پیش بینی افزایش ۱۵ درصدی برداشت پنبه نسبت به سال گذشته/ کشت پنبه صرفه اقتصادی ندارد
مدیر عامل صندوق پنبه گفت: با توجه به برداشتهای سال گذشته و سطح زیر کشت درسال جاری، پیش بینی میشود که میزان برداشت به نسبت سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته باشد.
محمدحسین کاویانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد با بیان این مطلب که از اواخر خرداد ماه کشت پنبه به اتمام رسیده است، اظهار کرد: در نقاط مختلف کشور، کشت پنبه از اواخر فروردین شروع و تا اواخر خرداد ادامه دارد همچنین در سال جاری به دلیل سیلهایی که در ابتدای سال رخ داد کشت پنبه در برخی مناطق با کمی تاخیر آغاز شد.
وی در ادامه افزود: پس از اتمام مراحل کشت، محصول وارد مرحله رشد علفی و گل دهی میشود تا اینکه در نهایت از اواخر شهریور و اوایل مهر، فصل برداشت پنبه در تمامی نقاط کشور آغار شده و تا اواسط دی ماه ادامه خواهد داشت.
مدیر عامل صندوق پنبه با اشاره به اینکه هنوز آمار سطح سبز نهایی اعلام نشده است، ادامه داد: طبق پیش بینیهای صورت گرفته، در سال جاری ۸۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت شده و از این میزان بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار تن وش و حدود ۵۵ هزار تن پنبه تصفیه شده برداشت خواهد شد.
کاویانی خاطر نشان کرد: با توجه به برداشتهای سال گذشته و سطح زیر کشت در سال جاری، پیش بینی میشود که میزان برداشت به نسبت سال گذشته بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته باشد.
وی با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی پنبه بسیار پایین است، تصریح کرد: با توجه به اینکه میزان محصول دهی پنبه در هر مترمربع از زمین به نسبت دیگر محصولات بسیار کم است و کشاورزان زحمت و فشار زیادی را طی مراحل کشاورزی تحمل میکنند، نرخ خرید تضمینی پنبه از سوی دولت بسیار پایین است و برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد، به عنوان مثال در هر هکتار از کشت سیب زمینی بالغ بر ۶۰ تن محصول برداشت میشود، اما درهر هکتار از کشت پنبه حدود یک و نیم تن پنبه برداشت میشود.
مدیر عامل صندوق پنبه گفت: هم اکنون نرخ خرید تضمینی پنبه ۳ هزارو ۶۰۰ تومان است و با توجه به افزایش قیمت کود، سم و کارگر این نرخ باید تا دو برابر افزایش یابد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *