توزیع تختهای بیمارستانی در کشور عادلانه نیست/ سالانه به جذب ۱۰ هزار پرستار نیاز داریم/ میزان آب مورد نیاز بدن هر فرد چقدر است؟
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، توزیع تختهای بیمارستانی در کشور عادلانه نیست، سالانه به جذب ۱۰ هزار پرستار نیاز داریم، میزان آب مورد نیاز بدن هر فرد چقدر است؟، اجتماعی بودم راز جلوگیری از آلزایمر، برای کاهش وزن چه بخوریم؟، ثبت ۵۲۲ مورد غرق شدگی در ۱۰۱ روز گذشته و ... گزیدهای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه گزیدهای از آن را میخوانید.
• توزیع تختهای بیمارستانی در کشور عادلانه نیست
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: توزیع تختهای بیمارستانی در کشور عادلانه نیست و تعداد آن در برخی استانها ممکن است به ازای هر هزار نفر، ۲.۵ تخت و در برخی استانها ۰.۷ تا یک باشد. به گزارش ایرنا، حسین علی شهریاری درباره توزیع ناعادلانه تختهای بیمارستانی در کشور افزود: علت عدم توزیع عادلانه تختهای بیمارستانی در کشور، سو مدیریتی است که اتفاق افتاد. این در شرایطی است که باید بر اساس شاخصها، بودجه اختصاص پیدا کند و نباید این طور رفتار شود که با لابی گری، برخی استانها سهم بیشتری از تختهای بیمارستانی داشته باشند.
• سالانه به جذب ۱۰ هزار پرستار نیاز داریم
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر تا سال ۱۴۰۴ بتوانیم سالی ۱۰ هزار نفر نیروی پرستاری جذب کنیم، میتوانیم به استانداردهای نیروی پرستاری در کشور برسیم. به گزارش ایرنا، مریم حضرتی درباره جذب نیروی پرستاری برای برطرف کردن مشکل کمبود پرستار افزود: زحمت و تلاش زیادی برای جذب نیرو برای وزارت بهداشت انجام شد و بر این اساس قرار است ۱۰ هزار نفر نیرو جذب شوند که حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد از این افراد شامل پرستاران میشوند. البته این میزان جذب پرستار نمیتواند کمبود نیروی پرستاری را به طور کامل جبران کند.
• میزان آب مورد نیاز بدن هر فرد چقدر است؟
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با تاکید بر اهمیت مصرف آب روزانه مورد نیاز بدن، گفت: اهمیت حفظ این تعادل تا به آن اندازه است که چنانچه ۱۰ درصد آب بدن از دست رود، موجب اختلالات شدید در بدن میشود و اگر این مقدار به ۲۰ درصد برسد، مرگ رخ میدهد. به گزارش ایسنا، مینا کاویانی با بیان اینکه آب بیشترین قسمت وزن بدن ما را تشکیل داده است، تاکید کرد: آب همچنین نقش مهمی از جمله شرکت در ساختمان و عملکرد دستگاه گردش خون، ایجاد محیط مناسب برای انجام واکنشهای بدن، شرکت در فرآیندهای هضم، جذب و دفع مواد در بدن برعهده دارد. وی با بیان اینکه آب از سه طریق به بدن میرسد، افزود: نوشیدن آب سالم و انواع نوشیدنیها، خوردن انواع میوهها و سبزیها و سایر مواد غذایی و آبی که در اثر واکنشهای مختلف در درون بدن تولید میشود که به آن آب متابولیک گفته میشود. همچنین آب از طریق پوست، تنفس، ادرار و مدفوع دفع میشود.
• اجتماعی بودم راز جلوگیری از آلزایمر
مطالعات اخیر محققان بیمارستان بریگام در آمریکا نشان میدهد، تعاملات و روابط اجتماعی نقش مهمی در کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر دارد. به گزارش برنا؛ یکی از مهمترین دلایل بروز آلزایمر، تجمع پلاکهای پروتئین آمیلوئید در مغز است. آمیلوئید یک اصطلاح عمومی برای پروتئینهایی است که به طور طبیعی در بدن بوجود میآیند. در مغز افراد سالم، این پروتئین نابود میشود؛ ولی در مغز افراد مبتلا به آلزایمر تجمع مییابد.
• برای کاهش وزن چه بخوریم؟
بسیاری از افراد برای کاهش وزن کارهای مختلفی را انجام میدهند تا به وزن ایده آل خود برسند. به گزارش برنا؛ بسیاری از افراد برای کاهش وزن کارهای مختلفی را انجام میدهند تا به وزن ایده آل خود برسند؛ برخی مواد در کاهش وزن تاثیر بسزایی دارد که با استفاده از آن به وزن ایده آل میرسند؛ جو به همراه کره بادام زمینی یکی از بهترین مواد برای کاهش وزن است، جو جز سالمترین دانههای کره زمین است نه تنها فاقد گلوتن، بلکه منبع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدانها هستند، جو حاوی فیبر محلول هستند که به کاهش کلسترول و قند خون کمک میکند، باکتریهای شکمی سالم را بالا میبرد و احساس سیری میدهد.
• ثبت ۵۲۲ مورد غرق شدگی در ۱۰۱ روز گذشته
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به ثبت غرق شدگی ۵۲۲ نفر در ۳۱ استان کشور در ۱۰۱ روز گذشته در سامانه ثبت حوادث مرکز هدایت و عملیات بحران، EOC به دلیل شنا در مناطق ممنوعه و عدم آشنایی کافی به فنون شنا در محیط آبی کشور، گفت: از این تعداد ۱۷۵ نفر پس از نجات از غرق شدگی توسط اورژانس پیش بیمارستانی تحت مداوای اولیه قرار گرفتند که از این مجموع ۱۴۷ مصدوم برای ادامه روند درمان به مراکز درمانی انتقال و ۲۸ نفر در محل حادثه درمان شدند. به گزارش ایلنا، پیرحسین کولیوند با بیان اینکه در این مدت ۳۴۷ نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست داده اند، اظهار داشت: در ۱۰۱ روز گذشته ۴۲۶ نفر مرد معادل ۸۲ درصد از کل غریقها را به خود اختصاص داده اند و خانمها با ۱۸ درصد در رتبه دوم قرار دارند و در این مدت، ۸۵ درصد از فوتیهای ناشی از غرق شدگی (۲۹۴ نفر) مرد و ۵۳ نفر خانم هستند.
• طراحی لباس جدید برای «بیماران»
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای طرح تعهد حرفهای پزشکان در مراکز درمانی، از طراحی لباسهای جدید برای بیماران مختلف خبر داد. به گزارش فارس، عبدالرحمن رستمیان درباره «برنامههای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران»، اظهار داشت: بحث تعهد حرفهای مدنظر ماست؛ یعنی اینکه شخصی که پزشک است باید چه شخصیتی داشته باشد و چگونه با بیمار و همکاران خود برخورد کند. وی ادامه داد: موضوع تعهد حرفهای یکی از اقدامات خوبی است که در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال انجام است؛ ضمن اینکه بحث انطباق یکی دیگر از برنامههای ماست؛ یعنی احترام فردی که برای درمان به بیمارستان مراجعه میکند را داشته باشیم. در برخی رشتهها نیازمند متخصص زنان هستیم تا یک پزشک زن، خانمی را معاینه و درمان کند.
• شیوع «مرگهای زودرس» در کشور نگران کننده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه امروز با شیوع مرگهای زودرس در کشور مواجه هستیم، گفت: بالغ بر نیم درصد از مرگ و میرها زیر ۷۰ سال و ۲ درصد زیر ۵۰ سال ثبت شده است. به گزارش فارس، رضا ملکزاده با بیان اینکه امروز با شیوع مرگهای زودرس در کشور مواجهیم که بالغ بر نیم درصد از مرگ و میرها زیر ۷۰ سال و ۲ درصد زیر ۵۰ سال ثبت شده است، اظهار داشت: تحقق پرشین کوهورت سلامت مادر و کودک یکی از آرزوهای دیرینه وزارت بهداشت بوده که امروز محقق شده است. وی به رتبه ۱۶ ایران در تولید علم و تعداد مقالات و مستندات در رشته پزشکی بالینی در سطح دنیا اشاره کرد و افزود: این در حالی است که در گذشته رتبه ایران ۲۳ و ۲۴ بوده است.
• تشکیل پرونده الکترونیکی برای ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر افراد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران از ثبت اطلاعات و تشکیل پرونده الکترونیکی برای ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد مناطق تحت پوشش این دانشگاه خبر داد. به گزارش فارس، بابک عشرتی درباره «فعالیت خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت در مناطق تحت پوشش این دانشگاه»، اظهار داشت: ۵۶ خانه بهداشت و ۲۶ مرکز جامع سلامت روستایی در مناطق تحت پوشش این دانشگاه مشغول فعالیت هستند. وی با بیان اینکه ۷۲ مرکز جامع سلامت شهری، ۸ مرکز شهری و روستایی و ۱۴۴ پایگاه سلامت شهری نیز در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران فعالیت میکنند، افزود: از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش این دانشگاه، برای ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سامانه سیب پرونده الکترونیکی تشکیل شده است.
• قیمت خرید و مصرف دارو در داروخانهها مشخص است
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه قیمت داروها در کمیسیون قیمت گذاری سازمان غذا و دارو تعیین میشود، گفت: قیمت دارو در سراسر کشور یکسان است. به گزارش فارس، شهرام شعیبی در خصوص موضوع ثبت شده با عنوان «اجحاف داروخانهها در حق بیماران» در سامانه فارس من گفت: عرضه خدمات دارویی در داروخانهها بر اساس ضوابط، آئین نامهها و دستورالعملهای ابلاغی از سوی این سازمان بوده و با هرگونه عدم رعایت موارد ابلاغی برخورد خواهد شد. وی افزود: درخصوص ارائه و فروش دارو در داروخانهها نیز، قیمت خرید و مصرف کننده دارو در داروخانه تعریف شده و هزینه خدمات دارویی ارائه شده براساس تعرفههای معین ابلاغ میشود که داروخانهها ملزم به اجرای آن هستند.