت و آمد داشتم و افرادی را میدیدم که در پستهای مختلف فعالیت میکردند. بعد از اینکه متوجه شدم که شرکت مشکل پیدا کرده است، ۸ تا ۹ ساعت در دفتر مینشستم که خانم هاشمی را ببینم. اما یک روز که آنجا درگیری ایجاد کرده بودند ساعت ۱۱ خودش را به دفتر رساند. من میخواستم پول بستگانم را بدهم و کسانی هم که به من پول میدادند میدانستند قرارداد فی ما بین با آنها ندارم و این موضوع را به بستگانم گفته بودم.
متهم ثابت قدم بیان داشت: من در اردیبهشت سال ۹۵ خانم هاشمی را دیدم و به او گفتم که بستگانم رغبت دارند که در این شرکت سرمایه گذاری کنند شما قوت قلبی به من بده تا مطمئن شوم، خانم هاشمی گفت ما تا سال ۱۴۰۰ هستیم و این حرفها را به بستگانم منتقل کردم.
قاضی پرسید: خودت چقدر سرمایه گذاری کردهای؟
متهم ثابت قدم گفت: حدود ۴ الی ۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردم و از بستگانم حدود ۳ میلیارد تومان پول گرفتهام.
قاضی صلواتی پرسید: آیا شما از این شرکت چک دارید و مبلغ چک چقدر است؟
متهم ثابت قدم بیان کرد: ۳۲ میلیارد تومان.
قاضی پرسید: شما به مردم چک میدادید و کسی چکها را به اجرا گذاشته است؟
متهم ثابت قدم گفت: به چند نفر به خاطر بُعد مسافت و سهولت پرداخت چک دادم و چند نفر از آنها چکها را به اجرا گذاشتند که خودم پرداخت کردم و هیچ شاکی ندارم.
قاضی پرسید: برخی از سرمایههایی که جذب میکردید در شرکت سرمایه گذاری نشده است؟ پولها چه شده است؟
متهم گفت: خیر، هرگز نبوده است. من اگر چک میدادم در همان روز پاس میشد و نیازی به پول سپردهگذاری بستگانم نداشتم و مبالغی را که از آنها میگرفتم به خانم هاشمی میدادم. همان لحظه که چک خانم هاشمی پاس میشد، من چک سرمایه گذاران را پاس میکردم.
قاضی خطاب به متهم گفت: قرار داد شما با چه سودی بسته شده بود؟
متهم گفت:با سود ۳۰ تا ۳۵ درصد و این اواخر به ۱۰۰ الی ۱۵۰ درصد رسید. اصلیترین موضوعی که خانم هاشمی شروع به فعالیت کردند بحث کشت گندم بود و برای اطمینان خاطر به سرمایه گذاران میگفتند کشت گندم در قزاقستان مال خودمان است و از آن میتوانیم جبرات خسارت بدهیم. خانم هاشمی اعلام میکرد که نیازی به پول شما ندارم. از هیچ بی نظمی در شرکت سوء استفاده نکردم، اما میگویم که بی نظمی ایجاد کردم.
قاضی گفت: شما چه زمانی متوجه شدید که در شرکت بی نظمی است؟
متهم پاسخ داد: از ۱۰ تا ۱۵ تیرماه سال ۹۵.
قاضی گفت: آیا بعد از این تاریخ جذب سپرده کردید؟
متهم گفت: خیر. یک هزار تومان هم جذب نکردم. من پولی از کسی نگرفتم.
قاضی گفت: در خصوص ادعای خانم هاشمی مبنی بر ارتباط با محمودی خیالی توضیح دهید؟ آیا شما با این فرد معامله داشته اید؟
متهم ثابت قدم اظهار کرد: من اگر معاملهای با این فرد کرده باشم در ثبت اسناد مشخص نمیشود؟ من قسم میخورم که این فرد را ندیدم و معاملهای هم نداشتم.
نماینده دادستان در ادامه عنوان کرد: هیچ کلاهبرداری دراین پرونده واقع نشده است و حول قرار داد مضاربه میچرخد. شما با بستگان توافقی به صورت مکتوب داشته اید؟
متهم گفت: خیر.
نماینده دادستان : درخصوص نحوه قراردادتان باخانم هاشمی و انگیزه جذب سرمایه توضیح دهید؟ قرار داد اولیه یک طرف شما و یک طرف دیگر خانم هاشمی بوده است؟
متهم اظهار کرد: بله قرار داد دو طرفه بوده است. مهمترین موضوع این بود که خانم هاشمی میگفت تعدد چک نمیتوانم داشته باشم. ۹۰ درصد سرمایه برای خودم بوده است.
نماینده دادستان : سود تعیین شده در قرار داد چقدر بود ؟
متهم گفت: تا 150 درصد هم رفته بود . با چک اصلی به بانک می رفتیم و سپرده گزاران یک مبلغی را به دلخواه به من می دادند .
نماینده دادستان : سرمایه گذاران مربوطه طرف قرار داد را چه کسی می دانستند ؟
متهم اظهار کرد : آنها خانم هاشمی را می شناختند ولی طرف قرار داد من بودم . خانم هاشمی فن بیانشان قدری بود .
نماینده دادستان : شما به عنوان مترجم با خانم هاشمی به قزاقستان و استرالیا رفته اید ؟
متهم گفت: یک بار به ابوظبی رفتم .
نماینده دادستان ادامه داد : صحبت از قرار داد حتما نباید به صورت مکتوب باشد، توافقی با سرمایه گذاران به صورت شفاهی داشته اید . چک به معنای تضمین سرمایه است . قرار داد ثانویه به نام خودت با خانم هاشمی منعقد کردید و 9 میلیارد ازاشخاص مختلف دریافت کرده اید و سود چند درصدی که خانم هاشمی اعلام میکرده با درصد کمتر به آنها میدادی .
قاضی : از سپرده گذار سود گرفتی ؟
متهم گفت: آنها خودشان می دادند و من نیازی به سود نداشتم . من طلبکار هستم .
در ادامه رسیدگی به این پرونده قاضی صلواتی از متهم خواست که آخرین دفاعیات خود را ارائه کند .
متهم ثابت قدم عنوان کرد: من مالی کسی را حیف و میل نکردم .
سپس ابراهیم مختاری به عنوان دیگر متهم این پرونده در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از خود پرداخت و گفت: اتهامات وارده را قبول ندارم و در پرونده ام هیچ شاکی خصوصی ندارم و زمانی که با بدقولی این خانم روبرو شدم و پیش از اینکه اتهامی به ایشان وارد شود از محل دارایی های خود اقدام به تسویه بدهی سپرده گذاران نمودم و با مراجعه به شعبه بازپرسی اقدام به طرح شکایت ازاین فرد نمودم و خانم هاشمی مرتب میگفت اصل سرمایه بیمه است.
متهم مختاری افزود: از اموال شخصی خودم اقدام به تسویه نمودم و خانم هاشمی میگفت که فعالیتشان مجوز دارد . زمینه ساز ورود بنده به سرمایه گذاری طرح مجتمع کشت و صنعت بود که سالها بر روی آن کار کردم و قرار بود در سال 91 درایران اجرا شود که به علت خشکسالی نشد. که خانم هاشمی گفت این طرح را در قزاقستان اجرا کنید . در سال 94 برای این منظور به قزاقستان سفر کردم که از این طرح مقامات قزاقستان استقبال کردند و با مشاهده میدان کشت گندم و برایم مشخص شد که اقدامات و فعالیتهای ایشان منطقی است و به عینه دیدم .
متهم اضافه کرد : به ایشان اعتماد کردم اما اجرای پروژه کشت و صنعت به تاخیر افتاد و در همان موقع پس اندازم را در کشت گندم سرمایه گذاری کردم . به هیچ شخصی جز خودم و خانواده ام بدهکار نیستم .
قاضی: قرار دادتان با سپرده گذاران به چه نامی بوده است؟
متهم گفت: گندم طلایی.
قاضی : از خانم هاشمی چک می گرفتید ؟
متهم گفت: بله
عمدتا ارتباط من با خانم هاشمی پیامکی بوده است و خیلی کم جلسه حضوری داشتم. من به خداوند شکایت کردم که اینجا جای من نبود و این آخرین دفاعیتم است.
متهم در دفاع از خود اظهار کرد: بیش از ۴۰ سال است که این خانواده را میشناسم و من از غریبه جذب سرمایه گذاری نکرده ام. به سرمایه گذاران گفته بودند که سرمایه بیمه است و جای نگرانی ندارد. آبرویم رفته است. بنده شاکی خصوصی هم ندارم؛ و خودم مالباخته و شاکی هستم.
قاضی گفت: چه تعداد سرمایه جذب کرده اید؟ و جمع چکها؟
قاضی گفت: شما گفته اید نماینده خانم هاشمی بودید؟
متهم پاسخ داد: من نماینده خانم هاشمی نبودم، اما اقوامم مرا به عنوان نماینده در شرکت انتخاب کرده بودند. هیچ سمتی در شرکت نداشتم. من از مبالغ پایین سود نگرفتم، اما مبالغ زیاد که پرداخت میشد ۲۰ الی ۳۰ درصد سودش بود.
در ادامه وکیل متهمان به ارائه دفاعیات پرداخت.
در ادامه رسیدگی به این پرونده قاضی از مریم هاشمی متهم ردیف اول پرونده خواست تا آخرین دفاعیات خود را بیان کند.
در ادامه محمد هاشمی دیگر متهم پرونده گفت: من نیازی به سرمایه گذاری برای تأمین مالی خودم نداشتم و واریز مبالغ افراد با میل آن ها شکل گرفته است و تحویل چک به معنای حسن نیت من است. اگر قصد حیف و میل را داشتم میتوانستم با اعتبارم سرمایه بیشتری جذب کنم.
علی هاشمی، مصطفی هاشمی، محمدرضا هاشمی و ابوالفضل هاشمی نیز آخرین دفاعیات خود را ارائه کردند.
در ادامه نماینده دادستان خطاب به مردم گفت: در وضعیت نامطلوب اقتصادی اگر گرایشی به سرمایه گذاری دارید، سرمایه گذاری نه حرام شرعی است و نه ممنوع قانونی است، اما سرمایه گذاری که شرایط شرعی و قانونی را داشته باشد نه سرمایه گذاری که در قالب مضاربه است و پیش شرطش لازم برای سرمایه گذاری، کسب اطمینان است، اما نه کسب اطمینان عرفی بلکه کسب اطمینان حقوقی است و حتماً قبلش مشاوره حقوقی بگیرید.
در این هنگام قاضی صلواتی ختم دادرسی را اعلام کرد و گفت دادگاه در مهلت قانونی حکم لازم صادر خواهد کرد.
انتهای پیام /