ایجاد یک سوم اشتغال کشور در سال ۹۷ توسط کمیته امداد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، حجت الله عبدالملکی معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در نشست خبری خود با محوریت ایجاد یک سوم اشتغال کشور در سال ۹۷ توسط کمیته امداد، ارائه الگوی اشتغال اسلامی و ایرانی رفع فقر و بیکاری در کشور توسط این نهاد اظهار کرد: یک نیم میلیون فرصت شغلی توسط کمیته ایجاد شده که به این وسیله ۷۰۰ هزار خانواده از پوشش کمیته خارج شدند که به تبع آن همین تعداد فرصت برای تحت پوشش قرار گرفتن فراهم شد.
وی در ادامه بیان کرد: هدف ما از طرحهای اشتغال افزایش میزان درآمد طرحهای اشتغال، افزایش پایدار طرحها است.
وی در ادامه بیان کرد: اهداف برنامه ۵ ساله که ایجاد سالانه ۱۷۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته است را پیگیری میکنیم که سال گذشته کمیته یک سال درخشان در عملکرد خود داشته است.
عبدالملکی گفت: در سال ۹۷ مجموعا ۴۶۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده که یک سوم آن یعنی ۱۴۸ فرصت توسط کمیته ایجاد شده است. کل تسهیلات برای ۱۴۸ هزار فرصت شغلی سال ۹۷ حدود ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد بوده است. با مقایسه کل تسهیلات کشور ۶۵۲ هزار میلیارد تومان سهم شبکه بانکی در سال ۹۷ بوده و فقط ۲ هزار ۳۰۰ میلیارد سهم مددجویان کمیته بوده که ۳ دهم درصد کل کشور میشود.
وی در ادامه بیان کرد: فقط با استفاده از ۳ دهم درصد کمیته امداد توانسته یک سوم اشتغال کشور را در سال ۹۷ ایجاد کند.
برای رفع بیکاری در کل کشور ایجاد الگوی ایرانی اسلامی رفع بیکاری در کشور را ایجاد کرده ایم؛ که میتواند از کارآفرینان موفق کشور برای برنامه اشتغال در کشور استفاده شود.
وی گفت: در ۸۰ سال گذشته خطای راهبری عدم استفاده از ظرفیت کارآفرینان بوده است. در برنامه جدیدی اشتغال کارآفرینان را محور برنامههای اشتغال زایی خود قرار داده ایم. کارآفرینان با توسعه زنجیره ارزش خود فرصتهای شغلی جدیدی را برای خود و تحت پوششین ایجاد کنند تا امکان ایجاد واحدهای مستقل تولیدی را فراهم کنند.
معاون اشتغال و کارآفرینی کمیته امداد گفت: در سال ۹۸ با همکاری ۵ هزار نفر ۷۰ هزار فرصت شغلی از این طریق داشته باشیم. مدل سازی ایرانی اسلامی مبتنی بر ظرفیتهای بومی استانها و روستاها است. در ۴۳۰ شهرستان مزیتهای اشتغال و تولید را سنجیده ایم.
وی در ادامه بیان کرد: درآمد طرحهای اشتعال کمیته در سال ۹۷ به نسبت سال قبل ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است و مجموع درآمد در سال ۹۷، ۵ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است که در سال ۹۶ حدود ۴ هزار ۶۰ میلیارد تومان بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: ۴۰۰ هزار نفر کارآفرین موفق در کشور داریم که اگر هر یک نفر کارآفرین برای ۱۰ نفر شغر ایجاد کند برای ۴ میلیون نفر شغل ایجاد میشود. برای ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در سال ۹۸ هدف گذاری کرده ایم. سه منبع در سال ۹۸ داریم منبع اول منابع بانکی که ۳ هزار ۵۰۰ میلیارد تخصیص یابد که کل این مبلغ به بانکهای عامل ابلاغ شده که ۱۸ بانک هستند. هنوز پرداخت تسهیلات از محل منابع بانکی شروع نشده است. ۲ هزار میلیارد از مانده سهمیه از قانون توسعه اشتغال روستائیان و عشایر باقیرمانده که ۳۰۰ میلیادر جذب شده و هزار ۷۰۰ میلیادر برای جذب میماند. منبع دوم پرداخت وام از صندوق قرض الحسنه امداد ولایت که ۵۰۰ میلیارد تسهیلات است. امسال از سه محل ۶ هزار میلیارد منبع برای پرداخت تسهیلات داریم.
وی در ادامه بیان کرد: وام به تنهایی نمیتواند باعث ایجاد اشتغال شود.
عبدالملکی در ادامه بیان کرد: برای اشتغال پایدار روستایی ۵۰۰ میلیارد جذب شد بعد از تعطیلات ۳۰۰ میلیارد جذب شد که هزار ۷۰۰ میلیارد باید تا پایان سال جذب شود.
وی در ادامه بیان کرد: تا سال گذشته سقف تسهیلات بانکی ۲۰ میلیون تومان بود که تمام تسهیلات کمیته تحت ضوابط بانک مرکزی پرداخت میشود که با ضوابط جامعه هدف کمیته تداخل دارد. وامها از ۲۰ میلیون به ۵۰ میلیون افزایش یافته است. تسهیلات اشتغال پایدار روستایی سقف ۵۰ میلیون تومان سال گذشته باقی مانده است و از محل صندوق امداد ولایت هم ۳۰ میلیون تومان است.
اقساط این وامها ۶۰ ماهه است و ضمانتها تحت ضوابط بانک مرکزی و هیات مدیره بانکها تعیین میشود. در اشتغال روستایی ضمانتها تا حد سندهای خانههای روستایی هم پایین آمد.
معاون اشتغال و خود کفایی کمیته امداد گفت: برای وام ۵۰ میلیون درخواست کرده ایم با دو ضامن معتبر انجام شود.
وی در ادامه تاکید کرد: معوقات بانکی مددجویان کمیته صفر است. طرحهایی که توجیهه اقتصادی ندارد برای گرفتن وام به بانک معرفی نمیشوند.