اطلاع رسانی اوتیسم در سطح کلان برای مردم هزینه بر است
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،در جامعه با افرادی برخورد می کنیم که مبتلا به اوتیسم هستند، بسیاری از ما اطلاعی در مورد این اختلال نداریم. اختلال طیف اوتیسم یک نوع اختلال رشد عصبی است، فرد مبتلا به اوتیسم برای درک کدهای اجتماعی دچار دشواری میشود و خواهان تعامل عادی با دیگران نیست.
محمد نفریه، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، اوتیسم را این گونه در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، شرح می دهد: آسپرگر یا اختلال اوتیسم مربوط به این مورد است که مغز افراد مبتلا اغلب به دلایل ژنتیکی به شکل متفاوتی کار میکند. این اختلال مادرزادی است و در اوایل دوران کودکی متوجه آن میشوند. در پسران اغلب بیشتر از دختران این پدیده دیده میشود، اما از سوی دیگر تشخیص این پدیده در دختران به مراتب مشکلتر است و اغلب بسیار دیرتر در دختران مشاهده میگردد.
افراد مبتلا به اختلال اوتیسم در شرایط حاد از سربازی رفتن معاف شده اند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در توضیح معافیت سربازی افراد مبتلا به اوتیسم گفت: افراد مبتلا به این اختلال در شرایط حاد از سربازی رفتن معاف شده اند. فقط تعداد محدودی از این افراد به سربازی میروند که با توجه به آزمایشاتی که بر روی این افراد انجام میدهند، تشخیص داده میشود که این فرد توانایی رفتن به سربازی را دارد.
بهزیستی یک سازمان دولتی است و بودجه ندارد که برای اطلاع رسانی به صدا و سیما بپردازد.
وی در خصوص اطلاع رسانی اوتیسم برای مردم در سطح شهر تهران و کل استانها توضیح داد: تبلیغات و آشنایی برای مردم در قالب بروشور انجام شده است، ولی سطح اطلاع رسانی باید بیشتر باشد، تبلیغات و اطلاع رسانی در سطح کلان سرمایه گذاری زیادی میخواهد و به دلیل بسیاری از هزینهها دست ما به خصوص از صدا و سیما کوتاه است و این سازمانها هزینههای بالایی برای اطلاع رسانی دریافت میکنند. بهزیستی یک سازمان دولتی است و بودجه ندارد که برای اطلاع رسانی به امثال این سازمانها بپردازد.
یارانه به مهدهایی که کودکان معلول یا اوتیسم را بپذیرند تعلق می گیرد
محمد نفریه در توضیح اجرای طرح خانه بازی برای افراد مبتلا به اوتیسم بیان کرد: خانه بازی برای این افراد وجود ندارد، طرح تشویقی در مهد کودک وجود دارد که اگر مهد کودکی این کودکان را بپذیرد، یارانهای به این مهدها تعلق میگیرد. این تصمیم سازمان است که دوست ندارد، بچههایی با اختلال اوتیسم یا حتی کودکان معلول از بقیه کودکان جدا باشند و باید این کودکان با بچههای عادی در یک مکان باشند که البته این امر مستلزم فرهنگ سازی است.
۲۵۰۰ مرکز توانبخشی در بخش خصوصی در کل کشور داریم
وی در مورد تعداد مراکز توانبخشی بهزیستی در بخش خصوصی توضیح داد: ۲۵۰۰ مرکز توانبخشی در بخش خصوصی در کل کشور داریم که به معلولان خدمات میدهند. تعداد ۱۳۰۰ مرکز روزانه هستند و ۱۲۰۰ شبانه که در خدمت معلولان است.
وی در خصوص طرح غربال گری کودکان بیان کرد: حدود ۱۱۷ هزار کودک بین ۲ تا ۵ سال در ۴۵ پایگاه غربالگری شدند، از ازاین تعداد ۳۶۹۹ کودک مشکوک به اختلال اوتیسم بودند و برای تعیین نهایی فرستاده شدند و باز از این تعداد ۳۶۶۱ تشخیص داده شد که مبتلا به اوتیسم هستند.
یارانه برای مراکز روزانه ۵۵۰ تومان است
معاون امور توانبخشی در مورد حداقل یارانه برای مراکز نگهداری از معلولان گفت: یارانه برای مراکز روزانه ۵۵۰ تومان است و این بودجه به مرکز نگهداری تعلق میگیرد، ارائه خدمات به مراجعین از سن زیر مدرسه تا ۱۸ سالگی میباشد.