شیوههای مقابله با مواد مخدر باید بهروز و نو شوند
به گزارش گروه جامعه ، اسکندر مؤمنی صبح امروز در نشست درون سازمانی با کارکنان دبیرخانه ستاد ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری برنامههای مختلف سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفت: برخلاف نظرات برخی منتقدان که میگویند مقابله با مواد مخدر نتایج چندانی نداشته است و باید به سراغ پیشگیری از اعتیاد رفت، معتقدم میتوان همزمان هم مقابله را هدفمند کرد و هم پیشگیری را اجرایی کرد.
وی تصریح کرد: شیوههای مقابله با مواد مخدر باید بهروز و نو شوند، زیرا نمیتوان مانند ۳۰ سال گذشته در این بخش مقابله کرد، در گذشته مقابله با مواد مخدر مبتنی بر اقدامات انتظامی بود، اما امروزه مقابله مبتنی بر اقدامات اطلاعاتی است.
مؤمنی با بیان اینکه در دبیرخانه ستاد، اولویتهایی را در رأس اقدامات مشخص کردهایم، گفت: این اقدامات باید متوازن و هماهنگ پیش بروند؛ یعنی هر پنج حوزه مبارزه با مواد مخدر اعم از مقابله، پیشگیری، درمان، صیانت و ساماندهی معتادان متجاهر باید با یکدیگر هماهنگ باشند.
دبیر کل ستاد ادامه داد: برخی از این پنج حوزه به دلایلی دارای اولویت هستند، بهطور مثال باید تلاش شود، معتاد پرخطر به کمخطر تبدیل شود، سپس درمان شود و بعد از بهبودی وارد جامعه و خانواده خود شود؛ از این رو ساماندهی معتادان متجاهر به لحاظ زمانی یکی از اولویتهای مهم ستاد است که باید در کوتاهمدت، این افراد ساماندهی شوند.
مؤمنی با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده گفت: طبق این آیه شریفه هر کس باعث نجات جان یک انسان شود، گویى به تمام جامعهى انسانى حیات بخشیده است، بنابراین معتادان متجاهر نیز همانند ما، انسان هستند، هموطن ما هستند و شایسته نیست که در پارکها، خیابانها و زیر پلها بخوابند، باید برای آنان حداقل سرپناهی ایجاد و برای بهبودشان کاری کرد.
وی افزود: پیام اختتامیه مراسم سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر به معنای آغاز اقدامات پرنشاط و امید برای هموطنانمان در سراسر کشور بود و بنا داریم کارهای مردمی را با محوریت پیشگیری به همراه تشکلها انجام دهیم؛ زیرا معتقدیم پیشگیری سختتر از درمان است و ظرفیتهای پیشگیری بسیاری در کشور وجود دارد که میتوان از آنها بهدرستی استفاده کرد.
دبیرکل ستاد اظهار داشت: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر به این معناست که هر کسی در هر جایگاهی که قرار دارد، از هر امکانی که در دست دارد، در حوزه مبارزه با مواد مخدر استفاده کند و در جهت تحقق آن بکوشد.
مؤمنی در پایان بر همدلی، هماهنگی، دوستی و محبت کارکنان در انجام کارها تأکید کرد و گفت: یک سازمان زمانی کارش بهخوبی به پیش میرود که کل مجموعه با یکدیگر همدل باشند؛ لذا با ارتباط و همدلی بیشتر، میتوانیم مأموریت بزرگ و خطیری را که بر عهدهمان نهاده شده است، به سرانجام برسانیم.