مهمترین اعمال در ماه ذیالقعده چیست؟
حجتالاسلام والمسلمین محمد باقریان کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی درباره ماه ذی القعده و دهه کرامت گفت: دهه کرامت از اول ماه ذیالقعده تا یازدهم این ماه ادامه دارد. ماه ذیالقعده ماه ولادت امام رضا(ع) است که اولین ماه حرام محسوب میشود و ماههای حرام دیگر به غیر از ماه رجب پس از این ماه قرار میگیرند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره حرمت ماه ذی القعده اظهار کرد: ماه حرام حرمت دارد و داشتن حرمت آن به این است کارهای خیر و همچنین گناهان نیز که در این ماه انجام میشود مضاعف است. ماه حرام به تعبیر آیت الله جوادی آملی شروع چله نشینی حضرت موسی(ع) است که این حضرت در اول ذیالقعده به کوه طور میرود و تا انتهای دهه اول ذیالحجه در آنجا میماند و خداوند حکمت را از قلب این حضرت بر زبانش جاری میکند.
حجتالاسلام والمسلمین باقریان اظهار کرد: ماه ذیالقعده به عنوان ماه حرام هم برای دین اسلام و هم برای ادیان دیگر اهمیت دارد و در قرآن نیز گفته شده که در این ماه میشود با اقتدا به بزرگان و پیامبران به عبادت خدا پرداخت و با ایشان به راز و نیاز بپردازیم.
وی ادامه داد: ماه ذیالقعده ماه امام رضا (ع) و خاندان با کرامت ایشان است که در ابتدای ماه ولادت حضرت معصومه(س) بوده ، در اواسط آن بزرگداشت حضرت احمدبنموسی(ع) و در روز یازدهم این ماه ولادت امام هشتم(ع) رخ داده است، همچنین در پایان ماه ذیالقعده نیز شهادت امام جواد(ع)در تاریخ به ثبت رسیده است.
وی افزود: هر کس می تواند در ماه ذی القعده و روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه روزه بگیرد؛ ثواب ۹۰۰ سال عبادت را دریافت می کند. همچنین می تواند قضای نمازها و روزه هایش را در این ماه به جا آورد. همچنین زیارت حضرت معصومه(س)، امام رضا(ع)، امام جواد(ع) و نیز امام جعفر صادق(ع) که زیارت ایشان بهشت را بر فرد واجب می کند می تواند دراین ماه انجام شود.
حجتالاسلام والمسلمین باقریان خاطرنشان کرد: ذیالقعده ماه بزرگی منتسب به امام رضا(ع) و خاندان پاک ایشان است و میتوان با انجام اعمال این ماه و زیارت این بزرگواران و همچنین انجام اعمال دحوالارض در بیست و چهارم ماه ذیالقعده که از اهمیت بالایی برخوردار است از برکات این ماه بهرهمند شویم.